REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Karališkoji šeima  (nuotr. Vida Press)

Galite nesunkiai įsivaizduoti princą Džordžą pagal filmo „Liūtas Karalius“ garso takelį dainuojantį „Just Can’t Wait to Be King” (liet. „Negaliu sulaukti, kol tapsiu karaliumi“) ir protestuojantį prieš šio prietaiso draudimą, kuriuo paprastai tėvai mielai dalinasi su savo atžalomis.

4

Galite nesunkiai įsivaizduoti princą Džordžą pagal filmo „Liūtas Karalius“ garso takelį dainuojantį „Just Can’t Wait to Be King” (liet. „Negaliu sulaukti, kol tapsiu karaliumi“) ir protestuojantį prieš šio prietaiso draudimą, kuriuo paprastai tėvai mielai dalinasi su savo atžalomis.

REKLAMA

Nors įsivaizduoti Princą Viljamą, sergstintį mažąjį Džordžą nuo gaujos piktų hienų gali pasirodyti paprasčiau, tiesa ta, jog už pilies sienų Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė kaip galėdami rūpinasi atžalų galimybėmis išreikšti save.

Normalus šeimos gyvenimas

Pasak užsienio naujienų portalo „US Weekly“, vienas iš Middletonų šeimai artimų žmonių atsakė į klausimą, kodėl karališkajai šeimai vaikų apsauga ir ruošimas naujovėms taip svarbu: „Nors jie yra įsitikinę, kad yra būtina suvokti savo kilmę, leisti Džordžui ir Šarlotei gyventi kiek įmanoma normalų gyvenimą yra svarbiausia.“

Dalis normalaus gyvenimo – tiesiog buvimas aktyviu vaiku: „Viljamas ir Keitė mano, kad geriausia žaisti su paprastais žaislais, leisti kuo daugiau laiko lauke, taip pat svarbu lavinti vaizduotę“, - sako šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog mėgstamiausias princesės Šarlotės žaidimas – įsivaizduoti, jog ji yra Disnėjaus princesė: „Manau, kad ji dar nesupranta, jog pati ir yra princesė“.

REKLAMA

Nors kunigaikščiai džiaugiasi supažindinami karališkuosius vaikus su naujovėmis, yra žaislų, prie kurių jokiais būdais neleis vaikams net prisiliesti, tai – planšetės ir elektroniniai prietaisai.

„Viljamas ir Keitė užaugo be jokių pramogoms skirtų prietaisų, ir tai jiems nesukėlė jokių problemų, todėl nusprendė perduodi šią tradiciją ir savo palikuoniams. Planšetės yra tik mamai ir tėčiui skirti žaisliukai, bet ne vaikams“, - teigia šaltinis ir priduria, kad jie – paprasta, normali šeima.

Keturmetis Džordžas praeitą žiemą pradėjo lankyti Montessori mokyklą. „Jaunasis princas yra pakankamai suaugęs, jog suprastų, kad jo gyvenimas yra kitoks nei bendraklasių“, - sako šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai, Džordžo bendraklasiams visiškai nesinaudoti planšete yra taip pat keista kaip ir gyventi Kengsintono rūmuose. Tačiau naudotis elektroniniais prietaisais nėra vienintelis keistas draudimas, galiojantis karališkosioms atžaloms.

Aprangos kodas

Džordžas turi polinkį dėvėti žavingus šortukus – tai nėra atsitiktinumas. Portalas „The Sun“ paklausė mados ir etiketo profesionalo Vilijamo Hansono paaiškinti, kodėl princas Džordžas taip dažnai dėvi šortus.

Hansonas paaiškino: „Greičiausiai karališkoji šeima nori išvengti darbininkų klasės papročių, tokių kaip rengti berniukus ilgomis kelnėmis“. Etiketo ekspertas pabrėžia, kad abu – princas Viljamas ir princas Čarlzas nešiojo šortus iki tam tikro „kelnes vilkėti tinkamo“ amžiaus. Taip pat, V. Hansonas mano, jog Kembridžo kunigaikštienės brolis būdamas mažas taip pat nešiojo šortus. Paprastai tariant, šortai yra privilegijuotos klasės simbolis. Koks amžius tinkamas vilkėti kelnes? Hansonas spėja, jog princą Džordžą išvysime su kelnėmis kai jam sueis aštuoneri ar devyneri metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliavimo apribojimai

Princas Džoržas su tėvu Viljamu kartu keliaudami aplink pasaulį praktiškai laužė įstatymus.

„Pasak karališkųjų įstatymų, du tiesioginiai sosto paveldėtojai keliauti lėktuvu kartu negali, kad nelaimės atveju giminės linija nebūtų nutraukta“ (citata iš naujienų portalo „Yahoo Style“).

Tačiau jaunieji sosto paveldėtojai, trokšdami gyventi kaip normali šeima, apeina šią karališkąją taisyklę. Galime tik tikėtis, kad Džordžui subrendus, taisyklės bus imtasi laikytis.

Taigi, akivaizdu, kad yra nemažai keisčiausių taisyklių, kurių privalo laikytis garsioji karališkoji šeima – kartu su privilegija, ateina ir atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų