REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Vaidotas Grincevičius (nuotr. facebook.com)

„Laimėjome“, - džiugiai sušuko komikas Vaidotas Grincevičius. Po dviejų metų teismo durų varstymo ir patirtų nervų kūrinio „Šėtone, prašau“ autoriai išgirdo džiuginantį nuosprendį.

18

„Laimėjome“, - džiugiai sušuko komikas Vaidotas Grincevičius. Po dviejų metų teismo durų varstymo ir patirtų nervų kūrinio „Šėtone, prašau“ autoriai išgirdo džiuginantį nuosprendį.

REKLAMA

Antradienį Anykščių teisme paskelbta, kad Vaidotui Grincevičiui, jo broliui Mantui ir pusbroliui Giedriui Sasnauskui panaikinti visi kaltinimai. Jeigu prokuroras per 20 dienų neapskųs nuosprendžio, visoje šalyje pagarsėjusio kūrinio autoriai galės galutinai džiaugtis ramybe.

Vaidotas: ant to paties arklio nešoksiu

„Laimingi, patenkinti, eisime bulvių kasti. Iškart nuotaika geresnė“, - tik tv3.lt šmaikščiai pasakoja Vaidotas. Jis tiki, kad prokuroras priims teigiamą sprendimą ir nuosprendžio neapskųs.

„Per didelė nesąmonė, kad prokuroras skirtų tiek laiko ir vėl gilintųsi. Na, jeigu būčiau prokuroras, taip daryčiau. Nebent neturėčiau darbo, tai visus paskųsčiau. Ir savo tėtį, ir mamą“, - pokštauja Vaidotas Grincevičius. Teismų metu juos palaikė daug garsių žmonių, tačiau šį kartą su akistata susidūrė tik teisiamieji.

REKLAMA
REKLAMA

„Tėvams pranešiu, kai grįšiu. Mamai būtinai atnešiu gėlių“, - pasakoja komikas. Šiuo metu vaikinas gyvena sostinėje, toliau kuria internetines laidas, bet tikina, kad tokios pačios klaidos nedarysiąs.

REKLAMA

„Dabar esu biški protingesnis, tai neskatinsiu neapykantos. Jau biški nebe durnas, kad ant to paties arklio šokčiau“, - sako Vaidotas.

Daugiau nei 1,7 mln. kartų „Youtube“ peržiūrėta daina į teisėsaugos institucijas pateko dėl nepatenkintų tėvų, kurie tikino, kad kūrinys skatina neapykantą ir smurtą. Toks sprendimas suskirstė Lietuvą į dvi puses, o netrūko vaikinus ginančių garsių žmonių.

Grėsė iki trejų metų laisvės atėmimo 

 „Nors daina ir vaizdo klipas yra neigiamo turinio, vien tik neigiamų teiginių vartojimas sukurtoje dainoje ir vaizdo klipe, nesant konkrečių tiesioginių pareiškimų, skatinančių neapykantą, kurstančių niekinti, diskriminuoti ir skatinančių vartoti fizinį smurtą prieš vaikus, negali būti pripažįstama nusikalstama veika: ši daina ir vaizdo klipas nėra tokio pavojingo turinio, kurį galima būtų vertinti, kaip kurstantį neapykantą, niekinimą ar diskriminaciją“, – sakė nuosprendį paskelbusi Zita Gavėnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Nacionalinė teismų administracija, teismas pripažino, kad kaltinamieji savo kūrybą, saviraiškos laisvę išpildė netinkamai, tačiau jų kūriniai negalėjo realiai sukurstyti portalo „Youtube“ (kuriame buvo įkelta daina ir jos vaizdo klipas) vartotojų smurtauti prieš vaikus ar fiziškai su jais susidoroti.

Kaltinamieji šioje byloje išteisinti ir dėl to, kad jų veiksmai nebuvo atliekami tyčia: kurdami dainą jie neturėjo jokio tikslo sukurti žmones prieš vaikus skatinančios smurtauti dainos – byloje nėra įrodymų, kurie patvirtintų kaltinamuosius veikus tyčia.

„Išklausėme visų liudytojų parodymų ir nė vienas jų nepatvirtino, kad kūrėjai būtų galėję turėti kokių nors tyčinių ketinimų paskatinti smurtą“, – pridūrė Z.Gavėnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrinio „Šėtone, prašau“ istorija prasidėjo 2014-ųjų rudenį, kai interneto vartotojas, aptikęs vaizdo klipą kreipėsi į policijos pareigūnus.

Bylai atkeliavus į teismą, G.Sasnauskas teismo buvo įpareigotas naktimis būti namie, broliams Grincevičiams teismo įsakymu buvo skirtos piniginės baudos, tačiau troškūniečiai paprašė bylą nagrinėti iš esmės.

Pagal kaltinimus Grincevičiams ir G.Sasnauskui grėsė iki trejų metų laisvės atėmimo bausmės.

Išteisinamasis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

iki teismo sprendimo įsiteisėjimo jaunuoliams paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų