• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Linos Vibrytės idėjos (nuotr. asm. archyvo)

Ką valgyti, kad eitumėte miegoti neapsunkę, o ant liemens bei klubų nesikauptų nereikalingi kilogramai? Kokius produktus rinktis vakarienei, kad ji būtų ir soti, ir sveika?

6

Ką valgyti, kad eitumėte miegoti neapsunkę, o ant liemens bei klubų nesikauptų nereikalingi kilogramai? Kokius produktus rinktis vakarienei, kad ji būtų ir soti, ir sveika?

REKLAMA

36-erių metų trijų vaikų mama, sveikatingumo ekspertė Lina Vibrytė atvira – didelio svorio problemos jai yra nesvetimos. Po trijų nėštumų vilnietė svėrė 87 kilogramus.

Vos 164 centimetrų Lina pasakoja, kad jos netenkino matomas atvaizdas veidrodyje, todėl ji suskubo imtis kardinalių pokyčių, susijusių su sveika ir subalansuota mityba. Sveikatingumo ekspertė L.Vibrytė dalijasi su jumis 5 idėjomis sveikai vakarienei!

Įsiklausykite į Linos, per pusmetį atsikračiusios daugiau nei 25 kilogramus, rekomendacijas ir netrukus pastebėsite, kad atrodote puikiai!

REKLAMA
REKLAMA

„Vakarienė turėtų būti lengva ir valgoma ne vėliau kaip keturios valandos iki miego. Ji skirta regeneruoti mūsų organizmą“, - aiškino sveikatingumo ekspertė.

REKLAMA

Štai 5 vakarienės variantai jums ir jūsų šeimai!

1. Kiaušinienė su keptomis daržovėmis

Tokia vakarienė gausi baltymų, mineralinių medžiagų, B grupės vitaminų, amino rūgščių. Lengvai virškinasi, nevirsta riebalais, todėl kiaušinį tikrai galima valgyti prie miegą. Daržovės pakelia nuotaiką, turi mažai kalorijų ir daug vitaminų.

2. Kepti brokoliai ir žiediniai kopūstai su kietuoju sūriu

Brokoliuose daug kalcio, geležies, vitamino C, seleno, karotino. Lengvai virškinasi, stimuliuoja imunitetą, gerina kraujotaką. Pasižymi priešvėžinėmis savybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Žiediniai kopūstai taip pat gerai virškinami, juose gausu vitaminų, tarp jų ir svarbaus vitamino U, kuris atnaujina ląsteles. Vitaminai A ir C yra puikūs antioksidantai. Šiose daržovėse esantys B grupės vitaminai stimuliuoja nervų sistemą.

3. Kepti pomidorai su mocarelos sūriu

Pomidorai yra ypač nekaloringi, tačiau juose yra gausu maistinių medžiagų – vitaminų, mineralų, maistinių skaidulų. Jie turi priešvėžinių savybių, padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, gerina kraujotaką ir nuotaiką.

Mocarelos sūris išsiskiria nedideliu kaloringumu. Jame gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir mineralų.

4. Trinta moliūgų ir morkų sriuba su grietinėle

Moliūgas gerina virškinimą, skatina skysčių išsiskyrimą, gerina miegą. Gausu vitaminų ir mikroelementų. Morkos mažai kaloringos, tačiau dėl savo veikliųjų medžiagų yra vadinamos grožio ir jaunystės paslaptimi. Jose taip yra priešvėžinių savybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Troškinta žuvis su daržovėmis

Tai yra puikus baltymų ir energijos šaltinis, turintis tokių vitaminų kaip A, D, E, B1, B6, B12, tokių mineralinių medžiagų kaip kalis, fosforas, magnis, mikroelementų jodo, cinko ir seleno. Žuvyje esantis fosforas stiprina nervų sistemą mažina stresą. Troškintos daržovės padeda gerinti virškinimą. Ypač tinka kopūstai, morkos, pomidorai, burokėliai ir česnakai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų