REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Tai, ko nepavyko padaryti visą sezoną, „Žalgiris“ padarė svarbiausiu metu. „Cido“ arenoje pirmą pergalę šiame sezone iškovojęs Kauno „Žalgiris“ finalo serijoje išsiveržė į priekį 3-1 ir kauniečius nuo čempionų žiedų skiria vos vienas žingsnis. 

33

Tai, ko nepavyko padaryti visą sezoną, „Žalgiris“ padarė svarbiausiu metu. „Cido“ arenoje pirmą pergalę šiame sezone iškovojęs Kauno „Žalgiris“ finalo serijoje išsiveržė į priekį 3-1 ir kauniečius nuo čempionų žiedų skiria vos vienas žingsnis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžia buvo apylygė, o taikliau atakavęs ir geriau dėl kamuolių kovojęs „Lietkabelis“ pirmavo.

REKLAMA

Pirmą kartą į priekį susitikime „Žalgiris“ išsiveržė tik antrojo kėlinio pabaigoje. Būtent tada užsikūrė Luko Lekavičiaus varikliukas.

Po pertraukos svečiai truktelėjo į priekį dar labiau ir jau turėjo dviženklę persvarą. Vėl neapsieita be techninių pražangų. Šįkart nuobaudą gavo Darjušas Lavrinovičius, kuris turėjo daug priekaištų teisėjams.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ toliau laikė dviženklį pranašumą, kurį panevėžiečiai dar bandė naikinti, bet nesėkmingai. Serija keliasi į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečių įžaidėjas Lukas Lekavičius pelnė 16 taškų ir atliko net 8 rezultatyvius perdavimus ir buvo naudingiausias žaidėjas aikštėje.

Rungtynės, kurias laimėjęs „Žalgiris“ taptų Lietuvos čempionu, bus žaidžiamos penktadienį, 18 valandą.

„Lietkabelis“: K. Lavrinovič 16, M. Lukauskis (4 per. kam.) 14, D. Lavrinovič 9, Ž. Skučas ir L. Williams po 5.

„Žalgiris“: L. Lekavičius (8 rez. perd.) ir B. Motum (6 atk. kam.) po 16, P. Jankūnas (5 atk. kam.) 10, E. Ulanovas (4 atk. kam.) 7, A. Lima (5 atk. kam.) ir A. Milaknis po 6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmoji svečių ataka buvo nesėkminga, o kitoje aikštės pusėje Mindaugas Lukauskis įšovė tritaškį. Rezultatą tritaškiu kiek vėliau išlygino Kevinas Pangosas (3:3), bet Benas Madgenas pratęsė tritaškių seriją, o į greitą ataką išbėgęs Mindaugas Lukauskis įkrovė iš viršaus (8:3).

Kaip ir trečiose rungtynėse, Žygimantas Skučas greitai rinko pražangas. Šįkart per nepilnas keturias minutes jis surinko dvi nuobaudas ir purtydamas galvą nuėjo ant atsarginių suolo.

Bent jau rungtynių pradžioje sėkmingiau rungtyniavo „Lietkabelis“. Po Kšištofo Lavrinovičiaus taškų panevėžiečiai pirmavo 13:7.

REKLAMA

Augusto Lima gražiai nublokavo varžovų įžaidėjo Žygimanto Janavičiaus prasiveržimą, du taškus pelnė B. Motumas, tačiau tada D. Lavrinovičius pataikė iš toli (21:16).

Donatas Tarolis pataikė sudėtingą metimą per Brocką Motumą paskutinę atakos laiko sekundę, o po pirmojo kėlinio aikštės šeimininkai buvo priekyje 23:17.

Antras kėlinys

Ketvirtį perimtu kamuoliu ir dėjimu iš viršaus pradėjo Donatas Tarolis, varžovams įsibėgėti neleido iš tolį įšovęs Artūras Milaknis (25:20).

Paulius Jankūnas po idealaus Luko Lekavičiaus perdavimo pelnė 2 taškus, aikštės šeimininkai neužpuolė, o po dar vieno įžaidėjo perdavimo B. Motumas pataikė iš toli, pelnė jau 9-ąjį savo tašką ir priartino „Žalgirį“ prie varžovų per vieną taiklų dvitaškį (27:25).

REKLAMA

K. Lavrinovičius pelnė dar du taškus, o kitoje aikštės vietoje tuo metu prasižengė K. Pangosas, kuris nusitempė Ž. Skučą (34:27).

Kauniečiai priartėjo prie varžovų, tačiau keleto progų išlyginti ar persverti rezultatą neišnaudojo (34:32).

Pirmą kartą į priekį šiose rungtynėse į priekį „Žalgirį“ išvedė Lukas Lekavičius, kuris dar vieną tolimą bombą pridėjo ir kitoje atakoje (36:38).

Po dviejų kėlinių 40:37 pirmavo Kauno „Žalgiris“.

Trečias kėlinys

Simo Galdiko dvitaškis ir Žygimanto Skučo tritaškis pačioje antrosios rungtynių pusės pradžioje išvedė „Lietkabelį“ į priekį (40:42).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir toliau gerai rungtyniavo Lukas Lekavičius, kuris iš pradžių pataikė iš toli, o kitoje atakoje atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio P. Jankūnas pelnė du taškus su pražanga (44:48).

Po dar vieno sėkmingo L. Lukevičiaus epizodo skirtumas išaugo iki 9 taškų (44:53), o A. Lima įdėjo iš viršaus. Darjušas Lavrinovičius dėl ginčų su arbitrais užsidirbo techninę pražangą.

Dviženklę persvarą kauniečiai laikė ir toliau bei prieš paskutinį kėlinį turėjo 12-kos taškų pranašumą (52:64).

Ketvirtas kėlinys

Neįtikėtiną bloką Edgarui Ulanovui uždėjo Donatas Tarolis. Į greitą ataką išbėgęs puolėjas, atrodė, jau pelnys lengvus taškus, bet „Lietkabelio“ žaidėjas tiesiog nupūtė metimą.

REKLAMA

Mindaugas Lukauskis besibaigiant atakos laikui pataikė sudėtingą tritaškį ir sumažino atsilikimą iki 7-ių taškų. Tiesa, dviženklę persvarą atstatė Paulius Jankūnas, kuris taip pat pataikė iš toli.

Rungtynių pabaigoje svečiai rungtyniavo ramiai ir saugojo pranašumą, o panevėžiečiams jau nepavyko mesti rimtesnio iššūkio.

Prieš rungtynes

Pirmosios finalo serijos rungtynėse Kaune baigėsi „Žalgirio“ pergale 73:67. Įtemptose rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius į priekį vedė Augusto Lima, kuris pelnė 20 taškų, 14 pridėjo E. Ulanovas.

REKLAMA

Tada serija persikėlė į Panevėžį, kur dar nei karto šiame sezone nelaimėjęs „Žalgiris“ tendencijų pakeisti nesugebėjo. „Lietkabelis“ ilgai vijosi varžovus, tačiau galiausiai laimėjo 86:83.

Po šių rungtynių Šarūnas Jasikevičius akcentavo, kad jam tiesiog nepavyko motyvuoti savo auklėtinių, o Kazys Maksvytis tikino, kad jo žaidėjai turėtų būti šiek tiek „crazy“ ir manyti, kad gali nugalėti galingesnius varžovus.

Trečiasis susitikimas, kuris vyko Kaune, buvo be konkurencijos karščiausias serijoje. Šaras antrą techninę pražangą užsidirbo jau antrajame kėlinyje ir rungtynes baigė rūbinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris skundėsi teisėjų darbu. Esą šie labiau nuolaidžiauja „Liektabeliui“, kurį Š. Jasikevičius pavadino šių metų LKL princese. Dėl kritikos strategas gavo baudą iš LKL.

Tiesa, šią kovą be vyriausiojo trenerio likę „žalgiriečiai“ laimėjo net 97:58, o rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 19 taškų pelnęs ir rungtynes su 26 naudingumo balais užbaigęs Paulius Jankūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų