REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį atsisveikinama su praėjusią savaitę mirusiu sveikatos apsaugos ministru Juru Požela.

Antradienį atsisveikinama su praėjusią savaitę mirusiu sveikatos apsaugos ministru Juru Požela.

REKLAMA

Urna su ministro palaikais Vilniuje esančioje Šv. Jonų bažnyčioje.

Palaidoti politiką planuojama trečiadienį Antakalnio kapinėse. J.Poželos laidotuvės bus valstybinės.

34-erių J. Požela mirė sekmadienio naktį nuo pankreatito - kasos uždegimo.

Su Požela siejo socdemų ateitį

Reikšdami užuojautas dėl sveikatos apsaugos ministro, parlamentaro Juro Poželos mirties valstybės vadovai prisimena jį kaip perspektyvų politiką.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės užuojautoje teigiama, kad Lietuva neteko jauno, perspektyvaus politiko, kuris, nepaisant jauno amžiaus, nemažai metų pelnydavo žmonių pasitikėjimą.

Pasak prezidentės, su J.Poželos vardu buvo siejama ir Lietuvos socialdemokratų partijos ateitis.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigė su J.Požela siejusi daug vilčių ir tikėjimo, kuriant pažangią Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

„Visada skaudu, kai mūsų visuomenę per anksti palieka jauni, veržlūs, talentingi žmonės. J.Požela buvo ryškus, teisingas ir atsakingas jaunosios politikų kartos atstovas, su kuriuo buvo sieta daug vilčių ir tikėjimo, kuriant pažangią ateities valstybę. Jo siekiai buvo kilnūs ir prasmingi, o sprendimai – drąsūs ir ambicingi. Tai didelė netektis tiek jo šeimai, tiek ir Lietuvai. Telydi Velionį Amžinybės šviesa, o jo brangiausius žmones – širdies paguoda ir stiprybė“, – rašoma parlamento vadovės užuojautoje.

REKLAMA

„Tai buvo žodžio žmogus, labai įžvalgus, turintis analitinį ir strateginį mąstymą. Jis buvo pavyzdys mums, jaunimui, kaip reikia dirbti, kovoti, siekti tikslo ir nors tikrai pats Juras buvo jaunas, bet jo gyvenimiška patirtis ir patirtis politinėje arenoje buvo sukaupta didžiausia“, – BNS sekmadienį sakė 33-erių vidaus reikalų viceministras J.Pankauskas.

„Tai žmogus, kuris galėjo rasti kalbą su bet kuo – jaunimu ar senjoru, mokslininku, su bet kuriuo sutiktu gatvėje žmogumi“, – pridūrė jis.

Artimas J.Poželos draugas prisiminė 2003 metus, kai politikas pradėjo eiti pirmas renkamas pareigas, tuomet jis tapo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu.

„Tada jam buvo tik 21-eri. Ir visa tai vyko prieš 13 metų, kai jauni politikai dar nebuvo taip įprasta“, – kalbėjo J.Pankauskas.

Jis teigė, kad partijos kolegos netektis yra didžiulis praradimas Lietuvai: „Tokių gabių žmonių tikrai trūksta ir Lietuvoje nėra daug“. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų