REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
61
Išskirtinio grožio lietuvė: modelio darbas toli gražu nėra mano siekiamybė (nuotr. asm. archyvo)

Šiuo metu Londone gyvenanti ir studijuojanti Urtė Tomkevičiūtė – tikras pavyzdys. Jauna mergina, socialiniuose tinkluose turinti būrį sekėjų, įsitikinusi, kad gyvenimo laimė nepriklauso nuo „like“ skaičių, gerbėjų skaičiaus, nes svarbiausia – tikslingai siekti savo svajonių.

61

Šiuo metu Londone gyvenanti ir studijuojanti Urtė Tomkevičiūtė – tikras pavyzdys. Jauna mergina, socialiniuose tinkluose turinti būrį sekėjų, įsitikinusi, kad gyvenimo laimė nepriklauso nuo „like“ skaičių, gerbėjų skaičiaus, nes svarbiausia – tikslingai siekti savo svajonių.

REKLAMA

Būtent taip ji ir padarė – nuo 13-os metų modeliu dirbanti mergina nusprendė, kad metas rinktis tai, kas jai artimiau širdies. Įkvepianti istorija – iš pirmų lūpų.

Visų pirma, papasakoki apie save. Iš kur esi kilusi?

Gimiau ir augau Kaune. Buvau tas vaikas, kuris neatlipdavo nuo vyresnės sesės ir bendraudavo su visais gerokai vyresniais jos draugais. Nuo mažų dienų buvau „kompanijos siela“ (mama iki šiol iš to juokiasi), pripažinsiu, tai iki dabar nepasikeitė, mėgstu būti tarp žmonių ir nesijaučiu savimi, kai tenka ilgesnį laiką pabūti vienai. Paaugus ir išsiskyrus tėvams su mama grįžau į jos gimtąjį miestą Vilnių, deja, ten teko praleisti tik vienerius metus prieš išsikraustant gyventi į Londoną.

Kaip ir kada atsidūrei Londone?

Į Londoną atvykau po 10-tos klasės. Čia baigiau mokyklą (A-levels) ir įstojau į itališką universitetą Istituto Marangoni. Pasirinkau verslo studijas su mados pakraipa. Kitaip sakant – prabangių mados ženklų vadybą. Labai ilgai dvejojau, nežinojau, ar tai tikrai mano pašaukimas, nes dar mokydamasi koledže pradėjau labai domėtis fotografija ir menais.

REKLAMA
REKLAMA

Mano darbai buvo publikuoti Saatchi galerijos puslapyje, o tai, būnant 16-kos, tikrai buvo vienas iš didesnių mano pasiekimų. Tuo metu atsigręžiau į tėvus, kurie mane palaikė, nesvarbu, kokį kelią būčiau pasirinkusi, tačiau įspėjo, kad menas yra labai sudėtinga sfera, kurioje sunku įsitvirtinti. Todėl ilgai dvejojusi pasirinkau verslo studijas, o menai ir fotografija liko mano hobiu, ta negyvenama sala į kurią gana dažnai pabėgu, kai nebesurankioju savo pačios minčių.

REKLAMA

Kada pradėjai dirbti modeliu?

Modeliu pradėjau dirbti jauna, galbūt 13-kos. Viskas prasidėjo, kai tuo metu vykstant „Supermodels“ antrankai, aš bėgau per Kauno „Akropolį“ ir mane užkalbinusi mergina pakvietė nusifotografuoti konkursui, apie kurį net nebuvau girdėjusi. Dar kaip vakar atsimenu – paskambinau mamai ir ji paklausė, lyg niekur nieko, ar aš jau modelis. Visada turėjau keistai nuostabų ryšį su mama, bet iki dabar nesuprantu, iš kur ji sužinojo.

Modeliavimas – toli gražu niekada nebuvo mano siekiamybė, tačiau buvimas modeliu man tikrai atvėrė daug durų ,ir esu dėkinga už visas man suteiktas progas ir sutiktus žmones.

REKLAMA
REKLAMA

Kokiose šalyse teko dirbti?

Po to, kai susitupėjau su ta idėja, jog aš kažkam esu graži, ir žmonės net norėtų mane fotografuoti, gana intensyviai dirbau 3 metus, (Milanas, Azija). Tačiau teko rinktis mokslai ar modeliavimas, ir aš net nesumirksėjusi pasirinkau studijas ir išvykau į Londoną, kur iki šiol šiek tiek dirbu.

Šiuo metu nesu pasirašiusi kontrakto su jokia agentūra, todėl džiaugiuosi savo pasirinkimo laisve, ir pati renkuosi su kuo norėčiau bendradarbiauti. Laikas – pinigai, o aš perfekcionistė, taigi prioritetas visada – mokslai, o mano laisvalaikis yra labai protingai planuojamas tarp įvairių sferų, kuriomis galbūt pastaruoju metu labiau domėjausi negu fotosesijomis ar modeliavimu. Pavyzdžiui, šią vasarą buvau išvykusi savanoriauti į Afriką, kur dirbau su vaikais ir jaunomis merginomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mokiau anglų kalbos ir matematikos, taip pat vedžiau porą seminarų apie moterų teises. Džiaugiuosi, jog pavyko ir lėšų rinkimas, su kurio pagalba man ir draugams pavyko įgyvendinti švaraus vandens projektą vienuose iš vaikų namų Arušoje. Įgyvendinta dar viena svajonė (šypsosi).

Kaip galėtum apibūdinti modelio darbą? Šį pasaulį supa daugybę mitų. Su kuo pačiai teko susidurti?

Teko susidurti ir su piktais modeliais, ir su per mažais aukštakulniais, ir su tikrai keistomis klientų ir žurnalų užgaidomis. Tačiau mama (kuri taip pat savo metu dirbo modeliu), dar prieš pirmą mano kelionę man pasakė: „Nesvarbu, kad esi jauna, niekam neįdomu, ar tu pavargus, alkana, ar tau šalta, visada būk punktuali, mandagi ir profesionali.” Kažkaip tie žodžiai man ir įstrigo.

REKLAMA

Sutinku su tuo, kad darbas tikrai nėra vienas iš lengvųjų, bet viskas priklauso nuo požiūrio. Aš nuo mažens turėjau labai tvirtą charakterį ir „blogai” nuo „gerai” atskirti man nebuvo sunku. Buvau auklėta gan agriežtai, todėl dėkoju tėvams, jog visos vertybės, kurias man jie įdiegė, iki šiol mane gelbėja ir seka kiekviename žingsnyje.

Socialiniame tinkle „Instagram“ turi net 20 tūkst. sekėjų. Kada pradėjai dalytis nuotraukomis šioje erdvėje?

Beveik 20 (juokiasi). Dar šiek tiek trūksta. Manau, jog kaip ir daugelis merginų ar „Instagram“ vartotojų, pradėjau juo naudotis, kai tik ši programėlė tapo populiari. Niekada negalvojau, jog tai išaugs į tokią didelę ir galingą platformą.

REKLAMA

Man, asmeniškai, tai yra vieta, kur žmonės gali šiek tiek pabėgti nuo realybės, tai yra stiklainėlis gerų emocijų. Niekas nenori dalintis savo skausmu ar rimtais išgyvenimais viešoje erdvėje, taigi tai kažkas 100 proc. pozityvaus. Man ši platforma padėjo įgyvendinti Afrikos projektą, o tai, mano nuomone, yra nuostabu. Per tokį trumpą laiką pasiekti tiek žmonių ir bendraminčių, sulaukti tiek palaikymo – nuoširdžiai nesitikėjau.

Kadangi mano mokslai yra glaudžiai susiję su mada, normalu, jog stilius ir viskas, kas su tuo susiję, taip pat yra artima mano širdžiai. Kelionės, įspūdžiai, mada yra didėle dalis to, kuo dalinuosi savo paskyroje, ir tikrai džiaugiuosi, kad tiek žmonių randa įdomių ir vertų jų dėmesio ir laiko vaizdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip manai, kas lėmė, kad susirinkai tokį gerbėjų būrį? Ar turi paslapčių, kaip padidinti sekėjų skaičių?

Tikrai negalėčiau išskirti kažko konkretaus, manau, reikėtų paklausti mano sekėjų, kodėl jiems įdomi mano paskyra. Visada stengiuosi publikuoti įdomias vietas, drabužius, keliones. Nebijau ir iš savęs pasijuokti.

Mano „Instagram“ „istorijos“ visada turi šiokį tokį humoro prieskonį. Visada atsakau į klausimus ir privačias žinutes, kurių gaunu tikrai nemažai. Esu žemiškas žmogus ir , manau, jog skleisdami geras emocijas, pritrauksime gerus dalykus.

Gal teko susidurti ir su nemaloniais gerbėjais?

Žinoma, teko, tačiau nors ir iš pradžių blogi komentarai ir žinutės žeisdavo, per tiek metų išmokau tai ignoruoti ir galbūt atradau tą „tiesą“, kurios daugelis jaunųjų „instagramerių“ nežino, o galbūt tiesiog nenori pripažinti.

REKLAMA

Tai TIK socialinė erdvė, daugiau nieko. Tavo gyvenimas vyksta čia ir dabar. Viskas, kas iš tikro yra svarbu, tave supa realybėje – tai tavo šeima, draugai, tikslai, siekiai ir svajonės. Viskas, kas tikrai nepriklauso nuo sekėjų ar „like“ skaičiaus po tavo nuotraukomis.

Tad mano patarimas būtų labai paprastas – „Instagram“ yra puiku, tai nuostabi erdvė įkvėpimui, paskleisti žinią, reklamuoti, galbūt net pasirodyti savo talentą, tačiau dienos pabaigoje jus nueisite miegoti, ryt išauš nauja diena, tad todėl, kad jūs jam kažkam nepatinkate, pasaulis nenustos suktis.

Tavo išvaizda – labai išskirtinė. Ar dažnai sulauki komplimentų?

Na, visų pirma, dėkoju. Manau, jog yra daug žmonių, kuriems patinka, kaip atrodau, lygiai taip pat, kaip ir daug tokių, kurie toli gražu nemanys, kad aš kažkuo išskirtinė ar graži. Tu ne pinigas – visiems neįtiksi, tačiau sulauksi komplimentų ar gerų atsiliepimų aš, žinoma, džiaugiuosi.

REKLAMA

Kaip tu rūpiniesi savo nepriekaištinga figūra? Kokie pagrindiniai grožio ritualai?

Jeigu visiškai nuoširdžiai – nekenčiu sporto salės! Tiesiog negaliu savęs prisiversti užlipti ant bėgimo takelio ir 40 minučių bėgant spoksoti į sieną kambaryje, kuriame net nėra šviežio oro. Mano sporto sale patapo šokių pamokos, kurios palaiko mano raumenis ir leidžia išsikrauti. Šoku nuo mažumės, taigi bet kokia artistiška meno forma man yra maloniau nei 100 atsilenkimų ar 50 pritupimų.

Taip pat naudojuosi 80-20 taisykle, esu smaližė, taigi 80 proc. valgau sveikai ir 20 proc. tampa mano „cheat days“, kai tikrai neatsisakau šokolado, bandelių, ledų ar kitokio greito maisto, kaip picos ar bulvytės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie grožio ritualus, galbūt juoksitės, bet miegas, miegas ir dar kartą miegas. Šiais metais baigiu universitetą, rašau disertaciją ir dirbu prie daugelio projektų, taigi nežinau, kaip šis punktas bus įgyvendinamas per ateinančius 9 mėnesius, tačiau iki šiol man tai tikrai padėjo. Jautiesi gerai – atrodai taip pat puikiai.

Mėgstu įvairius aliejus, dažnai naktį odą ir plaukus išsitepu argano aliejumi. Naudoju tik natūralią kosmetiką ir stengiuosi leisti odai pailsėti. Kiekvieną dieną tikrai nesidažau ir to tikrai nepatarčiau.

Pastebėjau, kad mėgsti panašų lūpdažį, kurį naudoja realybės šou žvaigždė Kylie Jenner? Ar stengiesi stebėti, kas dabar yra madinga grožio industrijoje?

REKLAMA

Gyvenant Londone ir mokantis Istituto Marangoni esi priverstas stebėti grožio industriją. Tikrai aklai neseku VISŲ madų, tačiau atsirenku tai, kas man patinka. Niekada neišmesiu kažkokio rūbo vien dėl to, kad galbūt jis nebemadingas šį sezoną. Protingi pirkiniai – niekada neišeis iš mados.

Kas susiję su Kylie Jenner, seku ją „Instagram“, bet ji tikrai nėra mano dievaitė. Lūpų pieštukas, kurį naudoju visose savo nuotraukose – yra „Dior“ „Brown Figue“, mano mėgstamiausias lūpų pieštukas jau kelis metus.

Kaip apibūdintum dabartinį grožio suvokimą?

Džiugu, jog dabartinis grožis yra mažiau apibrėžtinas nei anksčiau, tai reiškia, kad pasistūmėjome į priekį. Matome skirtingas odos spalvas, figūras, plaukus, stilių. Žmonės nebeturi vieno grožio etalono, tai pastebiu ir analizuojant didelių mados ir ir grožio kompanijų publikuojamas nuotraukas. Manau, seniai buvo laikas atviresniems, išskirtinesniems žmonėms ir nutrinti jau seniai nusistovėjusias grožio „standartų“ linijas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų