REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinke klaipėdietė pasidalino žiauria istorija ir ieško jos liudininkų. Neva dviejų nepilnamečių merginų vedžiojamas šuniukas buvo mirtinai sudraskytas kito šuns. Pastarojo šeimininkas skerdynes tik stebėjo ir nė nebandė sudrausminti savo keturkojo. Vėliau vyras pasišalino iš įvykio vietos.

Socialiniame tinke klaipėdietė pasidalino žiauria istorija ir ieško jos liudininkų. Neva dviejų nepilnamečių merginų vedžiojamas šuniukas buvo mirtinai sudraskytas kito šuns. Pastarojo šeimininkas skerdynes tik stebėjo ir nė nebandė sudrausminti savo keturkojo. Vėliau vyras pasišalino iš įvykio vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialiniame tinkle moteris pasidalino įrašu, kad surastų šio žiauraus įvykio liudininkų.

„Gegužės 1 d. vakarą, apie 21:30val, prie buvusio naktinio klubo „Kalifornija" dvi nepilnametės merginos vedžiojo šuniuką. Privažiavo vyras su šia mašina ir iš jos iššoko šuo, puolė prie merginų ir mirtinai sudraskė šuniuką.

REKLAMA

Šeimininkas elgėsi neadekvačiai, įtariama, kad buvo girtas. Net nebandė savo šuns kažkaip sukontroliuoti, stovėjo abejingas ir paskui pasišalino iš įvykio vietos. Paliko šunį, o jo pasiimti atėjo moteris”, - socialiniame tinkle rašė moteris.

Po patirtų sužalojimų, šeimininkai bandė gyvūną gelbėti. Ieškoti vėlų vakarą dirbančio ar galinčio priimti veterinaro. Tačiau pastangos nuėjo veltui. Išgelbėti žiauriai sudraskyto šuniuko nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt susisiekus su nukentėjusia šeima, ši patikino, kad įvykio kaltininkas jau surastas. Esą tai padaryti nebuvo sunku dėl atsiliepusių liudininkų. Be to, vyras vairavo reklaminiais užrašais apklijuotą automobilį.

Į pareigūnus kreipėsi abi pusės 

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnams šis įvykis žinomas ir kol kas yra tiriamas. Beje į pareigūnus kreipėsi abi šiame įvykyje dalyvavusios pusės.

„Klaipėdos m. PK Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus duomenimis, yra gauti abiejų pusių pareiškimai: vienas – dėl sukandžioto, sudraskyto šuns, o kitos pusės – dėl šmeižto Facebook'e. Kol kas jokie ikiteisminiai tyrimai nepradėti, tikslinama informacija”, - Tv3.lt teigė Jūratė Albrektienė, Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos gr. specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, už šmeižtą, jei pripažįstama, kad tikrai šmeižiama, o ne išsakoma nuomonė, gresia baudžiamoji atsakomybė.

Baudžiamoji atsakomybė už šmeižimą yra numatyta Baudžiamojo kodekso 154 straipsnyje, kuris nustato, kad tas, kas paskleidė apie kitą žmogų tikrovės neatitinkančią informaciją, galinčią paniekinti ar pažeminti tą asmenį arba pakirsti pasitikėjimą juo, baudžiamas bauda arba kita Baudžiamajame kodekse nustatyta bausme.

Asmuo, kuris buvo išteisintas privataus kaltinimo byloje, manydamas, kad buvo neteisingai apkaltintas dėl šmeižimo, turi teisę kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka.

REKLAMA

„Dėl gyvūno greičiausiai būtų administracinė sudraskiusiojo šuns savininkų atsakomybė už jo nepriežiūrą (ANK 346 str. 4 d. Bauda – 150-300 eurų). Baudžiamoji – tik už žiaurų elgesį su gyvūnu, bet čia kitokie atvejai”, - aiškina J. Albrektienė.

Retas šuo sužaloja kitą

Tuo metu profesionali šunų dresuotoja Donata Venckutė sako, jog vieno atsakymo kaip elgtis, kai susipjauna šunys, nėra.

„Kartais būna atvejų, kai geriausiai nieko nedaryti. Ypač kai pjaunasi dideli šunys. Tada ir žmonės dažnai nukenčia.

Aišku, vaizdas yra baisus, kai šunys susipjauna, bet dažniausiai pjautynės būna tik didelis šou. Daug garso, baisiai atrodo, daug dantų, bet kai šunys išskiriami – didelės žalos nebūna padaryta.

REKLAMA

Retas šuo pjauna taip, kad sužaloti savo priešininką, dažniausiai tai būna tik ritualinės muštynės“, - aiškina D. Venckutė.

Tačiau jeigu šunys susipjovė patariama juos išskirti, tik nieku gyvu nedaryti tam tikrų veiksmų.

„Jeigu jau susipjovė šunys, aišku geriausia būtų juos skirti. Tik jokiu būdu neimti už galvos, antkaklio ar sprando. Kišant rankas prie nasrų, šeimininkas nukenčia, nes šuo tuo metu yra šoko būsenoje, jis net nemato kur ir kam kanda. Tad imti šunį reikėtų kuo toliau nuo galvos, kad nenukentėti patiems: už uodegos, jei tokią turi, už galinių kojų, už liemens“, - pataria D. Venckutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalti šeimininkai

Šunys susipjauna dėl įvairių priežasčių. Viena iš jų – baimė. Tačiau dėl gyvūnų pjautynių, gali būti kalti ir šeimininkai.

„Jeigu susipjovė palaidi šunys, tada savininkai abu kalti. Pagal taisykles, palaidų negalima vedžioti. Bet jeigu pribėgo prie jūsų vedžiojamo šuns palaidas šou ir esate vieni, tai nelieka kitos išeities kaip tik spirti tam pribėgusiam šuniukui.

Bet gana dažnai galima užkirsti kelią toms pjautynėms prieš prasidedant. Reikia užbėgti už savo šuns priekio ir žengti tvirtą žingsnį link atbėgančio šuns. Bet, žinoma, tai priklauso ir nuo jūsų. Jeigu jūs patys išsigandote ateinančio šuns ir neatrodote jam grėsmingas, tada tai nelabai ir suveiks. Tas šuo gali ir jus užpulti“, - įspėja profesionali šunų dresuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų