REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Dabar moteris jaučiasi laiminga (nuotr. facebook.com)

Mamą, kurios galvą ją užsipuolęs vyras be paliovos daužė į praustuvo kraštą, išgelbėjo dešimtmetis sūnus.

39

Mamą, kurios galvą ją užsipuolęs vyras be paliovos daužė į praustuvo kraštą, išgelbėjo dešimtmetis sūnus.

REKLAMA

Kento mieste, Anglijoje gyvenanti 38-erių Katie Baldock papasakojo, kaip drąsusis Charlie (vaikų vardai pakeisti) įsikišo į žiaurų užpuolimą ir maldavo 47-erių tėčio Lloydo Briano Holliday‘aus palikti mamą ramybėje.

2015-ųjų gruodį, projektų vadybininkui teismas skyrė 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, su galimybe bausmės atlikimą atidėti.

„Iš išorės mes atrodome kaip ideali šeima, tačiau niekas nežinojo, ką sugeba Lloydas. Mano sūnus išgelbėjo man gyvybę“, - sakė Katie.

Pora 2000-aisiais susipažino bare ir pradėjo susitikinėti.

„Jis buvo žavus vyras. Iškart jį pamilau“, - teigė moteris.

Po metų Katie ir Lloydas susižadėjo ir kartu nusipirko namą, tačiau dar po kelių mėnesių vyras po truputį pradėjo rodyti savo tikrąjį veidą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei namai nebūdavo nepriekaištingai sutvarkyti, jis supykdavo. Iš namų negalėdavau išeiti, jei būdavau apsirengusi kojas ar krūtinę bent kiek atidengiančius drabužius. Greitai tokia Lloydo kontrolė tapo įprastu dalyku“, - prisiminė Katie.

REKLAMA

Nepaisant atsiradusių dvejonių, pora 2003-aisiais metais susituokė.

„Atsiradusį nerimą dėl būsimo vyro elgesio priskyriau prie vestuvinių rūpesčių.

Po dviejų mėnesių sužinojau, jog esu nėščia. Mano šeima ir draugai be galo džiaugėsi. Nėštumo metu Lloydas buvo dėmesingas ir rūpinosi manimi bei sūneliu, tikėjau, kad galime tapti laiminga šeima“, - sakė ji.

Sūnus Charlie (13 m.) gimė 2004-ųjų vasarį, tačiau Lloydas atsisakė vaidinti mylintį ir rūpestingą tėtį.

„Kai mažyliui suėjo 12 savaičių, naktį mus pažadino jo verkimas. Į mane atsisukęs Lloydas liepė vaiką užčiaupti. Paprašiau jo pagalbos, bet jis nesusitvardė ir trenkė man per veidą. Netekusi sąmonės nukirtau ant žemės ir pabudau kruvinu veidu. Nenorėjau išardyti šeimos, tad atleidau jam“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Sumušęs žmoną pabėgo

2005-ųjų liepą Katie pagimdė antrąjį poros sūnų Elliotą.

„Gyvenau su patraukliu vyru ir turėjau du nuostabius sūnus. Buvome tobula šeima, tačiau Lloydas ir toliau smurtavo, tyčiojosi.

Kartą, mums besilankant kino teatre, man iš rankų netyčia iškrito jo saldainiai. Važiuojant namo jis rėkė ant manęs, kad netaupau maisto ir trenkė į veidą taip, kad praradau sąmonę.

Lloydas pabėgo. Atsigavusi aš greitai nuvykau į ligoninę, kurioje mano mama Linda dirbo sveikatos priežiūros asistente.

Pamačiusi mane ji negalėjo suvokti, kad su manimi taip pasielgė būtent Lloydas ir pratrūko verkti. Apie tokį vyro elgesį pranešiau policijai, tačiau vyras gavo tik perspėjimą. Vėliau jis prašė manęs atleidimo ir dėl tokio savo elgesio kaltino stresą. Jis mane kontroliavo, tad po kurio laiko Lloydas vėl grįžo namo“, - pasakojimą tęsė Katie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 2012-ųjų šeimoje atsirado dar dvi atžalos – dukra Jessica ir sūnus Alfie.

„Mano šeimai ir draugams nepatiko, kad Lloydas vėl gyveno su manimi, tačiau mano padėtis buvo beviltiška, nesijaučiau laiminga“, - sakė ji.

Drąsus sūnaus poelgis

Katie pasijuto įkalinta savo pačios namuose ir buvo nuolat kontroliuojama vyro, todėl, dėl patiriamo streso, ji priaugo svorio.

„2015-ųjų sausį Lloydas įsiuto, kad nesutvarkiau namų. Su krepšiu, skirtu nešiojamam kompiuteriui, jis man trenkė per galvą, vėliau keletą kartų be perstojo daužė ją į kriauklę.

Maniau, jog neišgyvensiu ir mirsiu vietoje. Verkdama gulėjau ant grindų ir meldžiausi, kad vaikams nenutiktų nieko blogo“, - pasakojo Katie.

REKLAMA

Staiga į kambarį įbėgo tuo metu dešimties sulaukės poros sūnus Charlie ir ėmėsi veikti.

„Jis desperatiškai bandė patraukti mane kuo toliau nuo įniršusio vyro, rėkė ant jo ir liepė palikti ramybėje. Laimei, jis apsiramino. Aš iškviečiau policiją ir Lloydas buvo išvežtas į areštinę“, - sakė moteris.

Po dviejų savaičių  teismas išpildė Katie prašymą ir Lloydui buvo skirtas prie moters artintis draudžiantis orderis.

2015-ųjų gruodį Lloydas Brianas Holliday‘us pripažintas kaltu sumušęs moterį. Jam taip pat pareikšti kaltinimai pažeidus orderį, kai jis telefonu grasino susidoroti su Katie.

Vyrui skirta 18 mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir 510 eurų bauda.

„Po visko, ką jis man padarė, nemanau, kad jam skirta atitinkama bausmė, bet džiaugiuosi, jog buvo įvykdytas teisingumas. Neapsigaukite. Nors iš išorės jis atrodo kaip idealus vyras, iš tikrųjų, visus 15 metų jis kontroliavo mane ir nuolat smurtavo“, - sakė ji.

REKLAMA

Su dabartiniu savo vyru Johnu (33 m.) Katie susipažino darbe 2016-ųjų gegužę. Pora šiuo metu gyveną laimingą santuokinį gyvenimą ir turi sūnų Oscarą (1 m.).

„Su manimi ir vaikais Johnas elgiasi nuostabiai. Dar nebuvau tokia laiminga“, - pasakojo Katie. „Šiuo metu padedu kurti programą „Distant Visions“, meno terapijos pagalba padedančią atsigauti nuo smurto nukentėjusioms moterims ir vaikams. Po visko, ką jie matė, mano vaikai dar labiau sustiprėjo. Be galo jais didžiuojuosi. Tik jie išgelbėjo man gyvybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų