REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jokų signalų apie padidintą terorizmo grėsmę Lietuvoje nėra, po išpuolio Berlyne nekelti panikos ragina premjeras Saulius Skvernelis.

Jokų signalų apie padidintą terorizmo grėsmę Lietuvoje nėra, po išpuolio Berlyne nekelti panikos ragina premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai kol kas nereikia kelti panikos ir nerimauti, situacija kontroliuojama ir jokių signalų apie padidintą terorizmo grėsmę Lietuvoje nėra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Atsakydamas į klausimą apie saugumo situaciją šalyje premjeras pabrėžė, kad kitų metų biudžete, palyginti su buvusios Vyriausybės parengtu variantu didinamas finansavimas Valstybės saugumo departamentui (VSD).

„Jeigu pirminiam biudžete 2017 metų buvo numatyta sumažinimas Valstybės saugumo departamentui, jūs suvokiate, kad šituos išpuolius gali užkirsti laiku gauta žvalgybinė informacija. Mes radome galimybių didinti VSD gebėjimus žvalgybos srityje ir tai yra atsakymas“, – sakė S.Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Darbą baigusi Vyriausybė VSD kitiems metams buvo pasiūliusi skirti 54 tūkst. eurų mažiau nei šiemet, tačiau svarstant projektą VSD pridėta 1,5 mln. eurų ir iš viso šios institucijos biudžetas kitąmet turėtų siekti per 26 mln. eurų. Papildomus pinigus VSD planuoja išleisti IT technologijoms vystyti ir darbuotojams apmokyti, sako šios institucijos direktorius Darius Jauniškis.

Europą pirmadienį sukrėtė išpuolis Vokietijos sostinės centre, kai į Kalėdų mugę įsirėžus sunkvežimiui žuvo mažiausiai dvylika žmonių, apie pusšimtis buvo sužeisti. Saugumo šaltiniai naujienų agentūrai DPA sakė, kad Lenkijoje registruotą sunkvežimį vairavo prieglobsčio prašytojas iš Afganistano ar Pakistano, į Vokietiją atvykęs vasario mėnesį. Berlyno policija pranešė, kad sunkvežimis į minią buvo nukreiptas tyčia.

Tragiškas incidentas įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai JAV Valstybės departamentas įspėjo apie grėsmes mugėse ir kitose viešose vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų