REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medžių šakos po truputį puošiasi žaliais lapeliais, karščiau šviečia saulė, todėl gegužės mėnesį vis daugiau žmonių išėję į sodus ims juos ruošti vasarai.

Medžių šakos po truputį puošiasi žaliais lapeliais, karščiau šviečia saulė, todėl gegužės mėnesį vis daugiau žmonių išėję į sodus ims juos ruošti vasarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šaltojo periodo sode ir darže laukia daug darbų, tačiau iš kur žinoti, ką reikia atlikti, kad ateinančiais mėnesiais galėtumėte džiaugtis jaukia aplinka savo teritorijoje?

REKLAMA

Portalas womansweekly.com pasidalino patarimais, ką būtina padaryti ateinantį mėnesį.

1. Jei dar nepjovėte žolės ir manote, kad dabar pats metas tai daryti, įsitikinkite, kad jūsų žoliapjovės ašmenys pakelti kaip įmanoma aukščiau. Po pirmojo pjovimo, kas savaitę reguliariai pjaukite žolę su jau nuleistais ašmenimis. Taip pat būtų neprošal žolę patręšti specialiomis trąšomis.

2. Auginate braškes? Apsaugokite braškių daigus nuo pelėsio ir tarp kiekvieno kelmelio pabarstykite šiaudų. Taip pat nepamirškite palaistyti ir kitų jūsų sode ar darže augančių augalų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Metas pradėti kaupti lietaus vandenį. Įsirenkite talpyklas, kuriose po lietaus tilptų pakankamai vandens, skirto daržo ir sodo gėrybėms laistyti.

4. Jei mėgstate gėles, dabar pats metas pasisodinti rožių, kurių šiais laikais yra pačių įvairiausių rūšių. Jei jūsų sodas didelis arba norite paslėpti kažką nepatrauklaus, pasisodinkite vijoklinių rožių. Jų grožio jums pavydės net kaimynai.

5. Gegužės pradžia yra pats tinkamiausias metas kiemą ar sodą papuošti daugiamečiais augalais. Taip ne tik ekonomiškiau, bet kiekvieną pavasarį jums nereikės galvoti, kokiais žiedais išmarginti sodą. Galite rinktis iš penstemonų, agapantų, šilokų, alūnių ir kitų jums mielų spalvingų augalų. Tikėkimės, jog šiltas oras ir lietus padės jiems tinkamai prigyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Atsisveikinkite su sraigėmis ir šliužais. Dabar pats metas kibti su jais į kovą, kol šliužai ir sraigės neužpuolė jūsų tulpių.

7. Jei planuojate auginti daržoves, šiltnamyje galima pradėti sodinti agurkus, cukinijas, saldžiuosius kukurūzus. Taip pat nereikėtų pamiršti briuselio ir lapinių kopūstų, žirnių, kuriuos pasėjus lauke, dar reikėtų uždengti.

8. Kai šalnų tikimybė beveik išnyksta, lauke jau galima sodinti vasarinius augalus. Tačiau būkite kantrūs ir neskubėkite jais puošti kiemo kol dar šalta, kitaip augalai nesulauks net vasaros pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų