• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Shelly Mettling (nuotr. asm. archyvo)

Kai kalbama apie neštumo metu patirtus persileidimus, turbūt sunkiai įsivaizduojate, jog vienam jų apibūdinti bus pasirinktas žodis „dėkingas“.

19

Kai kalbama apie neštumo metu patirtus persileidimus, turbūt sunkiai įsivaizduojate, jog vienam jų apibūdinti bus pasirinktas žodis „dėkingas“.

REKLAMA

Būtent taip viena mama, sužinojusi šią širdį veriančią naujieną apie prarastą kūdikį, pavadino tą akimirką.

Shelly Mettling savo „Instagram“ paskyroje rašė, jog po dviejų savaičių, kai sužinojo, jog laukiasi, ji ir jos vyras neteko kūdikio.

Moteris paaiškino, kad, nepaisant staiga užklupusio pykčio ir liūdesio, ji vis dar jautė tokį pat dėkingumą, koks jos kūną užliejo tuomet, kai sužinojo, jog laukėsi trečiojo vaikelio.

Minesotos valstijoje, JAV fitneso įmonę turinti Shelly rašė: „Esu dėkinga, kad net ir trumpam galėjau pajusti motinystės suteikiamą galią. Esu dėkinga, kad galėjau patirti tą ryšį, atsiradusį iškart sužinojus, jog pilvelyje auga nauja gyvybė. Esu dėkinga, jog galėjau pajusti meilę, ja apsupti tą, kurio net nebuvau sutikusi. E

REKLAMA
REKLAMA

su dėkinga už šį Dievo man siųstą ir mane sustiprinusį išbandymą. Esu dėkinga šeimai ir draugams, besirūpinusiems manimi, bandžiusiems pakelti mano dvasią, kai net negalėjau įsivaizduoti, jog kada nors vėl jausiuos taip, kaip anksčiau. Man liūdna, skauda širdį, esu suplėšyta į gabalus, tačiau vis tiek dėkinga.“

REKLAMA

Shelly įrašą užbaigė teigdama, kad dėkingą širdį visuomet aplanko stebuklai, o jų moters gyvenime dar tikrai bus.

Jungtinėje Karalystėje persileidimai įvyksta dažniau nei žmonės įsivaizduoja. Juos patiria viena iš šešių besilaukiančių moterų.

Persileidimas – kūdikio netekimas pirmosiomis 23 nėštumo savaitėmis. Jo priežastys gali būti įvairios, tačiau dėl to pati motina nėra kalta. Dažniausiai tai sukelia kūdikio chromosomų anomalijos. Jei jų vaisius turi per daug arba nepakankamai, tai gali trikdyti vaiko augimą ir vystymąsi.

Persileidimai, įvykę antrajame nėštumo laikotarpio trimestre, kartais gali įvykti dėl tam tikrų motinos sveikatos sutrikimų, tačiau tai ne visada pasiteisina.

Pasikartojantys persileidimai, motiną užklupę 3 ar daugiau kartų iš eilės, yra retesnis reiškinys, aptinkamas vienoje iš šimto moterų.

Sumažinti persileidimo riziką gali rūkymo metimas, alkoholio ir narkotikų nevartojimas nėštumo metu, tinkamas svoris ir sveika mityba.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų