REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Tarnybos ragina ruoštis iš anksto: Lietuvoje siaubs škvalas

Šiandien per Lietuvą slinks trumpos liūtys su perkūnija. Vietomis lis smarkiai, kris kruša. Galimi stiprūs vėjo gūsiai. Sužinokite, kada krituliai apims Lietuvą. 

26

Šiandien per Lietuvą slinks trumpos liūtys su perkūnija. Vietomis lis smarkiai, kris kruša. Galimi stiprūs vėjo gūsiai. Sužinokite, kada krituliai apims Lietuvą. 

REKLAMA

Per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sieks 15–20 m/s. Temperatūra kils iki 26–31, vakariniame šalies pakraštyje 21–24 laipsnių šilumos.

Šiandien bus itin karštą, dėl ore esančios drėgmės jausimės lyg būtume 34-38 laipsnių karštyje.

Kada prasidės liūtis ir škvalas?

Pirmiausia lietus aplankys vakarinį Lietuvos kraštą: pajūrį, Telšius, Tauragę ir kitus greta esančius miestelius. Tai nutiks apie vidurdienį. Per pietus krituliai ims plaukti toliau į šiaurės rytus. Todėl pirmą valandą jau turėtų merkti ir Šiaulius, Mažeikius, Kuršėnus.

Trečią valandą krituliai plauks dar labiau į rytus ir apims Jurbarką, Raseinius bei Panevėžio pakraštį.

Na o penktą valandą pliaupti ims ir Kaune, Vilniuje, Alytuje, beveik visoje pietryčių Lietuvoje. Tačiau pajūryje šiuo metu kritulių jau nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštą valandą krituliai iš Kauno jau ims trauktis, bet Vilniuje bei kituose pietryčių rajonuose merks toliau, iš Vilniaus krituliai pasitrauks apie aštuntą.

REKLAMA

Mažesnės liūtys praslinks ir naktį, galima perkūnija. Kai kur susidarys rūkas. Temperatūra kris iki 12–17 laipsnių šilumos.

Rytoj dieną vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose numatomi trumpi lietūs, vietomis perkūnija. Oras įkais iki 25–30 laipsnių šilumos.

Vasaros metu įprasta sulaukti liūčių bei kritulių. Juo lemia iš pietų keliaujantys atmosferos frontai.

„Iš tiesų visos liūtys yra susijusios su tuo, kad atkeliauja atmosferos frontai, ypač tokios stipresnės. Jas lemia iš pietų kylantys frontai, nes jie tą didesnį šilumos ir drėgmės kiekį turi ir jį palieka Lietuvai, ypač pietiniams, pietrytiniams rajonams, Lazdijų teritorijai”, – pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vyresnioji meteorologė Viktorija Mačiulytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų