REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Įvykis Prienų rajone. Asociatyvi nuotrauka (nuotr. tv3.lt)

Neįtikėtinas pranešimas apie net penkis iš vienos šeimos paimtus vaikus akimirksniu apskriejo Lietuvą. Juolab, kad policijos suvestinėje rastas įrašas buvo papildytas informacija apie tai, kad kažkur gretimame kaime girtaujantys tėvai ne tik paliko vaikus be priežiūros, bet ir išalkusius.

12

Neįtikėtinas pranešimas apie net penkis iš vienos šeimos paimtus vaikus akimirksniu apskriejo Lietuvą. Juolab, kad policijos suvestinėje rastas įrašas buvo papildytas informacija apie tai, kad kažkur gretimame kaime girtaujantys tėvai ne tik paliko vaikus be priežiūros, bet ir išalkusius.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt pasidomėjo šios šeimos situacija ir paaiškėjo dar daugiau netikėtų detalių. Bet apie viską iš eilės.

„Kovo 20 d. 16 val. 16 min. gautas pranešimas, kad Prienų r., Laukiškių k., namuose, palikti be priežiūros vaikai, kurių tėvai kažkur kitame kaime girtauja. Namuose be priežiūros rasti penki vaikai (2012 m., 2013 m. ir 2015 m. gimusios mergaitės bei 2010 m. ir 2002 m. gimę berniukai), kurie paaiškino, kad yra nieko nevalgę. Vaikai paimti iš namų ir laikinai apgyvendinti Prienų ligoninėje“, - rašoma policijos atstovų pranešime.

Vaikai paimami antrą kartą

Pakuonio seniūnijos, kuriai priklauso Laukiškių kaimas seniūnė Nijolė Averkienė tv3.lt sakė, kad socialiniai darbuotojai su pareigūnais dar vakar, dienos metu, buvo užsukę aplankyti tos šeimos. Ji patikslino, kad šeimoje yra dar vienas vaikas, bet jau pilnametis ir gyvenantis atskirai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiek man yra žinoma, policija nuvažiavo į šeimą, konstatavo faktą, kad mama kiek daugiau išgėrusi, tėvas kažkiek mažiau. Bet čia jau antras patikrinimas tą pačią dieną. Mat pirmą kartą nuvykus (apie 2 val. prieš tai – aut. past.), tėvai buvo namuose, vaikai buvo prižiūrėti.

REKLAMA

Šeima augina gyvulius, tikrai ten niekas nebadauja. Bet alkoholis yra rimta problema. Jie buvo užsikodavę ir atrodė, kad situacija pasitaisė, bet... Praeitą savaitę buvo mokamos pašalpos. Matyt, tas ir padarė meškos paslaugą“, - svarstė N. Averkienė.

Specialistė patvirtino, kad ši šeimas yra priskirta rizikos grupėje: „Dažnai specialistai lankosi pas juos. Jie yra gavę socialinį būstą, bet dar neapsigyveno jame. Reikia remonto.

Liūdna, bet vaikai iš šios šeimos buvo paimti ir anksčiau. Prieš daug metų, kažkur 2011-siais. Per tą laiką gimė dar trys mergaitės. Dėl maisto šioje šeimoje tikrai nėra problemų. Gauna maisto produktus, savo gyvuliukus laiko. Darbštūs žmonės, bet tas alkoholis...“

REKLAMA
REKLAMA

„Atsipalaidavo“ iškart po patikrinimo?

Socialinė darbuotoja Jurgita Ruseckienė į Laukiškių kaimą vakar vykusi kartu su policijos pareigūnais pasakojo, kad pirmas apsilankymas toje šeimoje buvo suplanuotas iš anksto.

„Mes buvome pas juos užsukę apie 14 val. Vyko planinis patikrinimas. Tėvai nebuvo išgėrę, kūrenosi pečius, kažkas virė ant jo uždėtame puode. Ta šeima ūkiškai gyvena. Bet tos pačios alkoholio problemos vėl pakiša koją“, - teigė J. Ruseckienė.

Moteris sutiko su galima versija, kad po patikrinimo vyras su žmona galėjo apsidžiaugti ir dėl to išvyko pas pažįstamus išlenkti taurelės kitos: „Greičiausia, apsidžiaugė, kad buvo patikrinti ir pagalvojo, kad dabar jau galima (vartoti alkoholį – aut. past.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasakė, kas laukia tėvų

Tad kas dabar laukia laikinai ligoninėje priglaustų penkių nepilnamečių? Į šį klausimą iš dalies atsakė Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro Socialinio darbo organizatorė Danguolė Juodsnukienė.

„Kiek man žinoma, dabar yra derinamas klausimas, kad vaikus laikinai priglobtų giminaičiai. O mes galvojame, kaip dirbti su tėveliai. Esminė problema yra alkoholis.

Ne mes, o policija sulaukė pranešimo apie be priežiūros paliktus vaikus. Iš tikrųjų, kai pirmą kartą nuvyko į tos šeimos namus, tai viskas buvo tvarkinga. Bet po dviejų valandų jau viskas pasikeitė“, - pabrėžė D. Juodsnukienė.

Specialistė patvirtino, kad su šia šeima yra dirbama itin aktyviai: „Dukart per savaitę, kartais net dažniau ten lankosi specialistai. Jei matome poreikį, tai ir dažniau užsukame. Čia yra liga. Svarstome ir apie stacionarų gydymą. Dirbsime, darysime ką galime, kad jie pasitaisytų ir vaikai galėtų augti su tėvais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų