• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Ši mažylė – tik dar vienas įrodymas, kaip karas gali sunaikinti nekaltų žmonių gyvenimus (nuotr. YouTube)

Ši mažylė – tik dar vienas įrodymas, kaip karas gali sunaikinti nekaltų žmonių gyvenimus.

3

Ši mažylė – tik dar vienas įrodymas, kaip karas gali sunaikinti nekaltų žmonių gyvenimus.

REKLAMA

„Noriu, kad sugrįžtų mamytė“, - švelniu balsu sako mažylė Hawra. Tiesa, ji veikiausiai net nežino, kad jos motina jau mirusi. Šiai mergytei dar nėra nė penkerių metų, tačiau ji jau žino, ką reiškia išgyventi skaudžiausią gyvenime dieną, rašoma CNN.

Mergaitės veidas visai neprimena nerūpestingo vaiko. Žaizdos, randai, nudegintos rankos ir kojos – taip atrodo Hawra. Ji netgi sunkiai gali atmerkti akis. Gydytojai tiksliai nežino, ar ateityje ji pasveiks ir vėl galės matyti.

„Dabar net galvoju, kad geriau jau būčiau mirusi. Geriau jau mirti negu gyventi tokį gyvenimą. Hawra buvo mažutė gėlytė, kuri nušviesdavo mūsų visų gyvenimą. Ji žaisdavo, bėgiodavo, buvo tikras vijurkas. Dabar ji net nebegali matyti“, - kalbėjo mergaitės krikštamotė Alicia.

Taigi Hawra – viena iš karo Mosule aukų.

Irake dėl mūšių, siekiant atkovoti vakarinę Mosulo dalį iš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų, iš miesto pasitraukė daugiau kaip 45 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Irako pajėgos, vakarinę Mosulo dalį vaduoti pradėjusios vasario 19 dieną, iš pradžių užėmė oro uostą, o paskui pajudėjo į miestą iš pietų pusės.

REKLAMA

TMO skelbiami skaičiai apima laikotarpį nuo vasario 25 dienos, kai žmonės pradėjo bėgti iš vakarinės Mosulo dalies į perkeltųjų asmenų stovyklas, iki sekmadienio.

Vien tik vasario 28 dieną atvyko daugiau kaip 17 tūkstančių žmonių, be to kovo 3 dieną atvyko jų dar 13 tūkstančių, nurodo TMO.

2014-aisiais IS užėmė didelius šalies plotus į vakarus nuo Bagdado, tačiau pastaruoju metu JAV aviacijos smūgiais ir kitaip remiamos Irako pajėgos atkovojo didžiąją dalį buvusių prarastų teritorijų.

Puolimą Mosului atgauti Irako vyriausybė pradėjo spalio 17 dieną, o sausio 24-ąją paskelbė, kad rytinė Mosulo dalis jau „visiškai išlaisvinta“.

Baimindamasi, kad pabėgėlių iš Mosulo skaičius gali išaugti iki milijono ar net daugiau, TMO nurodo, kad šiuo metu perkeltųjų asmenų yra daugiau kaip 200 tūkstančių.

Beje, pabėgėlių buvo daugiau, bet dalis jų sugrįžo į savo namus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų