REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Greta Vireliūnaitė-Kalinuskienė (nuotr. asm. archyvo)

„Esu geležinė mergaitė, su geležimis stubure“, - drąsiai apie sunkius išgyvenimus šiandien kalba Greta Vireliūnaitė-Kalinuskienė. 26-erių metų moteriai stiprybės ir ryžto galėtų pavydėti daugelis – ji iš naujo turėjo mokytis sėdėti, ropoti, vaikščioti ir pamilti gyvenimą. Tik didžiulio sukrėtimo dėka Greta suprato, ko iš tiesų ji nori gyvenime.

50

„Esu geležinė mergaitė, su geležimis stubure“, - drąsiai apie sunkius išgyvenimus šiandien kalba Greta Vireliūnaitė-Kalinuskienė. 26-erių metų moteriai stiprybės ir ryžto galėtų pavydėti daugelis – ji iš naujo turėjo mokytis sėdėti, ropoti, vaikščioti ir pamilti gyvenimą. Tik didžiulio sukrėtimo dėka Greta suprato, ko iš tiesų ji nori gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Kupiškio kilusi ir jau 8-erius metus Vilniuje gyvenanti jauna moteris žavi ne tik savo istorija, bet ir talentu. Greta kelerius metus dirba grožio industrijos srityje – atlieka makiažus ir kuria šukuosenas. Nors šiandien savo kruopščiomis rankomis ji džiugina ne vieną pramogų pasaulyje žinomą damą, sustiprinti pasitikėjimą savimi Gretai padėjo ir itin nemalonus gyvenimo įvykis.

REKLAMA

„Pakliuvau į autoįvykį, kurio metu man lūžo stuburas ir buvo pažeisti nugaros smegenys. Išmokau iš naujo sėdėti, ropoti, vaikščioti, mylėti gyvenimą... Išėjau iš ligoninės su dviem ramentais, sunkiai ėjau, tačiau svarbiausia savo kojomis, o ne neįgaliojo vėžimėlyje“, - prisimena ji.

„Šiuo metu vis dar šlubuoju, einu lėtai, nešioju kojos įtvarą ir mokausi pamilti save tokią, kokia esu... Gulėjau ligoninėje pusę metų, o gydausi dar iki šiol. Atsimenu pirmą makiažą po autoįvykio, praėjus metams. Nors turėjau pusiausvyros sutrikimus, ir iki šiol negaliu pastovėti ant vienos kojos neatsirėmusi ranka, tačiau dažiau ir ranka nesudrebėjo. Tada supratau, kad tai tikrai yra mano pašaukimas ir didžiausia motyvacija pasveikti. Mano darbas yra mano hobis“, - džiaugiasi Greta.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie savo veiklą, moteris tiki, kad sėkmė ją aplankė didžiulio darbo dėka. „Vis dar negaliu bėgioti, o aukštakulnių jau niekada nebeužsidėsiu, todėl taip malonu puošti kitas moteris“, - tv3.lt atvirauja įvaizdžio meistrė.

– Šiandien klientų skaičiumi jūs nesiskundžiate. Papasakokite, kaip ir kada kilo mintis užsiiminėti makiažo ir plaukų stilistės paslaugomis?

– Baigiau muzikos mokyklą, nors visuomet svajojau apie dailę. Reikėjo, matyt, išpildyti mamos svajonę. Dabar mamai vis pajuokauju: „Mamyte, matai aš nejuokavau sakydama, kad norėjau piešti“. Netrukus po to baigiau dietologijos studijas, tačiau šioje srityje nepasilikau ir įstojau į grimo akademiją. Nors ją baigiau aukščiausiu balu iš grupės, pradžia buvo nelengva, nes jaučiausi tokia „žalia“ tarp savo grupiokių. Nemokėjau dažytis, minimaliai žinojau apie kosmetiką. Net vaikystėje mamos kosmetine manęs stipriai neviliojo. Bet kai pasibaigė teorine dalis ir prasidėjo praktika, kuomet paėmiau teptuką į rankas, taip aš jo iki šiol ir nebepaleidau...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ne paslaptis, kad šiuo metu grožio specialistų Lietuvoje yra ganėtinai daug. Kaip atskirti tikrą profesionalą?

– Savo srities profesionalas yra tas žmogus, kuris nuolat tobulinasi, tai turi būti ne tik pagrindinis jo darbas, bet ir hobis. Jis turi turėti savo braižą, būti ištikimas sau, gerbti save ir klientus, kolegas.

Man klientės dažnai sako komplimentus, kad atlieku gerai tiek makiažą, tiek šukuoseną. Manau, kad tai yra mano kozeris. Mėgstu sukurti bendrą įvaizdį – makiažą ir šukuoseną – pajuokauju, kad dar beliktų tik aprengti...

REKLAMA

– Jūsų darbai – itin mėgstami ir populiarūs socialiniuose tinkluose. Kaip manote, kas jums padėjo iškilti iš minios?

– Nuotraukų estetika, visuma, kuri apima makiažą, šukuoseną, drabužius ir aplinką.

– Jokia paslaptis, kad kiekvienas darbas suteikia ir streso, ir džiaugsmo. Išskirkite, kokius minusus ir pliusus pastebite šiame darbe?

– Visus minusus stengiuosi paversti privalumais. Didžiausias pliusas tas, kad tai yra labai moteriškas darbas.

– Teko matyti, kad jūsų klientų sąraše – daug žinomų Lietuvos pramogų verslo damų. Ar šios moterys jums kuo nors skiriasi nuo kitų klienčių?

REKLAMA

– Koks esi pats, tokius klientus tu pritrauki. Tai taisyklė, kuri pasitvirtina šimtu procentų. Aš visas savo klientes labai gerbiu ir visai nesvarbu ar tai būtų žinoma moteris, ar ne.

– Išduokite, kokius prašymus dažniausiai girdite iš klienčių lūpų?

– Šiemet mano klientės nori atrodyti gražiai kaip ir kasmet. Dažniausiai renkamasi švytinčius, skaisčius makiažus.

– Galbūt pastebėjote, kuo išsiskiria lietuvaičių makiažas ir šukuosenos nuo kitų Europos šalių ar JAV tendencijų?

– Mūsų makiažai ir šukuosenos kuklesnės, tačiau, lietuvaitės yra labai gražios ir mums pakanka minimalaus makiažo kiekio. Noriu pagirti mūsų tautietes, jos tikrai labai patobulėjo atliekant makiažą sau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ne paslaptis, kad grožio industrijoje iki šiol populiarios priaugintos blakstienos, ilgalaikis (permanentinis) makiažas, priauginti plaukai. Kaip jūs vertinate tokias procedūras? Ar jūs, kaip profesionalė, jaučiate skirtumą dirbdama su visiškai natūralios išvaizdos moterimi ir kliente, kuri nevengia eksperimentuoti su ilgalaikiu grožiu?

– Šiuo metu vertinamas natūralumas. Turiu vis mažiau klienčių su priaugintomis blakstienomis, priaugintais plaukais ar ilgalaikiu makiažu, tačiau man tikrai nėra skirtumo su kokia kliente dirbti. Pavyzdžiui, net ir pačias gražiausias garbanas galiu atlikti ir ant priaugintų plaukų.

REKLAMA

Jei norite išgirsti mano nuomonę apie ilgiau išliekantį grožį, tai man negražu. Gal dėl to, kad aš pati turiu ilgus plaukus, blakstienas ir vešlius antakius. Tačiau žmonėms su retais plaukais, blakstienomis ar antakiais tai yra tikras išsigelbėjimas. Tik labai svarbu pasirinkti tinkamą meistrą, kad procedūros būtų atliekamos profesionaliai.

– Lietuvą pasiekė šaltasis metų sezonas. Galbūt galite pasidalinti šio rudens ir žiemos makiažo ir šukuosenų tendencijomis?

– Šiuo metu madingos šukuosenos tokios, kurios sudarytų įspūdį, kad ją pasidarėte pati. Tai gali būti lengvos garbanos, pynės, netvarkingi kuodukai, kasos. Makiaže vyrauja vienos spalvos akcentas, pavyzdžiui – jei lūpos rožinės, tai ir akyse taip pat bus įvesta rausva spalva.

REKLAMA

– Kaip manote, kokias makiažo priemones turi turėti kiekviena moteris? Išduokite, kokias makiažo klaidas dažniausiai pastebite?

– Manau, kad kiekviena moteris turi turėti skystą ir kompaktines pudras, skaistalus, tušą bei lūpų blizgį. Nesu kritiška, tačiau turiu pastebėjimą. Jei akies vokas nelygus ir neturite praktikos, siūlau nenaudoti skysto, konkretaus lainerio, pakaks ir gerai pigmentuoto juodo šešėlio.

– Ką patartumėte moterims, kurios svajoja apie ilgus, sveikus ir apimtimi džiuginančius plaukus? Kaip atrodyti gražiai ir tvarkingai, nekenkiant savo plaukams?

– Svarbiausia mylėti save, sveikai maitintis, vengti streso, atrasti laiko poilsiui, nepamiršti pozityvumo. Įvairūs pynimai – visuomet puiki mintis, tai mažiausiai kenkianti šukuosena jūsų plaukams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų