REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Citrinos panaudojimo būdai (nuotr. 123rf.com)

 Nė neįsivaizduojate, keliose skirtingose srityse galima panaudoti vieną produktą. Citrina yra ne tik be galo sveikas vaisius, bet taip pat yra puiki pagalbininkė namuose.

10

 Nė neįsivaizduojate, keliose skirtingose srityse galima panaudoti vieną produktą. Citrina yra ne tik be galo sveikas vaisius, bet taip pat yra puiki pagalbininkė namuose.

REKLAMA

Jei visuomet savo namuose turėsite citrinų ir jas naudosite, sutaupysite pinigų, kuriuos dažniausiai išleidžiate gydytojams, vaistams, kosmetikai ir netgi švaros priemonėms, kuriose gausu žmonėms pavojingų chemikalų. Kurį iš žemiau pateiktų citrinos panaudojimo būdų jūs išbandysite?

Aukštas kraujo spaudimas

Šiais laikais vis daugiau žmonių gyvena turėdami aukštą kraujo spaudimą, kuris yra daugelio ligų simptomas, ir jį mažina į pagalbą pasitelkdami brangius vaistus. Į šilto vandens stiklinę įspauskite kelis citrinos lašus ir išgerkite šį mišinį ant tuščio skrandžio. Po kurio laiko pastebėsite, jog pagerėjo jūsų savijauta, sumažėjo kraujo spaudimas.

Panaikinkite blogus kvapus šaldytuve

Jei norite panaikinti šaldytuve esantį nemalonų kvapą, visų pirma išmeskite senus ir jau pagedusius produktus. Po to ant vatos diskelio užlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir palikite jį šaldytuve porai valandų. Daugiau neteks kovoti su nosį riečiančiais kvapais.

REKLAMA
REKLAMA

Naudinga protinei sveikatai

Jei norisi kaip nors praskaidrinti sau nuotaiką, sumažinti depresiją ar neramumą, tačiau nežinote, kaip tai padaryti, suvalgykite skiltelę citrinos ar išgerkite jos sulčių. Citrinos skleidžiamas aromatas turi nuotaiką pakeliančių savybių ir jūsų kūną, citrinai patekus į virškinamąjį traktą, užpildo energija.

REKLAMA

Atnaujinkite pjaustymo lenteles

Ruošiant maistą ir valandų valandas stovint prie viryklės, sunku pašalinti į pjaustymo lentelę įsigėrusius maisto likučius ir nemalonų kvapą, ypač tą, kurį skleidžia svogūnas, česnakas ar žuvis. Perpjaukite citriną pusiau ir patrinkite ja pjaustymo lentelę, kad ši taptų vėl kaip nauja.

Inkstų akmenų prevencija

Štai dar viena priežastis, paskatinanti visus ryte gerti vandenį su citrina. Šis vaisius žinomas dėl savybių, skatinančių šlapimo takų generavimą, kadangi citrinoje yra medžiagos citrato, neleidžiančio susidaryto kristalams. Nelaukite, kol bus per vėlu ir dabar pat išgerkite vandens su citrina.

REKLAMA
REKLAMA

Neleiskite virtuvėje apsigyventi vabzdžiams

Citrinos sultimis apšlakstykite palanges ir durų staktas, kad į virtuvę nepatektų skruzdės. Patikrinkite, ar namuose nėra kokių nors skylių ar angų, pro kurias šie maži vabalėliai gali patekti į vidų ir šalia jų padėkite supjaustytos citrinos.

Pašviesinkite dėmeles

Parduotuvėse gausu brangių kremų, kurie nenaikina jokių dėmių ir strazdanėlių. Pamirškite juos ir už sutaupytus pinigus geriau įsigykite kelias citrinas. Jų sultimis patepkite problemines vietas ir nenuplovę palaikykite maždaug 15 minučių. Nebijokite, nes citrinos sultys odai nepadarys jokios žalos.

Atgaivinkite veido odą

Ne kiekvienas yra toks palaimintas turėti švarią ir švelnią odą. Aknės ir inkštirų naikinimui naudokite citriną. Po kelių dienų veido prausimo citrinos sultimis pastebėsite akivaizdžius rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašviesinkite plaukus

Ar jau seniai svajojote apie šviesesnes sruogeles plaukuose, tačiau nenorėjote gadinti plaukų arba piniginėje tuo metu švilpavo vėjai? Bet kokiai problemai yra sprendimo būdas. Sumaišykite ¾ vandens su ¼ citrinos sulčių, šiuo skysčiu praskalaukite plaukus ir išdžiovinkite juos saulės šviesoje.

Sušvelninkite alkūnių odą

Niežtinčios alkūnės ne tik nepatrauklu, bet ir labai nepatogu. Iš sodos ir citrinos sulčių pasigaminkite košę ir kasdien ją tepkite ant alkūnių. Po kelių tokios procedūros seansų jūsų alkūnės pasikeis į gerą.

Naudinga pilvui

Virškinimo problemos yra gerokai dažnesnės, nei manote, o citrinos sulčių gėrimas yra raktas į geresnę sveikatą, kadangi jos pagerina virškinimą, pašalina visus organizme susikaupusius toksinus, padeda išvalyti kraują ir sumažina gleivių kiekį.

REKLAMA

Galvos skausmas

Jei kenčiate nuo galvos skausmo, viskas, ko jums reikia - keli šaukštai citrinų sulčių jūsų mėgstamos arbatos puodelyje. Net jei prastai jaučiatės po vakarėlio ar kankina migrena, citrina jus akimirksniu išgydys ir neteks gerti tablečių.

Peršalimas ir gripas

Žiemą nesudėtinga persišaldyti ar susirgti gripu. Tuo metu jūsų imuninė sistema yra labiausiai pažeidžiama. Štai kodėl labai svarbu kasdien vartoti vitaminą C. Be to, citrinos sukeliamas šokas sumažina aukštą kūno temperatūrą.

Neleiskite maisto produktams pakeisti spalvą

Vos tik prapjovus daržoves ir vaisius, jie greitai pakeičia spalvą į nelabai patrauklią. Kitą kartą ruošiant salotas ant jų patariama išspausti šiek tiek citrinos sulčių, neleidžiančių pasikeisti daržovių spalvai. Daugiau jokių parudavusių bananų, obuolių ar kalafiorų.

REKLAMA

Burnos higiena

Citrina naikina ne tik virtuvėje esančius blogus kvapus, bet ir tuos, kurie sklinda iš jūsų burnos. Be to, ji sumažina dantenų kraujavimą ir dantų skausmą. Švelniais sukamaisiais judesiais į dantenas įmasažuokite nedidelį kiekį citrinų sulčių ir vos tik pradėjus griaužti jas nuplaukite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų