REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas šeštadienį balsavimais dėl Darbo kodekso ir Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pradės paskutinę šios kadencijos sesiją.

Seimas šeštadienį balsavimais dėl Darbo kodekso ir Pagalbinio apvaisinimo įstatymo pradės paskutinę šios kadencijos sesiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarus prie Seimo rūmų mitingu pasitiks profesinės sąjungos. Jos ragins pritarti prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisoms, kurios stiprina profsąjungų vaidmenį ir griežčiau riboja terminuotas sutartis.

REKLAMA

Prezidentė darbo santykių reformą vetavo, sakydama, kad ji nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir įteisina darbdavių dominavimą.

„Mitinguojame už pokyčius, už socialiai atsakingą kodeksą, už prezidentės veto“, – BNS teigė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Verslo ir investuotojų atstovai palaiko premjero Algirdo Butkevičiaus iniciatyva birželį priimtą kodeksą ir ragina veto atmesti. Jų teigimu, nemodernizavusi darbo santykių Lietuva pralaimės konkurencinę kovą dėl investicijų, o kodeksas su prezidentės pataisomis būtų dar blogesnis nei dabartinis.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjungos šiemet surengė daugiau nei dešimt protesto akcijų prie Seimo. Savivaldybė yra davusi leidimą į šeštadienio mitingą susirinkti iki tūkstančio žmonių.

Seimui šeštadienį bus pateiktas ir daug diskusijų keliantis prezidentės veto dėl Pagalbinio apvaisinimo įstatymo.

D.Grybauskaitė siūlo sušvelninti sąlygas apvaisinimui mėgintuvėlyje, neriboti sukuriamų embrionų skaičiaus ir leisti embriono genetinę diagnostiką prieš perkeliant jį į moters gimdą. Šalies vadovė sako, kad Seimo narių numatyti ribojimai mažina pagalbinio apvaisinimo sėkmės tikimybę, kelia riziką tiek moters, tiek vaiko sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bažnyčia ir jos poziciją palaikantys politikai tvirtina, kad prezidentės siūlomas reguliavimas atvers kelia manipuliacijoms su žmogaus embrionu, o tai nesuderinama su pagarba žmogaus gyvybei.

Parlamentarams šeštadienį taip pat bus pristatytas projektas, kuriuo siūloma drausti pirkti elektrą iš Astravo atominės elektrinės (AE) Baltarusijoje. Daugiau kaip 50 tūkst. parašų šiam projektui pateikti buvo surinkta opozicijai priklausančių konservatorių iniciatyva.

Seimo posėdis rengiamas šeštadienį, nes rugsėjo 10-oji kaip rudens sesijos pradžia yra įtvirtinta Konstitucijoje. Šios kadencijos parlamentas turėtų dirbti iki lapkričio, kai susirinks naujai išrinkti Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų