REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius po Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) linki nepradėti santykių nuo nulio, o „išsaugoti tai, kas buvo sukurta“.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Pasiryžimas nuo nulio pradėti visa tai yra ambicingas ir sudėtingas, bet mes tikimės ir linkime, kad rezultate būtų kiek įmanoma išsaugota tai, kas buvo sukurta“, - žurnalistams Užsienio reikalų ministerijoje antradienį sakė L.Linkevičius.

REKLAMA

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May (Teresa Mei) paskelbė, kad palikusi Europos Sąjungą šalis greičiausiai išstos iš bendros ES rinkos, nes turi planų riboti imigraciją.

L.Linkevičius teigė, kad „Brexit“ neturėtų paveikti šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lietuvių, tačiau po Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos atvykimo į šalį sąlygos ir ribojimai gali keistis.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Jungtinėse Karalystėje gyvena apie 200 tūkst. lietuvių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L.Linkevičiaus, Lietuva siekia, kad po „Brexit“ Jungtinė Karalystė būtų kuo arčiau ES: „Aišku, vieninga rinka yra vienas iš tokių interesų, (…) bet gerai, kad atsirado daugiau aiškumo, nes iki šiol buvo daugiau tokių neatsakytų klausimų“.

Pirmadienį Briuselyje su Britanijos užsienio reikalų ministru Borisu Johnsonu (Borisu Džonsonu) kalbėjęs L.Linkevičius teigė, kad Lietuvai taip pat svarbu išlaikyti bendradarbiavimą su Jungtine Karalyste saugumo srityje.

„Labai norime, kad (derybos) baigtųsi pozityviai, naudingai abiem pusėms ir kad mūsų partnerystė būtų tokia pat stipri“, - kalbėjo ministras.

Derybas dėl išstojimo iš ES Jungtinė Karalystė žada inicijuoti šiemet pavasarį ir baigti per dvejus metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų