REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Eurolyga: „Žalgiris“ – „Barcelona Lassa“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lemiamo kėlinio pradžia. Brandonas Daviesas sulaukia perdavimo iš Kevino Pangoso ir įveikęs Pierre Oriola gynybą krauna galingą dėjimą iš viršaus su varžovo pražanga. Akimirką atrodo, jog įsiaudrinusi Kauno „Žalgirio“ arena netrukus sprogs nuo emocijų bangos.

66

Lemiamo kėlinio pradžia. Brandonas Daviesas sulaukia perdavimo iš Kevino Pangoso ir įveikęs Pierre Oriola gynybą krauna galingą dėjimą iš viršaus su varžovo pražanga. Akimirką atrodo, jog įsiaudrinusi Kauno „Žalgirio“ arena netrukus sprogs nuo emocijų bangos.

REKLAMA

Ispanui geriausią vietą „plakate“ parūpinęs kauniečių komandos legionierius pataiko baudos metimą ir didina „Žalgirio“ persvarą prieš „Barcelona“ klubą iki 20-ies (73:53). Dar visai neseniai apie tokį įvykių scenarijų galėjome tik pasvajoti, tačiau šiandien tai saldi realybė.

Už nugaros – Eurolygos grandai

Kauniečiams katalonai ilgą laiką buvo sunkiai įveikiami varžovai. Tarpusavio dvikovų istorija mena ir ne vieną triuškinantį „Žalgirio“ pralaimėjimą tituluotiems varžovams iš Ispanijos. Daug ką pasako faktas, jog laikinosios sostinės krepšininkai tik praėjusiame Eurolygos sezone šventė savo pirmąją pergalę namuose prieš šią ekipą.

Tada „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius pasibaigus rungtynėms džiūgavo iš laimės. Jam tai buvo labai svarbi emocinė pergalė vyriausiojo trenerio poste, pasiekta prieš komandą, kurioje prabėgo vieni geriausių jo krepšininko karjeros metų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą „Barceloną“ patiesęs legendinis Lietuvos klubas iškovojo jau trečią pergalę iš eilės prieš katalonus – pagaliau išaušo diena, kai ispanai priversti mūsų bijoti labiau nei mes jų.

REKLAMA

„Nuostabus jausmas, kai žinai, kad dėl kažko kovoji, o už tavo nugaros yra Europos grandai, kurie jau nebekovoja. Turime džiaugtis dėl to, ką pasiekėme, bet negalime užriesti nosies. Reikia toliau eiti iš rungtynių į rungtynes. Tai vienintelis kelias. Dėl tokios situacijos, kad „Barca“ ir „Anadolu Efes“ dėl nieko nebežaidžia, o mes žaidžiame, yra fantastika.“ – po rungtynių kalbėjo Šaras, kuriam šis mačas paliko labai gerą įspūdį.

„Žalgiriui“ Eurolygoje dar liko sužaisti šešias rungtynes, tačiau jau dabar jų sąskaitoje pergalių daugiau nei praėjusiame sezone. Geras jausmas rašyti šiuos žodžius prisiminus, jog pernai kauniečiai šventė 14 pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Ginklų arsenale – platus pasirinkimas

Pirmoje sezono pusėje Kauno „Žalgirio“ rezultatai labai priklausydavo nuo Pauliaus Jankūno indėlio. Tačiau ši tendencija pamažu virsta atgyvena ir dėl to kauniečiams tik geriau. Paskutines dvi rungtynes ekipos kapitonas aikštelėje praleido vos 24-ias minutes ir per jas sukrapštė 5-is taškus.

Negalima sakyti, kad P.Jankūnas „sėdo“ ir tai pavojaus signalas „Žalgiriui“. Tiesiog šiandien kauniečiams nebereikia kiekvienoje atakoje ieškoti kapitono, nes jų puolimo arsenale yra ne vienas pavojingas ginklas, kuris tik ir laukia progos iššauti.

Axelis Toupane‘as sezono pradžioje blaškėsi aikštelėje akivaizdžiai nesuprasdamas, kaip Europoje žaidžiamas krepšinis. Nepaisant to prancūzas „užsidarė“ salėje ir kantriai lavino savo krepšininko įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Axeliui prireikė keturių mėnesių šalia Šaro, kad suprastų pagrindines senojo žemyno krepšinio subtilybes. Pirmoje sezono pusėje vien tik savo atletinius gebėjimus naudojęs prancūzas pagaliau įjungė galvą ir tapo labai svarbia „Žalgirio“ figūra. Dvikovoje prieš „Barcelona" klubą jis pelnė 21 tašką – tai geriausias jo asmeninis pasiekimas Eurolygoje.

Kevinas Pangosas, kaip ir prancūzas, praėjusiame sezone ilgą laiką klaidžiojo labirintais, tačiau Š.Jasikevičius padėjo jam rasti išėjimą. Europa jau šiandien garsiai šūkauja, kad jis yra didžiausią pažangą padaręs žaidėjas ir sunku būtų tam nepritarti. Stebint K.Pangoso žaidimą atrodo, jog kanadietis aikštelėje viską atlieka be didesnių pastangų ir tai kalba apie aukštą šio krepšininko meistriškumą.

REKLAMA

„Visi žino, kad mūsų lyderis yra Kevinas Pangosas, visi nori jį sustabdyti. Jis pasirengęs į priekį vesti bet kurią Eurolygos komandą. Padeda tai, kad mūsų sistemoje jau ilgai žaidžia Jankūnas ir Ulanovas. Kuo daugiau tęstinumo, tuo geriau, bet Pangosas mus pakelia į aukščiausią lygį“ – po ketvirtadienio pergalės kanadietį gyrė Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius yra geriausia, kas iki šiol nutiko Kevino Pangoso gyvenime ir tą supratęs kanadietis atsisakė turtingesnių klubų vilionių. Žinoma, pasibaigus šiam sezonui šalia jo neabejotinai rikiuosis pajėgiausi Eurolygos grandai.

Romanas su komandos gerbėjais

„Žalgirio“ pergalės Eurolygoje verčia gerbėjus rūpintis bilietais likus kaip niekad daug laiko iki rungtynių dienos. O internetą pradeda užkariauti juokeliai apie sirgalius laiku nespėjusius įsigyti bilieto.

REKLAMA

Palaikomi ištikimųjų gerbėjų „Žalgirio“ krepšininkai pagaliau tapo tikraisiais savo aikštelės valdovais. 9 pergales namuose pasiekusių kauniečių ryšio su fanais galėtų pavydėti ne viena Europos komanda.

„Žalgirio“ gerbėjai kurtinančiu švilpimu pasitinka kiekvieną bent menkiausią teisėjų klaidą, audringai reaguoja į įvykius aikštelėje ir neabejotinai yra šeštasis kauniečių žaidėjas.

„Eilinį kartą noriu padėkoti žiūrovams. Tampa nuostabi tradicija, jog arena visada yra beveik arba visiškai užpildyta. Žaidėjams tai yra didžiulis postūmis. – ketvirtadienį po rungtynių teigė Šaras. Sezono pradžioje kelis kartus viešai pasigedęs didesnio sirgalių palaikymo, Jasikevičius veikiausiai jau spėjo ištrinti tuos žodžius iš savo atminties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plika akimi matosi, kad aistringas gerbėjų palaikymas įkvepia Jasikevičiaus kariauną ir suteikia jai sparnus. Ši teigiama aura persiduoda į komandos atmosferą, kuri šiemet yra nuostabi. „Žalgirio“ krepšininkai palaiko vienas kitą ne tik aikštelėje, bet ir nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Rungtynėms pasibaigus interviu metu jie nevengia patraukti vienas kito per dantį ir tai negali nežavėti.

Nauji iššūkiai ir tikslai

Prieš akis „Žalgiriui“ penkios rungtynės su pirmojo dešimtuko komandomis ir akistata prieš sunkiai prognozuojamą Milano komandą, turinčią net tris Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjus.

Kauniečiams užtektų pergalės Vitorijoje ir jie galėtų jaustis ramūs dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Tačiau Š.Jasikevičiaus kariaunai tikrai nereikėtų apsiriboti tik šiuo tikslu.

REKLAMA

Likusios šešios akistatos turėtų būti suprantamos kaip galimybė reguliarųjį sezoną pabaigti stipriausių komandų ketverte. Tokiu atveju ketvirtfinalio serijoje kauniečiai turėtų namų aikštelės pranašumą ir kartu su savo gerbėjų armija galėtų toliau gadinti nuotaikas pripažintiems Eurolygos grandams.

Sveikintina, jog „Žalgirio“ žaidėjai ir treneriai suvokia, jog šis sapnas gali bet kada nutrūkti ir po kiekvienos pergalės kartoja, kad dar nieko ypatingo neįvyko. Maksimali koncentracija rungtynėms yra tai, ko dabar labiausiai reikia Jasikevičiaus įgulai.

Tuo metu Europos žiniasklaida, treneriai ir žaidėjai su pagarba žvelgia į kauniečių žaidimą. Kai kurie iš jų jau spėjo prasitarti, kad „Žalgirio“ demonstruojama forma varo juos į neviltį ir kelia baimės jausmą.

„Tie, kurių bijo visi – bijo Kauno „Žalgirio“. Taip būtų galima perfrazuoti „Sindikato“ grupės dainos žodžius vertinant šiandienos jėgų pasiskirstymą Eurolygoje.

Tik nepradėkime galvoti anksčiau laiko, kad visi darbai jau atlikti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų