REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Dirkas Nowitzki ir Vince'as Carteris (nuotr. SCANPIX)

Vince‘as Carteris ir Dirkas Nowitzkis šią vasarą pradžiugino savo gerbėjus pasirašydami naujus kontraktus su NBA klubais.

99

Vince‘as Carteris ir Dirkas Nowitzkis šią vasarą pradžiugino savo gerbėjus pasirašydami naujus kontraktus su NBA klubais.

REKLAMA

Abiems šiems krepšininkams tai bus jau 21-asis sezonas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje ir pagal šį rodiklį jie pakils į viršūnę.

NBA lygos istorijoje vos trys krepšininkai yra sužaidę 21-ą sezoną – Robertas Parishas, Kevinas Willisas ir Kevinas Garnettas.

Įdomu, jog V.Carteris ir D.Nowitzkis yra vieninteliai vis dar rungtyniaujantys krepšininkai, kurie savo karjerą NBA pradėjo prieš du dešimtmečius – 1998-ais metais.

Tokiu gali tapti ir 1999-ais metais NBA duris pravėręs Jasonas Terry, tačiau jis dar neturi sutarties su jokia komanda.

Portalas tv3.lt pristato visus keturis 40-ies metų ribą peržengusius krepšininkus, kurie vis dar yra pajėgūs rungtyniauti NBA lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, du iš jų dar nėra tikri, ar sekantį sezoną pratęs savo karjerą stipriausioje pasaulio lygoje.

1. Vince‘as Carteris (dabartinis amžius – 41 metai, 187 dienos)

Vince‘as Carteris šiuo metu yra vyriausias NBA lygoje vis dar rungtyniaujantis žaidėjas.

1998-ais metais šį atletišką krepšininką NBA biržoje penktuoju šaukimu pakvietė Oklando „Golden State Warriors“ komanda, tačiau netrukus teises į žaidėją perleido Toronto „Raptors“ ekipai.

REKLAMA

Išskirtinių atletinių savybių krepšininkas tapo NBA metų naujoku ir netruko visus sužavėti savo įspūdingais dėjimais.

Daugelis iki šiol prisimena jo pergalę 2000-ųjų metų NBA dėjimų konkurse, kuris laikomas vienu geriausių per visą lygos istoriją.

Septynis sezonus (1998 – 2005 m.) „Raptors“ gretose praleidęs V.Carteris buvo išmainytas į tuometinę Naujojo Džersio „Nets“ komandą.

Būtent čia krepšininkas praleido statistiškai geriausius savo karjeros metus – vilkėdamas „Nets“ marškinėlius jis vidutiniškai pelnydavo po 23,6 taško, nors didžiąją dalį laiko jam tekdavo dalintis vienu kamuolius su tokiomis žvaigždėmis kaip Jasonas Kiddas ar Richardas Jeffersonas.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, jog per beveik penkis Naujajame Džersyje praleistus metus V.Carteris dėl sveikatos problemų praleido vos 11 rungtynių.

2009 m. vasarą krepšininkas buvo iškeistas į Orlando „Magic“ klubą, kuriame iš viso praleido du sezonus.

Pirmaisiais metais Orlande kartu su ekipos draugais V.Carteriui pavyko pasiekti Rytų konferencijos finalą, kuriame patirtas pralaimėjimas 2:4 prieš Bostono „Celtics“.

Tai buvo vienintelis kartas per visą karjerą, kai V.Carteris pasiekė NBA konferencijos finalą, kas pernelyg neturėtų džiuginti pačio žaidėjo.

Vėliau jis atstovavo Fynikso „Suns“, (2011 m.), Dalaso „Mavericks“ (2012-2014 m.) ir Memfio „Grizzlies“ (2015-2017 m.) klubus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O paskutiniame sezone buvo Sakramento „Kings“ narys ir vidutiniškai per 17,7 aikštelėje praleidžiamų minučių pelnydavo 5,4 taško ir atkovodavo 2,6 atšokusio kamuolio.

Šią vasarą krepšininkas sukirto rankomis su Atlantos „Hawks“ klubu.

2000-ais metais amerikietis kartu su nacionaline rinktine tapo Olimpinių žaidynių čempionu. Daugelis krepšinio gerbėjų iki šiol puikiai prisimena jo nuostabų dėjimą per žmogų finalinėse žaidynių rungtynėse:

Per savo karjerą V.Carteris 8-is kartus buvo išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Nepaisant solidaus amžius, praėjusiame sezone jis vis dar džiugino savo gerbėjus dėjimais, taip įrodydamas, jog metai nėra kliūtis.

REKLAMA

2. Emanuelis Ginobili (41 metai, 3 dienos)

Vos prieš kelias dienas 41-ą gimtadienį atšventęs Argentinos krepšinio talentas vis dar nėra tikras dėl savo ateities.

Pats žaidėjas tikina nesiruošiantis kabinti sportbačių ant vinies, tačiau iki šiol nėra sudaręs oficialios sutarties su jokia komanda.

Tiesa, prieš kelias dienas San Antonio dienraštis „Express-News“ paskelbė, jog argentinietis „Spurs“ aprangą vilkės dar bent vieną sezoną, tačiau oficialiai ši žinia dar nėra patvirtinta.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą „Manu“ pradėjo dar 1995-1996 m. sezone, kai atstovavo gimtosios šalies „Andino“ klubą.

Netrukus jo žvaigždė pradėjo ryškiai spindėti Europoje. Praėjusio dešimtmečio pradžioje du kartus Bolonijos „Kinder“ komandą iki Eurolygos finalo atvedęs krepšininkas sulaukė San Antonio „Spurs“ stratego Grego Popovichiaus susidomėjimo.

REKLAMA

Būtent šiame klube, nuo 2002 metų, prabėgo visa 16 sezonų trukusi žaidėjo karjera NBA.

Per šį laikotarpį argentinietis keturis kartus (2003, 2005, 2007, 2013 m.) tapo NBA čempionu.

Taip pat, jis du kartus (2005 ir 2011 m.) rungtyniavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Per minėtus 16 sezonų E.Ginobili atstovaujamas „Spurs“ klubas visada patekdavo į NBA atkrintamąsias varžybas.

Praėjusiame sezone argentinietis aikštelėje praleisdavo po 20 minučių, per kurias pelnydavo 8,9 taško ir atlikdavo 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Net labai padorūs skaičiai krepšininkui, kurio skaitliukas neseniai perkopė 41-erius metus.

Norą matyti E.Ginobili gretose neseniai išreiškė iš šią vasarą į Teksaso valstiją persikėlęs Demaras Derozanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada buvo didelis jo fanas, dar tada, kai pats nežaidžiau NBA. Būtų nuostabu rungtyniauti viename klube kartu su „Manu“ ir semtis iš jo vertingos patirties“, - NBA žiniasklaidai teigė D.Derozanas.

E.Ginobili yra vienas iš tų krepšininkų, kurių žvaigždė visos karjeros metu ryškiai švietė ir tarptautinėje arenoje.

Kartu su Argentinos rinktine 2004-ais metais Atėnuose jis tapo olimpiniu čempionu, o sekančioje Olimpiadoje Pekine iškovojo bronzą.

Prieš praveriant NBA duris, 2002-ais metais jam pavyko pasiekti pasaulio krepšinio čempionato finalą, kuriame po pratęsimo nusileista tuometinei Jugoslavijos rinktinei.

Pažymėtina, jog 2008-ais metais Pekine vykusiame Olimpinių žaidynių atidaryme E.Ginobili nešė savo šalies vėliavą.

REKLAMA

3. Jasonas Terry (40 metų, 319 dienų)

Rugsėjį 41-ą gimtadienį minėsiantis Jasonas Terry, kaip ir E.Ginobili, vis dar neturi sutarties su jokia krepšinio komanda.

Prieš kelias dienas bendraudamas su žiniasklaidos atstovais krepšininkas teigė neabejojantis savo galimybėmis rungtyniauti NBA jubiliejinį 20-ą karjeros sezoną.

Visgi, išlieka atviras klausimas, ar kuri nors iš komandų susidomės galimybe pasirašyti kontraktą su šiuo veteranu.

Praėjusiame sezone Milvokio „Bucks“ klubą atstovavęs amerikietis sužaidė statistiškai blogiausią savo sezoną NBA lygoje – 3,3 taško, 1,2 rezultatyvaus perdavimo per 16 minučių.

1999-ais metais J.Terry 10-uoju NBA naujokų biržos šaukimu į savo gretas pakvietė Atlantos „Hawks“ klubas. Čia jis praleido beveik 5-is sezonus ir 2004-ais metais buvo išmainytas į Dalaso „Mavericks“ klubą.

REKLAMA

Būtent šiame klube prabėgo geriausi krepšininko karjeros metai. Dalaso komandos garbę jis gynė 8-is sezonus, o 2011-ais metais tapo NBA čempionu.

Per savo karjerą jis taip pat vilkėjo Bostono „Celtics“, Bruklino „Nets“ ir Hiustono „Rockets“ klubų marškinėlius.

J.Terry visada žavėjo savo sveikatos būkle. Per 19 NBA lygoje praleistų metų jis vos keturis sezonus nesužaidė bent 74-ių rungtynių.

4. Dirkas Nowitzki (40 metų, 43 dienos)

NBA „Kam per 40” klubą užbaigia visiems krepšinio gerbėjams puikiai žinomas Dirkas Nowitzki.

Vokietis šią vasarą sudarė naują sutartį su Dalaso „Mavericks“ klubu ir tai bus jau 21-asis jo sezonas šiame klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per visą NBA istorijoje nė vienas kitas krešininkas toje pačioje komandoje nepraleido tiek daug laiko.

D.Nowitzki pasiekimų galėtų pavydi kiekvienas. Vokietis NBA lygoje spėjo sužaisti jau 1616 rungtynių, iš kurių vos 31-ą susitikimą pradėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Tik pirmajame savo sezone NBA krepšininkas nesurinko dviženklio pelnytų taškų vidurkio.

Jis net 13 kartų buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, keturis kartus pateko į simbolinį geriausių lygos žaidėjų penketą.

Tačiau pats ryškiausias jo pasiekimas – 2011-ais metais kartu su prieš tai minėtu J.Terry iškovotas NBA čempionų žiedas. Tąkart vokietis buvo pripažintas naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

REKLAMA

Ne ką mažiau pagyrų nusipelno jo įspūdingi pasiekimai su nacionaline Vokietijos rinktine.

Vokiečiai savo sudėtyje niekada neturėdavo aukščiausio lygio žvaigždžių, tačiau vedami D.Nowitzki 2002-ais pasaulio čempionate iškovojo bronzą, o 2005-ais metais pasiekė Europos pirmenybių finalą, kuriame teko pripažinti graikų pranašumą.

Kaip ir E.Ginobili, 2008-ais metais Pekine vykusiame Olimpinių žaidynių atidaryme, D.Nowitzki nešė savo šalies vėliavą.

Per visą savo krepšininko karjerą vokietis gerbėjams įstrigo ne tik dėl įgimto talento pelnyti taškus, tačiau ir puikaus humoro jausmo.

Prieš kelias dienas dopingo patikroje dalyvavęs D.Nowitzki gerokai visus prajuokino.

„Ką tik atlikau dopingo testą. Pasakiau vaikinui: ar matei, kaip aš praeitą sezoną judėjau? Jei kažką vartojau, turiu kuo greičiau keisti savo tiekėją“, - savo „twitter“ paskyroje juokavo vokietis.

REKLAMA

213 cm ūgio krepšininkas praėjusį sezoną savo žaidimu išties nepriminė dopingą vartojančio atleto – per 25 minutes jis rinko 12 taškų (41 procentas tritaškių), 5,7 atkovoto kamuolio ir 1,6 rezultatyvaus perdavimo, o tai yra prasčiausi skaičiai nuo jo debiutinio sezono 1998–1999 metais.

Akivaizdu, Dirkas jau nebėra toks, kokį buvo įpratusios matyti mūsų akys prieš gerą dešimtmetį, tačiau minėti statistikos skaičiai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje verčia abejoti, ar vokiečio pase nurodyti gimimo skaičiai nėra suklastoti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų