REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė virtinę priemonių kontroversiškoms pensijų sistemos reformoms sušvelninti.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė virtinę priemonių kontroversiškoms pensijų sistemos reformoms sušvelninti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo žingsniu prezidentas veikiausiai siekia sustabdyti savo populiarumo mažėjimą.

Per vieną iš retų kreipimųsi per televiziją V. Putinas, be kitų dalykų, pasiūlė moterų pensinį amžių ilginti ne aštuoneriais, kaip planuota, bet penkeriais metais – iki 60 metų.

REKLAMA

Tuo pat metu jis pažymėjo, kad šios griežtos priemonės reikalingos dėl „rimtų demografinių problemų“.

Siūlomos priemonės, kurias per pirmąjį svarstymą jau patvirtino parlamento žemieji rūmai, išprovokavo šalyje retą viešo nepasitenkinimo bangą. Pastarosiomis savaitėmis visoje Rusijoje demonstracijose dalyvavo tūkstančiai žmonių.

V. Putinas, mėgindamas atsiriboti nuo daug aistrų sukėlusių reformų, antradienį per susitikimą su valdininkais akcentavo, kad bet kokie sprendimai šiuo klausimu turi būti „teisingi“.

REKLAMA
REKLAMA

„Prašau jūsų nepamiršti, kad visi mūsų sprendimai palies milijonų žmonių likimus ir turi būti teisingi“, – sakė jis Omsko miesto aukšto rango pareigūnams.

Tuo pat metu Rusijos lyderis pabrėžė, kad griežtos priemonės yra neišvengiamos.

„Turime atsižvelgti į tikrąją padėtį ekonomikoje ir darbo rinkoje. Turime suprasti, kas laukia šalies po 10, 20 ir net 30 metų“, – nurodė Kremliaus šeimininkas.

Kai kurie ekonomistai ir stebėtojai spėja, kad V. Putinas, kurio kreipimasis bus transliuojamas 12 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku, sušvelnins reformą, siūlydamas padidinti pensinį amžių moterims iki 60 metų vietoj 63-ejų ir galbūt pratęsti pereinamąjį laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į Rusijos gyventojų trumpą gyvenimo trukmę, daugelis jų po planuojamų reformų gali mirti taip ir nesulaikę pensijos. Vyriausybė savo ruožtu tikina, jog dabartinė sistema yra pernelyg didelė našta valstybės iždui.

Praeityje žadėjusio nedidinti pensinio amžiaus V. Putino reitingai smuko nuo 80 proc. gegužę iki 64 proc. liepą, rodo valstybinio Viešosios nuomonės tyrimų centro (VCIOM) apklausos rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų