REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Anglija, Audra Eleonora

Britai laukia audros Eleonoros, kuri netrukus pasieks jų krantus ir atneš stiprias liūtis, potvynius ir sukels 128 km/h vėją.

8

Britai laukia audros Eleonoros, kuri netrukus pasieks jų krantus ir atneš stiprias liūtis, potvynius ir sukels 128 km/h vėją.

REKLAMA

Šiandien Anglijos meteorologijos tarnyba įspėjo, kad didžioji šalies dalis turėtų saugotis, nes prognozuojama, jog audra Eleonora ir Fionna pasieks šalį pirmąją 2018 m. savaitę.

Audra Eleonora, penktoji sezono audra, kuriai suteiktas vardas. Ji atneš stiprų vėją į Jungtinę Karalystę šiandien ir rytoj, kaip rašoma dailymail.

Anglijos meteorologijos tarnyba išleido keletą nacionalinio masto įspėjimų dėl oro sąlygų bei galimų kelionių sutrikimų.

Pakrantėse ypač nesaugu

Keliai ir nuosavybė palei Didžiosios Britanijos vakarines ir pietines pakrantes yra pažeidžiamos dėl aukštų bangų, įspėja sinoptikai.

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos meteorologinės tarnybos vyriausiasis sinoptikas Paulas Gundersenas sakė: „Tai tęsis visą šią savaitę, nes vakarų jūra visoje Jungtinėje Karalystėje nerims.Vėjas bus pakilęs antradienį ir trečiadienį, kai audra Eleonora ims keliauti per Angliją ir Airijos link.”

REKLAMA

Aplinkos apsaugos agentūra anksčiau įspėjo, kad stiprus vėjas gali lemti didelius potvynius pakrantėse nuo antradienio iki ketvirtadienio.

Aplinkos apsaugos agentūros potvynių vadovas Carolas Holtas sakė: „Mes raginame žmones saugiai laikytis pakrantėje – ypatingai rūpintis pakrantės takais ir takeliais ir nesukelti sau nereikalingo pavojaus bandant pasidaryti selfį audros fone.”

„Jei keliaujate, patikrinkite savo maršrutą prieš išvažiuodami ir nevažiuokite per potvynio vandenį”,– minėjo jis.

Stiprūs vėjo gūsiai

Antradienį bei trečiadienį šiaurės rytuose ir vakarinėje Anglijoje, šiaurės Airijoje ir Škotijos dalyse galioja įspėjimas dėl orų.

REKLAMA
REKLAMA

Įspėjimas praneša, kad vėjo gūsiai šiomis dienomis sieks nuo 96 iki 112 km/h greitį, o kai kuriose vakarinėse pakrantės zonose jie kils ir iki 128 km/h.

Vyriausiasis sinoptiko pavaduotojas Danas Harrisas pridūrė, kad kitais savaitgaliais, ypač šiaurėje, gali atsirasti šaltesnių sąlygų grėsmė, ledui ir žiemos sąlygoms.

Tikimasi, kad eismo intensyvumas padidės, nes vaikai grįš į mokyklas bei prasidės kelių šimtų km kelių darbai. Netgi vairuotojai, kurie negrįš į darbą, keliaus į prekybos centrus ir gatves, kad galėtų pasinaudoti išpardavimais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų