REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausi planetos futbolininkai dar prieš mėnesį mindė pasaulio čempionato stadionų Rusijoje veją. Dabar kamuolio burtininkai grįžo į klubus. Europos galingieji savaitgalį pradės 2018–2019 metų sezoną.

Geriausi planetos futbolininkai dar prieš mėnesį mindė pasaulio čempionato stadionų Rusijoje veją. Dabar kamuolio burtininkai grįžo į klubus. Europos galingieji savaitgalį pradės 2018–2019 metų sezoną.

REKLAMA

Laukia smagus ir gražus futbolas?

Desertu taps „FA Community Shield“ varžybos. Londono „Wembley“ stadione ginklus surems Anglijos „Premier“ lygos čempionas „Manchester City“ ir FA taurę laimėjusi Londono „Chelsea“.

„Supertaurės rungtynėse įprastai didelės įtampos nebūna. Tai – tiesiog įžanga į naują sezoną. Norėtųsi tikėtis smagaus, gero futbolo. Juo labiau, kad gražų, technišką propaguoja ir Pepas Guardiola, ir Maurizio Sarri“, – tv3.lt sakė rungtynes kartu su Žydrūnu Grudzinsku per „Viasat Sport Baltic“ komentuosiantis Rytis Vyšniauskas.

Jis priminė, kad P. Guardiolos ir M. Sarri treniruojamos komandos ietis kryžiavo ir pernai UEFA Čempionų lygoje. Tada per du F grupės susitikimus krito devyni įvarčiai. Mančesteryje šeimininkai laimėjo 2:1, o svečiuose „Napoli“ įveikė 4:2.

REKLAMA
REKLAMA

M. Sarri – bene pagrindinė „Chelsea“ tarpsezonio permaina. 59-erių italas prie vairo pakeitė tautietį Antonio Conte.

R. Vyšniauskas mano, kad Londono komandos permainos po praėjusio sezono buvo neišvengiamos. Tiesa, A. Conte sutarties nutraukimo procesas užtruko, tad M. Sarri prie ekipos prisijungė vėliau nei planuota.

REKLAMA

Abi komandos išsaugojo ryškiausias žvaigždes

„Chelsea“ prioritetas – išlaikyti savo žvaigždės. Panašu, kad bent jau kol kas ir Edenas Hazardas, ir Willianas liks. Sunkesnė vartininko Thibaut Courtois situacija, nes jo sutartis galioja tik iki 2019-ųjų liepos. Gali būti, kad „Chelsea“ bus priversta atsisveikinti su belgu“, – svarstė Rytis.

Jis tikėjosi, kad „Chelsea“ pasipildys pajėgiu puolėju, bet nei Roberto Lewandowski, nei Gonzalo Higuaino prisivilioti nepavyko.

„Atrodo, kad Olivier Giroud naujajam treneriui netinka, tad belieka tikėtis, jog į gerąją pusę persilauš Alvaro Morata, – vylėsi R. Vyšniauskas. – „Chelsea“ artėjančiame sezone turėtų rungtyniauti M. Sarri mėgstama 4-3-3 taktine schema. Tai – visai kitoks žaidimo modelis nei tas, kuriuo rėmėsi A. Conte.“

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniausko nuomone, gana ramiai vasarą praleidusiai „Manchester City“ didelių permainų nereikėjo. Komentatorius įžvelgia, kad čempionei trūksta atraminio saugo, nes sensta Fernandinho. P. Guardiola norėjo įsigyti Jorginho, bet jis pasirinko „Chelsea“. Tuo metu Į Mančesterį atvykęs Riyadas Mahrezas praplėtė atakuojančių saugų pasirinkimą.

„Būtų sunku sekmadienio rungtynių favoritais nelaikyti Anglijos čempionų. „Man City“ parėjusiame sezone gerino rekordus, išsaugojo visus lyderius, pasipildė R. Mahrezu. Tačiau viską lems vienas mačas, tad teigti, kad būtinai laimės Mančesterio komanda būtų nelogiška“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl supertaurių žais prancūzai ir olandai

Šeštadienį dėl Prancūzijos supertaurės žais dvi stipriausios šalies ekipos – Paryžiaus „Saint-Germain“ bei „Monaco“.

„Šių komandų susitikimai po truputį tampa klasika. Vis tik takoskyra tarp PSG ir kitų Prancūzijos klubų – didžiulė“, – mano R. Vyšniauskas.

Jam „Lyon“ ir „Marseille“ šiuo metu neatrodo silpnesni už „Monaco“, kuris pardavė Thomą Lemarą, bet nusipirko Aleksandrą Goloviną. Ryčiui bus įdomu stebėti, kaip Rusijos žvaigždei seksis žaisti užsienyje.

Komentatoriaus nuomone, PSG galaktikos pagrindinis tikslas – Čempionų lygos taurė.

„Didžiausia intriga Paryžiuje – ar su žvaigždėmis susitvarkys principingas vokietis Thomas Tuchelis“, – išskyrė R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Olandijos futbolo sezonui pamatus paklos šios šalies supertaurės rungtynės, kuriose į kovą stos Eindhoveno PSV ir Roterdamo „Feyenoord“.

„Olandijoje visada galima pamatyti įdomių talentų. Čempionai PSV turi vieną geriausių jaunųjų futbolininkų pasaulyje – meksikietį Hirvingą Lozano. Apskritai Nyderlanduose žaidžiamas gražus, rezultatyvus futbolas ir supertaurės rungtynės neturėtų būti išimtis“, – spėja R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų