REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį tęsėsi kovos Lietuvos vyrų tinklinio čempionate. Dvi pergales iš eilės iškovojo ir visą pergalių seriją iki trijų pratęsė Marijampolės "Sūduvos" tinklininkai.

Savaitgalį tęsėsi kovos Lietuvos vyrų tinklinio čempionate. Dvi pergales iš eilės iškovojo ir visą pergalių seriją iki trijų pratęsė Marijampolės "Sūduvos" tinklininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie namuose 3-0 (25:22, 25:22, 25:23) nugalėjo smarkiai atjaunėjusią Lietuvos čempionę "Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley-SM Tauro" komandą, o išvykoje 3-1 (25:16, 23:25, 25:22, 25:17) įveikė naujokę Kauno "Starto-LSU" ekipą.

REKLAMA

"Dar jaučiasi, kad mums tai yra sezono pradžia ir komanda dar tik įsivažiuoja. Šį savaitgalį mums negalėjo padėti vienas lyderių Jonas Rakickas, kuriam gimė sūnus, bet jį puikiai pavadavo jaunimas - Karolis Kirilevičius ir Saulius Plioraitis. - mintimis dalinosi "Sūduvos" treneris Romas Sujeta. - Sekmadienį Kaune neturėjome keturių pagrindinės sudėties žaidėjų, tačiau likę vyrai sužaidė puikiai. Turime pakankamai patyrusių žaidėjų, o į juos lygiuojasi perspektyvus jaunimas, kuris turėjo progą parodyti, ką moka. Mūsų toks ir yra tikslas, kad jauni žaidėjai turėtų progą grūdintis ir parodyti, ką sugeba".

REKLAMA
REKLAMA

"Sūduvos" ekipa, savo sudėtyje turinti tokius patyrusius žaidėjus, kaip Luką Gudą, Olegą Čebialį, Luką Každailį ir kitus, yra laikoma viena realiausių kandidatų pasidabinti Lietuvos pirmenybių medaliais. 2015 metais šis klubas pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu, bet šiemet nepateko į pusfinalį.

"Mes turime tikslą sugrįžti į prizininkų gretas, bet favoritų etiketės kabinimas yra ankstyvas. Mums dar reikia daug ką įrodyti aikštėje. Sezono eigoje matysime, galbūt bus kokių pokyčių. Bet kokiu atveju, norime grįžti į grupę, kuri kovoja dėl medalių", - sakė R. Sujeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris gražiai atsiliepė ir apie abi savaitgalio varžoves.

"Vilniaus klubas atjaunėjo, bet turi žaidėjus su grėsmingais duomenimis. Jų žaidimui dar trūksta pastovumo, įgiję persvarą, jauni žaidėjai perdega. Akivaizdu, kad šiame sezone su vilniečiais dar turėsime labai rimtų kovų", - svarstė R. Sujeta.

Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis pabrėžė, kad jo auklėtiniams pritrūko geresnio padavimo ir kamuolio priėmimo: "Antrajame ir trečiajame setuose vis pirmavome, bet marijampoliečių padavimai mus išmušė iš vėžių".

REKLAMA

Tuo tarpu naujokai "Starto-LSU" tinklininkai R. Sujetai taip pat paliko teigiamą įspūdį.

"Smagu, kad Kaune suburta nauja komanda, turinti daug entuziazmo ir erdvės tobulėti. Kaune šeimininkus palaikė daug sirgalių, todėl neabejoju, kad po metų ar kelių tai bus stipri jėga Lietuvos tinklinyje", - teigė R. Sujeta.

Pirmąją ir istorinę pergalę Kauno "Starto-LSU" komanda iškovojo jau šeštadienį, kuomet debiutinėse savo rungtynėse išvykoje 3-0 (25:17, 25:14, 25:13) nugalėjo Klaipėdos universitetą.

Kiti naujokai - Klaipėdos "Amber Queen" tinklininkai - iškovojo jau antrąją pergalę. Jie svečiuose 3-0 (25:20, 25:22, 25:22) pranoko Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) ekipą.

Pergalingai Lietuvos čempionatą pradėjo ir giliomis tinklinio tradicijomis garsėjantis Kelmės "Etovis". Jis namuose 3-0 (25:11, 25:14, 25:21) įveikė be pergalių liekančią Kauno kolegiją.

Kitos šešerios Lietuvos čempionato rungtynės bus žaidžiamos ateinantį savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų