REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Šie skanūs ir kvapnūs prieskoniai ne tik suteikia naujų skonių jūsų mėgstamiems patiekalams. Jie naudingi tiek sveikatai, tiek grožiui.

66

Šie skanūs ir kvapnūs prieskoniai ne tik suteikia naujų skonių jūsų mėgstamiems patiekalams. Jie naudingi tiek sveikatai, tiek grožiui.

REKLAMA

Cinamonas – tirpdo riebaliukus ir kovoja su diabetu

Šį išskirtiniu kvapu pasižymintį prieskonį žino visi. Dėka jame esančių antioksidantų ir turimų priešuždegiminių savybių, cinamonas dailina figūrą, suteikia odai jaunatviško spindesio ir palaiko bendrą jūsų organizmo sveikatą. Be to, jis mažina cholesterolio kiekį kraujyje, kontroliuoja kraujospūdį, gerina insulino veiksmingumą.

Tyrimai atskleidė, jog 1-6 g cinamono diabetu sergančių žmonių cukraus kiekį kraujyje sumažina 10-29%.

Šalavijas – padeda sulieknėti ir gerina atmintį

Šalavijas neleidžia organizme kauptis skysčiams ir taip detoksikuoja kūną. Ar žinojote, kad organizmui pradėjus sulaikyti skysčius, galite priaugti net 3 kg? Vartokite šalaviją ir neleiskite, kad taip nutiktų būtent jums.

REKLAMA
REKLAMA

Ši žolelė taip pat neleidžia užkietėti viduriams, padeda atsikratyti susikaupusių dujų, dėl ko daugeliui išsipučia pilvukas. Mokslininkai išsiaiškino, kad šalavijas gerina smegenų veiklą ir atmintį, ypač žmonių, sergančių Alzhaimerio liga.

REKLAMA

Pipirmėtė – apsaugo nuo uždegimų ir mažina pilvo skausmus

Daugeliui pipirmėtė patinka dėl skleidžiamo gaivaus aromato ir malonaus skonio, tačiau sužinoję, jog ji slopina pilvo skausmus, ją pamėgsite ir dėl medicininių savybių.

Pipirmėtė puikiai atpalaiduoja įsitempusius žmones. Klausiate, kaip ši žolelė prisideda prie lieknėjimo? Kuomet žmogus įsitempia, jį kamuoja stresas, organizmas ima gaminti kortizolį, skatinantį jus daugiau valgyti ir neleidžiantį sulieknėti.

Ciberžolė – plokščias pilvas ir sveikas kūnas

Įrodyta, jog ciberžolė skatina termogenezę – procesą, kurio metu mūsų centrinė nervų sistema padeda deginti riebalus. Vartojant ciberžolę pagreitėja medžiagų apykaita, be to, joje yra natūralių antioksidantų, kovojančių su senėjimo procesais.

REKLAMA
REKLAMA

Ciberžolę galima naudoti ir uždegimams gydyti, teigiama, jog ši prieskoninė žolelė gerina smegenų darbą, kovoja su Alzhaimerio liga, mažina širdies ligų ir vėžio riziką, taip pat stiprina imunitetą, mažina cukraus kiekį kraujyje, kovoja su neramumu ir depresija.

Kajeno pipirai – slopina apetitą

Šie aštrūs pipirai slopina apetitą ir skatina svorio kritimą. Jei norite padailinti figūrą, šiuo prieskoniu turi būti gardinamas kiekvienas patiekalas, kadangi jis taip pat greitina medžiagų apykaitą, kovoja su vidurių užkietėjimu.

Kai kurie mokslininkai teigia, jog kajeno pipiruose esantis kapsaicinas kovoja su kepenų, plaučių ir prostatos vėžio ląstelėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imbieras – mažina pykinimą ir degina pilvo riebalus

Tai bene labiausiai šiuo metu visų mėgstamas prieskonis, kuris naudojamas ir medicinoje.

Tik 1 g imbiero sėkmingai slopina pykinimą, atsirandantį po chemoterapijos, pastojus ar apsvaigus.

Jis taip pat mažina kortizolio, atsakingo už riebalų kaupimąsi pilvo srityje, gamybą.

Vaistinė ožragė – reguliuoja cukraus kiekį

Vaistinė ožragė labai dažnai naudojama ajurvedinėje medicinoje, ji taip pat žinoma dėl savo sugebėjimo sustiprinti libido.

Be to, vaistinė ožragė reguliuoja cukrus kiekį kraujyje, kas labai naudinga diabetu sergantiems pacientams.

Česnakas – kovoja su įvairiomis ligomis

Česnakas ne tik virtuvėje, bet ir medicinoje buvo naudojamas jau seniai. Ši prieskoninė daržovė stipriomis gydomosiomis savybėmis pasižymi dėl vienos labai svarbios medžiagos – alicino, taip pat atsakingo ir už aštrų jo kvapą.

Mokslininkai įrodė, kad česnakas teigiamai veikia širdį, o tiems, kurie skundžiasi padidėjusiu cholesterolio kiekiu, blogąjį cholesterolį sumažina net 10-15%.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų