REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Abby ir Aaronas Breyfolgle (nuotr. facebook.com)

Abby ir Aaronas Breyfolgle be galo džiaugėsi pagaliau namo parsivežę savo per anksti gimusias ir ligoninėje mėnesį praleidusias dvynukes dukreles. Tačiau po trijų savaičių, identiškų naujagimių kūnelius numargino žaizdos ir 2015-ųjų rugpjūčio mėnesį jos vėl sugrįžo į gydymo įstaigą.

20

Abby ir Aaronas Breyfolgle be galo džiaugėsi pagaliau namo parsivežę savo per anksti gimusias ir ligoninėje mėnesį praleidusias dvynukes dukreles. Tačiau po trijų savaičių, identiškų naujagimių kūnelius numargino žaizdos ir 2015-ųjų rugpjūčio mėnesį jos vėl sugrįžo į gydymo įstaigą.

REKLAMA

Abiem mergaitėms, Kendal ir Kenedi, nustatyta paprastai suaugusiems asmenims diagnozuojama leukemijos forma. Būdamos vos trijų mėnesių, Minesotos valstijoje, JAV esančioje Mayo klinikoje joms pradėtas gydymas chemoterapija.

Po vieno kurso, mergaitėms liga atslūgo, o po dar vieno chemoterapijos seanso lapkričio mėnesį, Kendal ir Kenedi vėl grįžo namo.

Deja, bet namuose ši laimė ilgai neužsibuvo ir po 19 mėnesių, šį vasarį, Kendal liga sugrįžo.

Šiuo metu tokios žinios priblokšta šeima renka aukas, desperatiškai ieškodami būdų išsaugoti savo dviejų metų dukrelės gyvybę. Jie taip pat kovoja prieš atsiradusius pakitimus Prieinamos priežiūros akte ir piktinasi tuo, jog panaikinus kompensavimą, jų dukrelė gali mirti.

REKLAMA
REKLAMA

Net 3 savaites Abby Breyfolgle praleido lovoje, kai, sulaukusios vos 33 savaičių, neišnešiotos gimė jos mergaitės. Gavusi leidimą parsivežti jas namo, moteris atsikvėpė, tačiau neilgam, nes tuoj pat Kendal ir Kenedi kūnelius nusėjo neaiškios kilmės žaizdelės.

REKLAMA

Trijų vaikų mama, taip pat auginanti ir dukrą Teagan, sakė, jog atviros žaizdos atrodė lyg vis blogėjantys vabalų įkandimai. Nuvežusi savo naujagimes į ligoninę, Abby buvo pranešta, jog odos biopsijos ir kitų tyrimų rezultatai parodė piktybines ląstelės, sukėlusias ūminę mielogeninę leukemiją. Vėžys jau buvo išplitęs į mergaičių kaulų čiulpus ir tik laiko klausimas, kad jis pasieks kraują.

Ūminė mielogeninė leukemija – reta vėžio forma, dažniausiai diagnozuojama pacientams, vyresniems nei 45 metai. Tikimybė, kad būtent šia vėžio forma susirgs žmonės – mažesnė ne i procentas. Jei ši liga nebus greitai gydoma, per kelis mėnesius ji gali pražudyti žmogų. Ūminės leukemijos židinys aptinkamas kaulų čiulpuose ir būtent taip patenka į kraują.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinojus dukrelių diagnozę, Abby ir Aaronas greitai ėmėsi veiksmų ir leido Kendal ir Kenedi gydyti chemoterapiniu būdu. Kadangi mergaitės buvo labai mažos ir gydymo pradžioje svėrė vos po 3,6 kg, maitinamos jos buvo pro vamzdelį ir bet kada galėjo pasigauti infekciją.

Po beveik 6 mėnesių, praleistų besigydant ligoninėje, abi dvynukės išleistos namo, o jų vėžys – atslūgęs, bet šių metų vasarį Kendal liga atsinaujino, o mamą ši žinia išmušė iš vėžių.

Savo tinklaraštyje „Twice the Fight“ Abby rašė: „Kendal ne tik turėjo veido raumenų patinimus, sinusitą ir siaubingą ausies infekciją, dukrelės kraujyje aptikti 7 procentai leukemijos užuomazgų. Tai reiškė, kad jos liga grįžo ir greitai plito. Prieš dvi savaites atlikti tyrimai neparodė nieko blogo. Lygiai tokius pačius rezultatus gavome ir prieš dvi dienas. Jei atvirai, žinia, jog vėžys sugrįžo, yra kelis kartus skaudesnė, nei ši naujiena išgirsta pirmą kartą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeima šiuo metu renka pinigus Kendal gydymui, tikėdamiesi, kad medicina padės jų mažametei.

Kol kas visa 5 asmenų šeima planuoja kelionę, kurioje tikrai negalvos apie šią sunkią ligą.

„Būtų smagu paatostogauti ir negalvoti apie bakterijas, vaistus ar ligonines, nes pastaruosius pusę metų būtent tuo ir gyvenome“, - sakė Abby.

Sutuoktiniai taip pat kartu kovoja prieš pokyčius Prieinamos priežiūros akte, nes taip rizikuojama prarasti sveikatos priežiūrą ir taip reikalingą Kendal gydymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų