REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar nė kojų apšilti nespėję Klaipėdos naujos kadencijos Tarybos nariai, sužinoję, kad už jų triūsą miesto labui bus atlyginta vos keliais šimtais litų, pasijuto esą nuvertinti, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl jau pirmajame Klaipėdos miesto tarybos Kolegijos posėdyje prabilta apie išmokų politikams didinimą. Idėjos autorius - Darbo partijai atstovaujantis Alfonsas Bargaila.

REKLAMA

"Ne paslaptis, kad už kiekvieną darbą turi būti mokamas atlygis. Žmogaus galimybės yra neribotos. Jei jis bus suinteresuotas, jei žinos, kad jam už tai bus deramai sumokėta, galės dirbti ir darbo valandoms pasibaigus ar net naktį. Mūsų laikais altruistų ne tiek jau daug, todėl man tikrai keista, kad iki šiol šito klausimo niekas nesvarstė. Jei Seimo narys gauna apie dešimt tūkstančių litų, o lygiai taip pat tautos išrinktas tarybos narys vos kelis šimtus, - ar tai teisybė?" - savo pasiūlymo motyvus dėstė politikas.

REKLAMA
REKLAMA

"Seimo nario atlyginimas mus tikrai tenkintų", - replikavo miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Iš principo kolegos A. Bargailos iniciatyvai pritaręs konservatorius Naglis Puteikis akcentavo, kad jei ir bus priimtas sprendimas didinti politikų atlygį, tą pajus tik kitos kadencijos miesto Tarybos nariai.

Pasak Savivaldybės administracijos vyriausiosios buhalterės Daivos Trečiokienės, politikams už darbą posėdžiuose mokama pagal valandinį įkainį. "Viena posėdžiavimo valanda įvertinta apie 10,5 lito, - aiškino D. Trečiokienė, - tačiau per mėnesį gali būti mokama ne daugiau nei už 30 valandų."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlygio dydį, pasak vyr. buhalterės, lemia dvi aplinkybės: posėdžių skaičius ir jų trukmė bei politikų drausmingumas. Pasak D. Trečiokienės, praėjusią kadenciją vidutinis politikų atlygis už dalyvavimą posėdžiuose buvo 58 litai per mėnesį. Didžiausia užfiksuota išmoka - 106,5, mažiausia - 2,72 lito.

Be šių pinigų, vadovaujantis 2003 metų kovo 27 sprendimu, kiekvienam Tarybos nariui kas mėnesį mokama po 300 litų kanceliarinėms išlaidoms, rašo „Vakarų ekspresas“.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų