REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Ukrainos prezidentą Viktorą Juščenką remianti partija „Mūsų Ukraina“ atsisakė pritarti „Regionų partijos“, kurios lyderis yra Viktoras Janukovičius, pasiūlymui Aukščiausios Rados rinkimus rengti 2007m. rudenį, praneša "Lenta.ru".

Nors patys V. Juščenka ir V. Janukovičius užvakar susitarė, jog rinkimai gali vykti vėliau, nei buvo numatyta Ukrainos prezidento įsake (24 birželio), tačiau konkreti data ten aptarta nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

V. Juščenkos šalininkai teigia, jog rinkimai reikalingi kaip galima greičiau, nes šalį reikia kuo greičiau išvesti iš krizės. Partijos „Mūsų Ukraina“ lyderis Viačeslavas Kirilenko sakė, jo galima būtų atidėti rinkimus daugiausia iki liepos 8 dienos.

REKLAMA

Ankščiau promaskvietiškai nusiteikęs V. Janukovičius buvo atmetęs prezidento iniciatyvas dėl priešlaikinių Aukščiausiosios Rados rinkimų. Šalies Konstitucinis Teismas taip pat buvo nutaręs, jog  V. Juščenkos sprendimas paleisti Radą – neteisėtas.

Krizė šalyje kilo, kai V. Janukovičiaus šalininkai perviliojo į savo gretas dalį Rados parlamentarų, kurie anksčiau rėmė provakarietišku laikomą prezidentą. Į tai V. Juščenka atsakė sprendimu paleisti Radą. Tuomet šalyje prasidėjo abiejų politikų šalininkų mitingai, o parlamentas atsisakė išsiskirstyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų