REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma lietuvių nepatenkinti savo darbo vietomis: jaučiasi nuvertinti

Palyginti skirtingų profesijų darbo užmokesčiai

Pagrindinis faktorius lemiantis lietuvių pasitenkinimą darbu - atlyginimas. Deja, didžioji dalis mano gaunantys per mažą užmokestį ir dėl to savo darbo vietoje jaučiasi prastai.

Pagrindinis faktorius lemiantis lietuvių pasitenkinimą darbu - atlyginimas. Deja, didžioji dalis mano gaunantys per mažą užmokestį ir dėl to savo darbo vietoje jaučiasi prastai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karjeros portalo „CV-Online“ atliktos apklausos duomenimis, dirbantieji savo pasitenkinimą darbu apskritai (darbo sąlygomis, atlyginimu, karjeros galimybėmis ir t.t.) vidutiniškai įvertino 5,73 balo. Dešimtbalėje sistemoje tai yra tarp silpnai ir patenkinamai.

REKLAMA

Labiausiai darbu patenkinti aukščiausio lygio vadovai – 6,66 balo, mažiausiai – nekvalifikuoti darbininkai – 4,61. Viduriniosios grandies vadovai ir specialistai pasitenkinimą darbu įvertino 6 balais. Mažiau nei 5 balais darbu patenkinti inžinerijos, transporto ir draudimo srities darbuotojai. Daugiau nei 5,5 balais pasitenkinimą darbu įvertino valstybinio ir viešojo administravimo, finansų ir apskaitos, žmogiškųjų išteklių, paslaugų ir prekybos sektoriaus darbuotojai. Tačiau, 5,51 balo pasitenkinimą darbu negalima vadinti itin geru. Net ir geidžiamiausi IT srities specialistai pasitenkinimą darbu įvertino tik 5 balais.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš pagrindinių nepasitenkinimo darbu faktorių yra per mažas atlyginimas.

Net 80,45% apklaustųjų dirbančiųjų mano, kad jų darbas yra nuvertinamas ir jie gauna per mažą atlyginimą. Apklausoje dalyvavusių respondentų nuomone, vidutiniškai 44% didesnis atlyginimas būtų teisingas jų darbo įvertinimas.

Lentelėje pateikiami atlyginimų vidurkiai mokami atskaičiavus mokesčius.

20% apklausoje dalyvavusių moterų mano, kad jos gauna teisingą atlyginimą. Taip manančių vyrų yra 18,2%. Daugiausiai nepatenkintų gaunamu atlyginimu yra 18-25 amžiaus grupėje – 82%. 20% 36-47 amžiaus darbuotojų mano, kad gauna teisingą atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai nuvertinamais, gaunančiais per mažą atlyginimą, jaučiasi valstybinio ir viešojo administravimo (88%), švietimo (89%), prekybos (91%), apsaugos (89%), medicinos ir socialinės rūpybos (94%) bei inžinerijos (91%) sričių darbuotojai. Labiausiai patenkintais gaunamu atlygiu yra IT (31%), teisės (31,5%), bankų (31%), žmogiškųjų išteklių (34%) srityse dirbantys specialistai, vidutinio ir aukštesnio lygio vadovai.

„CV-Online“ organizuotoje internetinėje Lietuvos gyventojų apklausoje dalyvavo 2115 respondentai. Ji vykdyta šių metų rugsėjo 20 – spalio 2 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų