REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaldytų maisto produktų gamintojos įmonės „Judex“ produkcijoje radus kelių bakterijų užkratus, šalies gyventojai kitų bendrovių šaldytų gaminių pirkti nenustojo.  

Šaldytų maisto produktų gamintojos įmonės „Judex“ produkcijoje radus kelių bakterijų užkratus, šalies gyventojai kitų bendrovių šaldytų gaminių pirkti nenustojo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybos centrų „Rimi“, „Iki“, „Maxima“ atstovai BNS teigė, kad dėl koldūnų skandalo, šių gaminių pardavimai palyginti su praėjusiais metais nepasikeitė ir išlieka stabilūs. Tik „Norfoje“ pardavimai smuko trečdaliu.

REKLAMA

„Norfo“ atstovas spaudai Darius Ryliškis BNS tikino, kad koldūnų skandalas turėjo įtakos šių produktų pirkėjams. „Šaldytos produkcijos pardavimai smuko apie 30 proc.“, - teigė D.Ryliškis.

Jis pakartojo, kad visa „Judex“ šaldyta produkcija laikinai išimta iš prekybos. Sulaukus oficialių žinių iš Maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ir kitų atsakingų žinybų, bus priimti galutiniau sprendimai dėl jos likimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Rimi Lietuva“ komunikacijos vadovė Giedrė Bielskytė BNS pranešė, kad šaldytos produkcijos pardavimai šiemet ir pernai tais pačiais laikotarpiais nepasikeitė. „Šaldytos produkcijos - koldūnų, virtinių, kepsnių - pardavimai palyginti su praėjusiais metais nepasikeitė. Tendencija taip pat išlieka tokia pat kaip ir pernai - vasarą tradiciškai šaldytos produkcijos pardavimai sumažėja“, - tvirtino G.Bielskytė.

„Rimi“ irgi yra sustabdžiusi prekyba visa „Judex“ produkcija. Produktai laikomi sandėlių sulaikymo skyriuose. „Po VMVT išvadų spręsime ir dėl tolesnio bendradarbiavimo su šiuo gamintoju“, - teigė G.Bielskytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji neprognozavo, kokių nuostolių „Rimi“ patirs dėl koldūnų skandalo. „Kol kas sunku pasakyti, nes produkcija yra sulaikymo zonose pas mus, laukiam tolesnių nurodymų iš VMVT. Bet už nekokybiškas prekes vis dėlto atsako jų gamintojas, jis prisiima visus išėmimo iš rinkos ir prekybos kaštus“, - pareiškė G.Bielskytė.

„Maxima LT“ komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė tikino, kad „ženklių pokyčių“ šaldytos produkcijos pardavimuose taip pat nemato. „Itin ženklių pokyčių, lyginant tiek šių metų rugpjūtį su praėjusių metų, tiek ir pastarąsias savaites, nepastebėjome. Kadangi asortimente turime nemažai kitų tiekėjų šaldytos produkcijos klientai tiesiog rinkosi kito gamintojo produktus“, - teigė M.Januškevičienė.

REKLAMA

„Iki“ atstovė Berta Čaikauskaitė BNS irgi sakė, kad šaldytų produktų pardavimai prekybos tinkle išlieka stabilūs. „Žinoma, šiltuoju metų laiku jie yra kiek žemesni nei šaltuoju periodu, tačiau pastebimų pardavimų pokyčių pastaruoju metu šioje produktų kategorijoje nematome“, - teigė B.Čaikauskaitė.

Anot jos, kilus įtarimams dėl galimai nesaugių šaldytų „Judex“ produktų, „Iki“ išsiuntė produktų mėginius tyrimui į laboratoriją. apie tolesnį bendradarbiavimą su „Judex“ prekybos tinklas spręs vėliau

Prekybos tinklų atstovai sako, kad į juos kol kas kreipėsi po kelis pirkėjus, kurie norėtų gražinti įsigytą „Judex“ produkciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų