REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Sigitas Martinavičius ir Natalija Martinavičienė (nuotr. Fotodiena.lt)

„Savo kūrybiniu keliu einu iš lėto, atsargiai, bet užtikrintai“, - sako vienetinių papuošalų „Natali de Lyrik“ kūrėja Natalija Martinavičienė. Žinomos Kauno verslininkės darbais su malonumu puošiasi ne tik žinomos šalies pramogų verslo įžymybės – jos kūrybą šiemet įvertino net užsienio žvaigždynas Kanų kino festivalyje.

41

„Savo kūrybiniu keliu einu iš lėto, atsargiai, bet užtikrintai“, - sako vienetinių papuošalų „Natali de Lyrik“ kūrėja Natalija Martinavičienė. Žinomos Kauno verslininkės darbais su malonumu puošiasi ne tik žinomos šalies pramogų verslo įžymybės – jos kūrybą šiemet įvertino net užsienio žvaigždynas Kanų kino festivalyje.

REKLAMA

„Su papuošalais draugauju jau keletą metų. Tai nebuvo plačiai reklamuojama kūryba. Leidausi į tokią nišą, kur mano klientės yra verslios, garsios ir išskirtinės moterys. Savo papuošalus pristatau kaip prabangią bižuteriją. Galbūt dėl to jų nėra ant kiekvieno kampo, tai tapo siekiamybės, kokybės ir nepasikartojančios kūrybos ženklu. Beveik 90% mano kurtų papuošalų nesikartoja, tai visada yra kažkas naujo“, - atvirai tv3.lt pasakojo žinoma moteris.

Artėjant didžiosioms metų šventėms vis dažniau prašmatniuose renginiuose pasirodanti N. Martinavičienė atskleidė, kad šis laikotarpis ypatingas ne tik jai, bet ir visai jos šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime vaikučių, o jiems Kalėdos yra pati gražiausia metų šventė. Mes su vyru be abejonės jiems stengiamės sukurti Kalėdų pasaką, jie vis dar tiki Kalėdų Seneliu. Tai jaukus, labai šiltas laikotarpis, kai norisi susitikti su artimaisiais ar kitais žmonėmis, kuriems per visus metus neradai laiko. Smagu juos pasveikinti ne tik žodžiu, bet ir miela smulkmenėle, pasaldinti jų gyvenimą, skirti dėmesio“, - šypsosi menininkė.

REKLAMA

Paklausta apie šeimos tradicijas, verslininkė užsidega pasakoti apie vieną iš populiariausių kalėdinių veiklų – laiškų rašymą.

„Mes turime labai gražių kalėdinių tradicijų. Viena iš jų – laiškų rašymas, kuriuose vaikai atskleidžia savo pageidavimus. Tuos laiškučius nunešame prie Kauno eglutės pašto. Ar jų su vyrų neskaitome – negaliu išduoti (nusijuokia). Tai yra tradicija, po kurios vaikai su nekantrumu laukia dovanų. Kartais tą ypatingą naktį jie bando patykoti Kalėdų Senelio, mėgina suprasti, kaip jis čia pasprunka per mūsų tą židinį“, - savo asmeninio gyvenimo akimirkomis dalinasi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Nors N. Martinavičienę daugelis yra įpratę matyti pasitempusią, elegantišką – neapsigaukite, ši moteris su malonumu triūsia ir prie puodų virtuvėje.

„Kai visa giminė susijungia kartu, aš pati ruošiu kalėdinį stalą. Viskas taip šventiška, gražu, namuose bruzdesys, kvapas, kepiniai – tai atmosfera, kurios laukiu visus metus. Man tai labai patinka šeimininkauti, tai jokia kančia. Man labai svarbus stalo dekoras, įdomesni patiekalai, pasistengiu sukurti kažką naujo. O mano dovanos dažnai būna kurtos mano pačios rankomis. Tai kūryba, kuri dedikuota specialiai tam žmogui. Švenčių laukimas prasideda labai anksti. Būna, kad dovanas pradedu ruošti nuo vasaros, tam, kad viską suspėčiau“, - atskleidžia papuošalų kūrėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis šiuo metu jau džiaugiasi papuošę Kalėdų eglutes savo namuose, tačiau Martinavičių šeima turi išskirtinę tradiciją – kalėdinį medį žaisliukais dabinti per Kūčias.

„Tai yra senovinė tradicija. Kadangi ir taip visur aplinkui tviska šventine nuotaika, tikiu, kad vaikams netrūksta to kalėdinio džiaugsmo. Kūčios mūsų šeimoje – ypatingos. Per jas vaikams suteikiame malonumą eglutę papuošti patiems“, - džiaugsmo neslepia moteris.

Ne paslaptis, kad ateinantys Naujieji metai daugeliui tampa naujų pasižadėjimų, iššūkių laikotarpiu. Žinoma papuošalų kūrėja prisipažino, kad ji – ne išimtis.

„Dažnai mes turime planų, kurių nespėjome įgyvendinti, todėl man Nauji metai – tarsi iššūkis sau. Degu noru kažką naujo išmokti, išbandyti. Svajonių, planų – jų yra daug, begalės. Kol gyveni, tol ir bus jų. Šiandien mano galvoje sukasi įvairios smulkmenos, kelionės, nauji išbandymai ar kaip nugalėti savo baimes. Laikas parodė, kad reikia išdrįsti norėti, tačiau dar labiau svarbu mokėti pasakyti sau savo norus. Norą sukontroliuoti yra lygiai taip pat svarbu, kaip jį sugalvoti“, - atvirai tv3.lt pasakojo N. Martinavičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų