REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Algis Jankauskas (nuotr. alyga.lt)

91-oji rungtynių minutė. Kampinis. Algis Jankauskas išneria ir iš aštraus kampo galva nukreipia kamuolį į „Šachtior“ vartus, o Marijampolės „Arvi“ stadione susirinkę beveik 1500 žiūrovų triumfuoja.

29

91-oji rungtynių minutė. Kampinis. Algis Jankauskas išneria ir iš aštraus kampo galva nukreipia kamuolį į „Šachtior“ vartus, o Marijampolės „Arvi“ stadione susirinkę beveik 1500 žiūrovų triumfuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kapitonas išvedė marijampoliečius į priekį 2:1 ir tai lėmė, kad Soligorsko komandos žaidėjai aikštę paliko nuleistomis galvomis.

REKLAMA

„Po ištrauktų burtų „Sūduvą“ nurašė visi ekspertai, todėl mums buvo dar didesnė motyvacija parodyti, kad mokame žaisti futbolą. Dar Baltarusijoje pajautėme, kad ši komanda – įveikiama“, – po pergalės kalbėjo A. Jankauskas.

Jis tikina, kad žaidėjai jautė, jog palaikymas ir susidomėjimas maču – didesnis nei įprastai, o tai turėjo ne tik teigiamos įtakos: „Tas mus slėgė truputį. Bijojome suklysti, buvome susikaustę.“

REKLAMA
REKLAMA

Kai varžovai pirmojo kėlinio pabaigoje gavo raudoną kortelę ir liko dešimtyje, „Sūduvai“ teko persiorientuoti, bet tai padaryti lengva nebuvo. Kaip kalbėjo A. Jankauskas, Marijampolės ekipa nesiruošė rungtyniauti „pirmu numeriu“.

„Mes sunkiai nuėjome iki jų vartų, o jie turėjo aštrių atakų“, – kalbėjo futbolininkas. Ir jis nemelavo. Iš tikrųjų antrajame kėlinyje „Sūduva“ nežaidė pavojingai. Nors ir kontroliavo kamuolį, marijampoliečiai pavojaus nepridarydavo daug. Iki paskutinės minutės.

A. Jankauskas sutinka, kad jo įvartis, kuris išplėšė pergalę ir bilietą į kitą atrankos etapą – bene svarbiausias karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įmušiau, kai beveik niekas netikėjo. Noriu pasakyti žmonėms, kad visada sirgtų iki paskutinės minutės“, – sirgalius paauklėjo komandos kapitonas, kuris dar pridėjo, kad kai kurie žmonės įvarčio metu jau tikriausiai buvo patraukę link išėjimo.

Pakritikavo A. Jankauskas ir varžovus: „Aikštėj jautėsi jų arogancija, galvojo, kad jie yra žvaigždės.“

Žaidėjas juokavo, kad prie pergalės prisidėjo ir su šeima surengta išvyka į bažnyčią rungtynių išvakarėse. Tačiau kapitonas nemano, kad ir po tokios pergalės treneris Vladimiras Čeburinas leis atsipūsti: „Su mūsų treneriu – vargu. Net sekmadienį po dvi treniruotes turime.“

REKLAMA

Pats strategas po susitikimo sveikino fanus, kurių užnugarį tikino jautęs visų rungtynių metu. „Jautėme, kad nuo pirmų minučių sirgaliai mus stūmė į priekį, taip pat jautėsi, kad žaidėjai buvo gerai nusiteikę po rungtynių išvykoje“, – džiaugėsi V. Čeburinas.

Treneris pasakojo, kad pirmas kėlinys davė gerą toną visoms rungtynėms, nes varžovą pavyko uždaryti, o patiems – kurti.

Tačiau „Sūduvos“ vairininkas pabrėžė, kad po raudonos varžovų kortelės jo komanda nustojo žaisti ir nesukūrė daugiau nei iki nuobaudos varžovams.

REKLAMA

„Gerai, kas gerai baigiasi. Matėme, kad rungtynių pabaigoje varžovai kiek pavargo. Užsidirbome standartines padėtis ir jas išnaudojome. Įveikėme gerą komandą, stiprų varžovą, kuris turi aukšto meistriškumo žaidėjų, bet šiandien buvo mūsų diena“, – džiaugėsi treneris.

Kaip A. Jankauskas ir minėjo, V. Čeburinas tikrai neleis žaidėjams ilsėtis: „Žinote, mes turime ruoštis kitam priešininkui, negalime užmigti ant laurų, turime ruoštis kruopščiai, turime atsistatyti, nes buvo sunkios rungtynės. Neturime laiko laisvadieniams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų