REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
 Amerikietis sukūrė savo raketą norėdamas įrodyti, kad Žemė yra plokščia (nuotr. facebook.com)

Lapkričio 25-ąją Kalifornijoje turėjo įvykti neįprastas reaktyvinio skraidančio aparato paleidimas – 61-ių vietos gyventojas Michaelas Hughesas savo paties garaže surinko raketą ir tikisi jos pagalba įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

7

Lapkričio 25-ąją Kalifornijoje turėjo įvykti neįprastas reaktyvinio skraidančio aparato paleidimas – 61-ių vietos gyventojas Michaelas Hughesas savo paties garaže surinko raketą ir tikisi jos pagalba įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Raketos paleidimo šventė nutrūko paskutinį momentą: pasirodo, tam reikėjo gauti vietos valdžios leidimą. Tačiau kalifornietis neliūdi ir tvirtina, kad jau susirado naują vietą savo projektui įgyvendinti.

REKLAMA

Michealas Hughesas dirba limuzino vairuotoju, o 2002-aisiais pateko į Gineso rekordų knygą, atlikęs šuolį iš tokio tipo automobilio. Laisvu laiku amerikietis užsiima garu varomų reaktyvinių variklių konstravimu. Internete yra paviešinti keli vaizdo įrašai, kuriuose „Išprotėjęs Mike’as Hughesas“ išbando savo išradimus – tiesa, toli gražu ne kiekvienas bandymas būna sėkmingas. 2014-aisiais M. Hughesas surinko pirmąją pilotuojamą raketą ir praskrido ja apie 400 metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Kita M. Hugheso aistra – konspirologija. Pavyzdžiui, savamokslis išradėjas mano, kad Žemė – plokščia, o mitą, kad ji yra apvali sugalvojo NASA ir Ilonas Muskas (anot M. Hugheso, skrydžiai į kosmosą taip pat yra išgalvoti). 2016-aisiais M. Hughesas pradėjo „Kickstarter“ kampaniją, kurioje rinko pinigus savo naujam projektui. Jo metu išradėjas žadėjo įrodyti, kad Žemė yra plokščia. Amerikietis šia idėja užsikrėtė visai neseniai – prieš tai jo pradėta kampanija surinkti lėšas praskristi virš Mojave dykumos sulaukė fiasko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, įrodymų, kad Žemė yra plokščia, paieška susidomėjo taip pat nedaug žmonių: iš M. Hugheso numatytų 150 tūkst. dolerių surinkti pavyko 310.

Pirmasis „mitą paneigiantis“ M. Hugheso skrydis turėjo įvykti lapkričio 25 dieną. „Aš nusiteikęs visiškai išsklaidyti apvalios Žemės mitą“, – aiškino išradėjas viename iš savo interviu. M. Hughesas planavo pakilti į 550 metrų aukštį, o pačią raketą jis surinko iš metalo laužo ir joje įrengė vieną iš savo sukurtų garo variklių.

Skrydį atšaukė paskutinę akimirką. Pasirodo, M. Hugheso pasirinkta starto vieta Kalifornijoje yra vieša erdvė, ir tokiai veiklai joje reikėjo gauti vietos valdžios leidimą. Tokį suteikti jam atsisakė. M. Hughesas tikino, kad praeityje jam buvo suteiktas žodinis leidimas, tačiau valdininkai tai neigia. „Taip būna visada, kuomet susidedi su valdžios agentūromis“, – situacija komentavo išradėjas. Jis taip pat pridūrė, kad prieš skrydį aptiko gedimą variklyje.

M. Hughesas yra nusiteikęs ryžtingai ir pakilti į dangų planuoja lapkričio 28-ąją. Naujoji vieta buvo pasirinkta privačioje teritorijoje netoliese. Pasak paties M. Hugheso, šis skrydis – tik pasirengimas pagrindiniam, kurio metu jis rengiasi pakilti į kelių kilometrų aukštį, iš kur nufotografuos Žemę ir tuo pačiu įrodys, kad ji yra disko formos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų