REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma Socialdemokratų frakcijos narių pasisako už likimą koalicijoje, po antradienį dvi valandas užtrukusio frakcijos posėdžio sakė jos seniūnas Andrius Palionis.

Dauguma Socialdemokratų frakcijos narių pasisako už likimą koalicijoje, po antradienį dvi valandas užtrukusio frakcijos posėdžio sakė jos seniūnas Andrius Palionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Frakcija nebalsavo, būti ar nebūti koalicijoje, bet praktiškai kiekvienas frakcijos narys išsakė argumentus, kaip mato tolimesnį darbą. Iš esmės bendra nuomonė yra tokia, kad pagal galiojantį partijos tarybos sprendimą frakcija yra koalicijoje“, – žurnalistams sakė A.Palionis.

REKLAMA

Pasak A.Palionio, pasisakantieji už likimą koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga argumentuoja, kad socialdemokratai turėtų palaikyti kairiosios Vyriausybės programą, užuot oponavę.

„Argumentų įvairių buvo, ir dėl pačios Vyriausybės programos, kurioje dalyvavo ir mūsų frakcija, ir yra mūsų įtrauktų klausimų. Vyriausybės programa kaip ir kairiosios politikos yra. Buvo diskusijų, kaip mes oponuosime kairiajai Vyriausybės programai – natūralu būti pozicijoje ir palaikyti, ypač, kai ir mūsų klausimai įdėti Vyriausybės programoje“, – kalbėjo A.Palionis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pozicija tokia, kad būdami koalicijoje mes galime priimti sprendimų žmonių nelygybės mažinimui, ir dėl darbo užmokesčio didinimo, ir dėl socialinių visų garantijų“, – sakė socialdemokratų seniūnas.

Pasak jo, balsai už ir prieš buvimą koalicijoje pasiskirsto panašiai, kaip ir ankstesnės telefoninės apklausos metu – maždaug 13 iš 19 norėtų likti koalicijoje.

Klausiamas, kaip frakcija elgsis, jei partijos taryba priims sprendimą palikti koaliciją, A.Palionis neabejoja socialdemokratų drausme.

„Aš manau, kad pas mus disciplinuoti žmonės ir jie įvykdys partijos valią. Kai buvo tarybos sprendimas pasirašyti koalicijos sutartį, (frakcija) pasirašė, nors buvo ir kitokia nuomonė. Bet jei yra partijos valia, tokia partijos valia, mes ir dirbame“, – sakė A.Palionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų atsakymo, ar lieka koalicijoje, „valstiečiai“ laukia iki rudens sesijos pradžios, taip pat mato galimybę dirbti su socialdemokratų frakcijos nariais, net jei LSDP trauktųsi iš koalicijos.

Socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas partijos sprendimą dėl koalicijos žadą po rugsėjo 20-osios, kai savo nuomonę išsakys LSDP skyriai. Keli skyriai jau yra pateikę nuomonę, kad partija turėtų trauktis iš koalicijos. Sprendimą dėl socialdemokratų ateities priims partijos taryba.

Socialdemokratai yra paskelbę skyrių apklausą dėl tolesnio darbo koalicijoje su „valstiečiais“, po to, kai LVŽS sutarė su opoziciniais konservatoriais dėl urėdijų reformos.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 56 atstovus, socialdemokratų gretose dirba 19 parlamentarų. Socialdemokratai yra delegavę ūkio, užsienio reikalų ir teisingumo ministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų