REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
S. Mikašauskienės kurtos puokštės  (nuotr. asm. archyvo)

Vasara – pats didžiausias švenčių laikotarpis, kurio metu tikru galvos skausmu gali tapti dovanos rinkimas. Tačiau vilnietė Svetlana Mikašauskienė atrado gana įdomų būdą pasveikinti artimuosius, panaudojant tikrus valgomus vaisius.

15

Vasara – pats didžiausias švenčių laikotarpis, kurio metu tikru galvos skausmu gali tapti dovanos rinkimas. Tačiau vilnietė Svetlana Mikašauskienė atrado gana įdomų būdą pasveikinti artimuosius, panaudojant tikrus valgomus vaisius.

REKLAMA

Vilnietė Svetlana Mikašauskienė užsiima vestuvių dekoro kūrimu. Tiesa, nors vasara tampa pačiu vestuvių bumu, vis dėlto žiemą jų būna kur kas mažiau. Būtent tai ir įkvėpė S. Mikašauskienę pradėti kurti kažką naujo.

„Žiemą darbų nėra, tai norėjosi sugalvoti kažką įdomaus. Pradėjau daryti iš pradžių draugams, dovanoms dariau. Draugai pradėjo užsakinėti savo artimiesiems... Taip ir prasidėjo mano mažas verslas su valgomomis puokštėmis“, – pasakoja moteris.

Pradžia prasidėjo nuo braškių

Pašnekovė neslepia, iš pradžių užsakymų ji neturėjo tiek ir daug, o ir žiemos metu vaisių būna mažiau bei kainuoja jie daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vasarą – viskas pasikeitė.

„Kai jau prasidėjo sezonas braškių ir visų kitų vaisių, tai krepšelis pilnesnis pasidarė ir kaina galima klientams pasiūlyti geresnę. Užsakymų tikrai daug atsirado, net nesitikėjau, kad bus tiek norinčių“, – džiaugiasi ji.

REKLAMA

Paklausus, kokie didžiausi yra lietuvių lūkesčiai, renkantis tokius krepšelius, S. Mikašauskienė juokauja, kad lietuviai trokšta kuo gražesnio krepšelio už kuo mažesnę kainą.

Vaisiai pagal sezoną

„Šiuo metu pas mus populiaru yra braškių krepšeliai. Dažnai sulaukiu klausimų, ką galėsime pasiūlyti, kai jų nebebus. Aišku, braškių bus, tik kaina jau atitinkamai bus kita.

Vaisius siūlau rinktis pagal sezoną, šiuo metu pas mus karaliauja persikai, braškės, šilauogės ir trešnės“, – atskleidžia krepšelių kūrėja.

Vestuvių dekoratorė tikina, kad tokius krepšelius lietuviai yra itin pamėgę rinktis vestuvėms, krikštynoms, sveikinant motinas ar savo tėvus.

REKLAMA
REKLAMA

Valgomi gėlių krepšeliai kuriami gana paprastu būdu – į krepšelį yra įdedamos plonos polipropileno plokštės ir tuomet kiekvieną vaisių atskirai S. Mikašauskienė įsmeigia ant medinio pagaliuko, taip sukurdama kompoziciją.

Pašnekovė pasakoja, kad visi jos klientai yra iš Vilniaus miesto, o tokioms gėlių kompozicijoms sostinės gyventojai yra linkę išleisti 20 – 25 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų