REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Anglų kalba transliuojančios Rusijos televizijos „Russia Today“ (RT) visos sąskaitos Didžiojoje Britanijoje buvo užblokuotos, bet televizija viliasi transliuoti toliau, jos teisininkai ieško išeities iš susidariusios situacijos, pirmadienį pranešė vyriausioji redaktorė Margarita Simonian.

 

„Uždarė mūsų sąskaitas Britanijoje. Visas sąskaitas“, – sakoma M.Simonian „Twitter“ žinutėje.

„Tegyvuoja žodžio laisvė!“, – pakomentavo redaktorė.

„Mūsų juristai toliau ieško visų įmanomų būdų išeiti iš šios padėties. Bandome suprasti, ką tai reiškia, ir ar galime išvis dirbti Didžiojoje Britanijoje, ar problemos (iškilo) tik šiame banke“, - kiek vėliau sakė M.Simonian.

Ji pažymėjo, jog bankas oficialiai paskelbė, kad sprendimas užblokuoti visas televizijos sąskaitas yra galutinis ir „nebus persvarstytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar mes ieškome kitų būdų išsaugoti mūsų veiklą Didžiojoje Britanijoje“, - nurodė redaktorė.

RT buvo įkurta kaip priemonė propaguoti tarptautinei auditorijai Rusijos požiūrį į tarptautinius reikalus.

REKLAMA

Šis apskritą parą užsienio kalbomis (anglų, arabų ir ispanų) transliuojantis kanalas daugiausiai orientuotas į žiūrovus Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

Britanijoje veikia "Russia Today" padalinys "RT UK", transliuojantis iš Londono.

Kol kas apie šį incidentą daugiau informacijos nepateikiama. Visgi dėl šiuo metu nagrinėjamos bylos, susijusios su dabar jau išardytos Rusijos naftos milžinės "Jukos", įkurtos Kremliaus kritiko Michailo Chodorkovskio, akcininkų pateiktais ieškiniais, buvo įšaldytos kai kurios Rusijos sąskaitos užsienyje, įskaitant priklausančias valstybinei žiniasklaidai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų