REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Simptomai, kurių moterims nevertėtų ignoruoti (nuotr. 123rf.com)

Ligos, kuriomis moterys gali susirgti, dažniausiai būna užslėptos – jų simptomus dažnai sunku atskirti nuo mėnesinių skausmo. Tačiau, jei laiku apsilankysite pas gydytoją, kai tik pastebėsite tam tikrą nerimą keliantį požymį, galite suspėti išsigydyti.

6

Ligos, kuriomis moterys gali susirgti, dažniausiai būna užslėptos – jų simptomus dažnai sunku atskirti nuo mėnesinių skausmo. Tačiau, jei laiku apsilankysite pas gydytoją, kai tik pastebėsite tam tikrą nerimą keliantį požymį, galite suspėti išsigydyti.

REKLAMA

„Brightside“ teigimu, moterims, kurioms diagnozuotas krūties vėžys ankstyvoje stadijoje, išgyvena daugiau kaip 90% atvejų.

Padidėjęs šlapinimasis

Ką tai reiškia: padidėjęs šlapinimasis gali reikšti didesnį pavojų nei inkstų ar šlapimo takų problemos. Tai gali reikšti hormoninį disbalansą arba parodyti, kad kažkas negerai su makšties mikroflora. Taip pat jei dažnai šlapinatės ir jaučiate troškulį, tai gali būti cukrinio diabeto požymis.

Kaip atpažinti, kad yra problema: daugeliui gali atrodyti, kad pernelyg dažnai lankosi tualete, kai iš tiesų taip nėra. Manoma, kad įprasta apsilankyti tualete nuo 4 iki 10 kartų per dieną, jei geriate įprastą vandens kiekį. Jei pastebėjote, kad šlapinatės dažniau, vertėtų sunerimti ir kreiptis į gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA

Netikėtas svorio kritimas

Ką tai reiškia: jei per trumpą laiką netikėtai praradote keletą kilogramų, tai gali reikšti, kad sergate Krono liga, antro tipo cukriniu diabetu arba vėžiu. Bet kokiu atveju šis simptomas reiškia, kad jūsų kūnas šaukiasi pagalbos.

REKLAMA

Kaip atpažinti, kad yra problema: jei per pastaruosius 6-12 mėnesių praradote 10-15 kilogramų ir nesiėmėte jokio sporto ar dietos plano, kreipkitės į gydytoją.

Kraujavimas po menopauzės

Ką tai reiškia: kraujavimas po menopauzės gali byloti apie gimdos vėžį, cervicitą, miomą ir kitus pavojingus patologinius simptomus.

Kaip atpažinti, kad yra problema: kartais moterims naudojusioms pakaitinio hormono terapiją pasireiškia į menstruacijas panašus laikotarpis, kuris nutinka praėjus porai metų po menopauzės. Šis reiškinys yra normalus, tačiau visais kitais atvejais turėtumėte pasikonsultuoti su gydytoju. Tai ypač pavojinga, jei praėjus vieneriems metams nuo paskutinių jūsų mėnesinių, jos prasideda vėl.

REKLAMA
REKLAMA

Bet koks krūtinės pasikeitimas

Ką tai reiškia: pirmuosius krūties vėžio požymius gali būti labai sunku pastebėti. Prasidėjus skausmui krūtinėje ir limfmazgiuose, jau gali būti per vėlu.

Kaip atpažinti, kad yra problema: jei efektyviai stebėsite save pačios – tai gali padėti pastebėti ankstyvą krūties vėžį. Saugokitės bet kokių pokyčių: raudona ar raukšlėta oda, gumbeliai ir pan.

Jei krūtinę jums suskaustą karts nuo karto ir ypač prieš jūsų mėnesines, tai natūralus procesas, dažniausiai tai parodo, kad jūsų hormonai svyruoja.

Neįprastos išskyros

Ką tai reiškia: jūsų kūnas patiria uždegiminį procesą ar infekciją.

Kaip atpažinti, kad yra problema: išskyros neturėtų būti žalios arba turėti nemalonų kvapą. Pastebėjus kitokias išskyras iškart kreipkitės į gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skausmingos mėnėsinės

Ką tai reiškia: priežastys gali būti labai paprastos – paveldimumas, reakciją į pasikeitusį orą arba per daug sporto salėje ir labai rimtos – gimdos myoma, endometriozė, skydliaukės disfunkcija. Net jei esate įsitikinusi, kad tai tik paveldimumas, turėtumėte išsitirti: skausmingos menstruacijos gali sukelti anemiją.

Kaip atpažinti, kad yra kažkas negerai: sunku suprasti, kada ir kiek laiko trunka jūsų mėnesinės? Paprastai, jei menstruacijos trunka ilgiau nei 7 dienas, tai yra nerimą keliantis ženklas, ypač jei spalva yra ryškiai raudona.

Normalaus ciklas yra nuo 21 iki 35 dienų ir tai turėtų būti stabilus laikotarpis.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų