REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas George`as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) pirmą kartą iškrito iš žurnalo "Time" sudaryto įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuko - tai dar vienas ženklas, rodantis sumažėjusį jo politinį svorį.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ketvirtą kartą sudaromame sąraše vietą rado Osama bin Ladenas, popiežius Benediktas XVI ir net Borato kūrėjas Sacha Baronas Cohenas (Saša Baronas Koenas), žurnalas nusprendė, kad G.W.Busho įtaka nebėra pakankamai svari.

REKLAMA

"Manau, kad G.W.Busho įtaka prezidento poste yra mažesnė negu ta, kurią automatiškai garantuoja ši pozicija", - sakė "Time" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Adi Ignatius (Adis Igneišijas), paaiškindamas sprendimą neįtraukti į sąrašą G.W.Busho.

"Jis raiša antis ... Tačiau jo įtaka yra mažesnė už normalios raišos anties rodiklį. Tiesiog pamanėme, kad G.W.Busho reitingas įtakos atžvilgiu nusmuko", - sakė jis. Raiša antimi JAV politiniame žargone vadinamas kadenciją baigiantis šalies vadovas ar kuris kitas pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau į margą sąrašą, kuriame yra pramogų pasaulio žvaigždžių, filantropų, sportininkų ir verslininkų, sugebėjo prasibrauto daugybė kitų politikų, tarp jų ir demokratų kandidatai į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) bei Barackas Obama (Barakas Obama).

Iš artistų ir pramogų pasaulio atstovų į sąrašą pateko Holivudo sunkiasvoriai Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė), Cate Blanchett (Keit Blanšet) bei širdžių ėdikai Bradas Pittas (Bradas Pitas) ir Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijas), taip pat supermodelis Kate Moss (Keit Mos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Popmuzikos sensacija Justinas Timberlake`as (Džastinas Timberleikas) sąraše minimas kartu su muzikantu iš Senegalo Youssou N'Dour (Jusu N`Dur). Tuo tarpu buvusio JAV viceprezidento Alo Gore'o (Alo Goro) posūkis į aplinkosaugą pelnė jam vietą mokslininkų ir mąstytojų kategorijoje.

Sąraše, kuris padeda atpažinti "vyrus ir moteris, savo galia, talentu ar moraliniu pavyzdžiu keičiančius pasaulį", įtakingiausi asmenys nėra surašyti kokia nors eilės tvarka. Žurnalas taip pat nepateikia jokių paaiškinimų, kodėl buvo pasirinkti būtent šie asmenys.

REKLAMA

Lyderių ir revoliucionierių kategorijoje figūruoja Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II), Izraelio užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni (Cipi Livni) ir JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice (Kondoliza Rais), į šį sąrašą patenkanti jau ketvirtą kartą.

Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) sąraše figūruoja šalimais Kubos lyderio Fidelio Castro (Fidelio Katro) jaunesniojo brolio Raulio Castro, Indijos Kongreso partijos lyderės Sonios Gandhi (Sonios Gandi) ir Kinijos prezidento Hu Jintao (Hu Dzintao).

REKLAMA

Į sąrašą taip pat pateko Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjis), JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelozi) ir 2008 metų Pekino olimpinio komiteto vadovas Liu Qi (Liu Či).

Be C.Rice, visuose keturiuose sąrašuose pasirodė ir pokalbių laidos vedėja Oprah Winfrey (Opra Vinfri). Šiemet ji pateko į "didvyrių ir pionierių" kategoriją, kurią sudarė kovos su apartheidu lyderis Nelsonas Mandela.

Tarp "didvyrių" taip pat buvo įtrauktas investuotojas ir filantropas Warrenas Buffettas (Vorenas Bafetas), teniso čempionas Roger Federeris (Rožė Federeris), futbolininkas Thierry Henry (Tjeri Anri) ir Kinijos interneto aktyvistas Zeng Jinyanas (Zeng Dzinjanas).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų