REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tautinio kostiumo pristatymas (nuotr. facebook.com)

Antradienį Lietuvos nacionaliniame muziejuje įvykęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarų tautinio kostiumo pristatymas buvo slepiamas. Žiniasklaidos atstovai, susirinkę pagaliau pamatyti R.Karbauskio tautinio kostiumo idėjos virtimą kūnu, buvo paprašyti laukti už durų.

7

Antradienį Lietuvos nacionaliniame muziejuje įvykęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parlamentarų tautinio kostiumo pristatymas buvo slepiamas. Žiniasklaidos atstovai, susirinkę pagaliau pamatyti R.Karbauskio tautinio kostiumo idėjos virtimą kūnu, buvo paprašyti laukti už durų.

REKLAMA

Visgi, valstiečiai socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo noriai dalintis susitikimo nuotraukomis. Ir pasakoti pristatymo įspūdžius.

Nereikia gėdytis

Valstietis Mindaugas Puidokas pasidalinęs „Facebook“ pora nuotraukų iš renginio ir iš vakar vykusio tautinio kostiumo idėjos pristatymo Seime, tikina, kad svečiai parlamentarų nė neatpažino.

„Mano nuomone renginys praėjo sklandžiai. Ir patys ambasadoriai buvo labai sudominti. Papasakojome jiems apie skirtingų regionų kostiumus, vizualiai gražiai viskas pateikta. Ir visiems buvo labai didžiulis įspūdis, kad Seimo narės kartu su Ramūnu buvo apsirengę tais tautiniais kostiumais. Ir pradžioje net nepažino, kad čia yra parlamentarės su kostiumais“, - pasakoja M.Puidokas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys tikina, kad pristatymo laikas ir vieta buvo pasirinkta dėl kelių priežasčių. „Buvo nutarta suderinti 3 svarbius dalykus: Europos dieną ir kad pristatymas vyksta diplomatams, kadangi yra nacionalinio kostiumo metai. Ir vieta Lietuvos nacionaliniame muziejuje, nes būtent jie jau 7 metus gamina autentiškus, tokius kaip ir senovėje tautinius kostiumus“, - tv3.lt naujienų portalui teigia Seimo narys.

REKLAMA

Paklaustas, ką Seimo narės toliau darys su šiais kostiumais, Seimo narys tikina, kad jos planuoja juos vilkėti iškilmingų renginių metu.

„Taip pat kaip ir Prezidentė, ar Seimo narė Agnė Bilotaitė, mūsų frakcijos narės per iškilmingus renginius planuoja tuos kostiumus vilkėti. Ir asmeniniu pavyzdžiu parodyti, kad kostiumas yra tas dalykas, kuriuo galima didžiuotis, o ne gėdytis“, - tikina M.Puidokas. 

Jis taip pat patvirtino, kad visus kostiumus frakcijos moterims siuvo dizaineris Juozas Statkevičius. Tačiau patvirtinti, ar tas pats dizaineris siuvo kostiumą ir R.Karbauskiui, negalėjo. 

REKLAMA
REKLAMA

Svečiai buvo nustebę

Keliomis nuotraukomis iš susitikimo savo „Facebook“ profilyje pasidalinusi valstietė Levutė Stanuvienė tikina, kad jokios paslapties nebuvo, o renginys buvo itin gražus.

„Nemanau, kad čia yra kokia nors paslaptis. Kartais žiniasklaida pripučia labai, aš nežinau, kodėl čia ta paslaptis buvo. Bet esam visos nusipirkusios rūbus, viskas gražu ir tvarkinga. Ir aš manau, kad pilietiška ir nieko blogo nėra. Labai gražus renginys buvo. Pasirodėme ambasadoriams, padarėme pristatymą. Labai buvo visi nustebę svečiai. Norėjo su mumis fotografuotis“, - tikina L.Staniuvienė.

Minties atsisakė

Balandžio pradžioje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis atsisakė savo iškeltos idėjos kitąmet minint valstybės atkūrimo šimtmetį vaikams padovanoti po tautinį kostiumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš to projekto buvo išsityčiota visais įmanomais būdais, teigta melaginga informacija, kad tai susiję su valstybės lėšomis. Tai privati iniciatyva, kurios vykdymas atidedamas neribotam laikui, nes šiandien kažką įtikinti, kad šį projektą reikia paremti, neįmanoma“, –žurnalistams tada sakė R.Karbauskis.

Klausiamas, ar tautinio kostiumo projekto atsisakoma išvis, partijos vadovas atsakė: „Gyvenimas parodys“.

Klausiamas, ar projektas žlugo, nes neatsirado žmonių, kurie norėtų aukoti projektui, R.Karbauskis tikino, kad pinigų trūkumas tikrai nebuvo priežastis idėjai užgesti. „Ne, jokiu būdu ne. Tiesiog spaudimas yra nežmoniškas būtent dėl to, kad aš pasiūliau. Jei būtų pasiūlę konservatoriai, tai tokiu atveju būtų rankom plojama ir sakoma, kad tai labai šaunus sprendimas“, – aiškino R.Karbauskis. Klausiamas, iš ko patyrė spaudimą, „valstiečių“ lyderis atsakė „iš jūsų“. Tačiau R.Karbauskis nesako, kad dizainerio Juozo Statkevičiaus pasitraukimas neatšaukiamas.

REKLAMA

R.Karbauskis po Seimo rinkimų iškėlė idėją visiems vaikams iki septynerių metų kitąmet minint valstybės atkūrimo šimtmetį padovanoti po tautinį kostiumą. Dėl kostiumų gamybos jau buvo sutarta su dizaineriu Juozu Statkevičiumi, tačiau šis prieš mėnesį išplatino laišką, kad pasitraukia iš projekto. Dizaineris sukritikavo projekto vykdymo tempus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų