REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaida paviešino, jog Seimo narys Petras Gražulis nuslėpė sandorį su Rusijos valstybės naftos koncerno „Rosneft“ atstovais Lietuvoje. Paaiškėjo, kad politikas iš jų nuomojosi, o galiausiai ir nusipirko prabangų automobilį.

Žiniasklaida paviešino, jog Seimo narys Petras Gražulis nuslėpė sandorį su Rusijos valstybės naftos koncerno „Rosneft“ atstovais Lietuvoje. Paaiškėjo, kad politikas iš jų nuomojosi, o galiausiai ir nusipirko prabangų automobilį.

REKLAMA

Portalo 15min atliktas tyrimas atskleidė, kad P. Gražulio vairuojamas prabangus „Lexus“ automobilis, su kuriuo jis pernai Gedimino prospekte kliudė per gatvę ėjusią moterį, anksčiau priklausė „Rosneft“ atstovams Lietuvoje. Prieš tai automobilis priklausė su P. Gražuliu siejamai įmonei „Judex“.

Anot portalo, su parlamentaru siejama „Judex“ 2015 metų gegužę lizingu už 32 tūkst. eurų įsigijo automobilį „Lexus“. Pernai vasarį įmonė galutinai išsimokėjo lizingą bankui ir tapo tikrąja automobilio savininke. Tą pačią dieną „Lexus“ buvo parduotas – už 21 tūkst. eurų automobilį nusipirko Vilniuje registruota bendrovė „Nordic Via“, o tai yra „Rosneft“ atstovybė Lietuvoje.

Praėjus kelioms dienoms po automobilio įsigijimo, jis vėl buvo išnuomotas P. Gražuliui. Pernai gegužę politikas už 21 tūkst. eurų nusipirko šią mašiną iš „Nordic Via“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškote sliekų, kurių nėra“

„Tvarkietis“ P. Gražulis TV3 žurnalistams situaciją vadino kuo normaliausia, jis neįžvelgia bendradarbiavimo su Rusijos įmone ar pavojingais asmenimis.

REKLAMA

„Visiškai normalų normaliausia situacija – pirkimo sandoris. Įmonė Lietuvoje registruota, neuždrausta. Kas kam tarnauja... Aš irgi nežinau, gal jūs rusų agentams tarnaujate? Tai čia yra specialiųjų tarnybų, mūsų Valstybės saugumo departamento darbas, jie sakė mus įspės, jeigu mes bendrausime su netinkamais asmenimis.

Buvo atėję pas mus į frakciją, man niekas neįspėjo, kad su kolega Mariumi bendrauju, reiškia, jis nėra Rusijos agentas. Jeigu veikia Lietuvoje pagal mūsų įstatymus įmonė, kodėl aš negaliu pirkti? Tai toks menkniekis, toks šūdniekis, kad aš net nenoriu kalbėti apie tai visai. Visai! Jūs jau neturite apie ką rašyti, nusiritote iki pačio žemiausio lygio, knaisiojatės, ieškote sliekų, kurių nėra“, - TV3 sakė P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, parlamentaras pripažįsta, jog dabar gailisi pirkęs automobilį, o savo prekę paprasčiausiai pamiršęs deklaruoti.

„Aš nenorėjau pirkti ir gailiuosi, kad pirkau. Jie sustabdė savo veiklą ir pasakė, kad išparduoda savo mašinas – perki arba parduodu kitam. Šita, pagalvojau, nebloga mašina, nusipirksiu. Nupirkau, būčiau nepirkęs. Dabar būčiau nepirkęs. Nu ir viskas. Pamiršau (deklaruoti – red. past.), galvojau, kad patarėjas deklaruos“, - teigė Seimo narys.

Mesti iš partijos neketina

Žinia apie bendrapartiečio ryšius su Rusijos naftos koncernu pribloškė partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderį Remigijų Žemaitaitį. Parlamentaras taip pat atkreipė dėmesį, kad dabar jau aišku, kodėl P. Gražulis aršiai gynė Seimo narį Artūrą Skardžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Toje vietoje smerktinas dalykas yra. Dabar galima suprasti, kodėl jis taip gynė aktyviai A. Skardžių. Kaip politikui nedera ir nepriimtina nuomotis automobilių iš kažkokių verslo interesų grupių ar struktūrų, tam yra kanceliarinės išlaidos. Realiai arba turi savo, kaip turiu aš, kaip turi Kęstutis Bartkevičius, kiti mūsų frakcijos nariai – nusipirkę automobilį. Aš manau, kad tai yra netoleruotinas dalykas, kada politikai iš verslo, kur verslas gali turėti vieną ar kitą įtaką nacionaliniam saugumui, nuomojasi automobilį“, - tv3.lt kalbėjo R. Žemaitaitis.

Paklaustas, ar už šiuos ryšius ketina imtis priemonių prieš bendrapartietį, pavyzdžiui, pašalinti jį iš partijos, R. Žemaitaitis sakė to nedarysiantis.

REKLAMA

„Iš partijos ne, nebent kažkas kreipsis į drausmės komisiją, bet jau ne keletą kartų yra su juo kalbėta ir prašyta, kad tiek ir dėl „Judex“, ir dėl kitų labai reikia atsargiai į viską žiūrėti ir viską deklaruoti. Pats politikas turi priimti sprendimus, ar tai dera ir ar tai nekenkia partijos interesams“, - sakė parlamentaras.

Ryšys su „Rosneft“ signalizuoja problemas

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys Laurynas Kasčiūnas taip pat įžvelgia ryšį tarp A. Skardžiaus ir P. Gražulio.

„Be jokios abejonės, kad kažkoks ryšys į akis krenta, ypač, kai mes pradedame kalbėti apie sprendimus, kurie stiprina mūsų energetinę nepriklausomybę. Ponas Gražulis dažnai pasisakydavo, kad tai brangiai kainuoja, tai neefektyvu. Be jokios abejonės, mes žinodami ir A. Skardžiaus atvejį matėme labai aiškų ryšį su tuo, kad jis labai smarkiai kritikavo mūsų Suskystintų gamtinių dujų terminalą, o per šeimos ryšius turėjo paskolą iš „Gazprom“. Klausimą tokį kelti, kokį mes su jumis dabar aptarinėjame, būtina ir reikia“, - tv3.lt kalbėjo L. Kasčiūnas.

REKLAMA

Parlamentaras taip pat atkreipė dėmesį, kad „Rosneft“ kontroliuoja viena iš Vladimirui Putinui lojalių grupių, todėl bet koks ryšys su įmonė nėra geras.

„Rosneft“ yra be jokios abejonės Rusijos režimo, Kremliaus vienas iš pagrindinių ekonominių ramsčių, ekonominių įrankių ir netgi galios plėtros įrankių. Nors tai yra valstybinė kompanija, be abejo, ją kontroliuoja viena iš lojalių V. Putinui grupių. Ji neišvengiamai ir neabejotinai yra tarp penkių įtakingiausių grupių aplink V. Putiną. Tai natūralu, kad „Rosneft“ yra verslas, kuris suaugęs su Kremliumi“, - teigė L. Kasčiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų