REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
167
Florencija (nuotr. Fotolia.com)

Vasaros pabaiga Europos sostinėse nusimato smagi – gyventojus ir miestų svečius džiugins festivalių ir renginių gausa. Nuo gilios istorijos, populiariosios muzikos iki gurmaniško maisto ar net burnoje tirpstančių itališkų ledų – ką nuveikti ras net pats išrankiausias.

167

Vasaros pabaiga Europos sostinėse nusimato smagi – gyventojus ir miestų svečius džiugins festivalių ir renginių gausa. Nuo gilios istorijos, populiariosios muzikos iki gurmaniško maisto ar net burnoje tirpstančių itališkų ledų – ką nuveikti ras net pats išrankiausias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penkis renginius, kuriuos suspėsite aplankyti dar rugpjūtį ar rudens pradžioje, rekomenduoja patyręs keliautojas Edmundas Pavlovas.

REKLAMA

1. 90-ųjų muzikos festivalis Taline

90-ųjų hitai sudrebins Talino miesto gatves – rugpjūčio 26-27 dienomis Estijos sostinėje vyks legendinių grupių festivalis „We Love the 90s“.

„Pastaruosius keletą metų šis festivalis buvo organizuojamas Suomijoje, tačiau šiemet 90-ųjų muzikos gerbėjus pasitiks Talinas. Tikimasi, kad renginys sudomins dar daugiau melomanų iš Baltijos šalių. Dar vienas privalumas – Estijos sostinę itin patogu pasiekti ir autobusu“, – pasakojo E. Pavlovas.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai atvirauja – rugpjūčio 26 dieną scenoje karaliaus šokių muzikos grupė iš Olandijos „Vengaboys“ ir švedai „E-Type“, o 27 dieną savo kultinius hitus gros anglai „Londonbeat“ ir Vokietijos šokių muzikos žvaigždė „Scooter“.

2. Gastronomijos festivalis Rygoje

O štai Latvija siūlo vasarą išlydėti skaniai – rugpjūčio 31-ąją prasideda Rygos gastronomijos festivalis, truksiantis iki pat rugsėjo 11 dienos.

Renginys skirtas ne tik kulinarams, bet ir mėgstantiems tiesiog skaniai pavalgyti. Festivalio dalyviai galės pademonstruoti savo kulinarinius gebėjimus, o visų apsilankiusiųjų lauks netradiciniai meniu ir specialios kainos. Paskanauti galėsite visur, kur tik širdis geidžia – restoranuose, kavinėse, vyno baruose, kepyklose, picerijose ar net gurmanų restoranuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai puikus būdas susipažinti su Rygos miestu ir tradicine Latvijos virtuve. Festivalio organizatoriai siekia populiarinti valgymo už namų sienų kultūrą ir parodyti, kad restoranai ir kavinės – ne tik pasiturinčiųjų kišenėms, o pats valgymas gali tapti savotišku ritualu“, – žiniomis dalinosi keliautojas.

3. Berlyno muzikos savaitė

Kasmetinis Berlyno miesto renginys turi naują pavadinimą – „Pop-Kultur“. Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis Berlyno miesto Neuköllno rajono gatves užlies muzikos garsai, o profesionalai kvies į edukacines kūrybines dirbtuves.

REKLAMA

„Į šį muzikinį festivalį žmonės kviečiami ne tik pasiklausyti gražių dainų ir smagiai praleisti laiką, bet ir įsitraukti į kultūrinį gyvenimą. Savo srities profesionalai čia kuruoja muzikos ir kino dirbtuves, skaito įdomias ir įkvepiančias paskaitas, o verslo atstovai ieško naujų talentų“, – pasakojo kelionių ekspertas. 

Festivalio scenas puoš tokie muzikos pasaulyje žinomi vardai kaip „Roosevelt“, „Missincat“, amerikietis Ezra Furman, Malcolm Middleton ir kiti.

4. „Live Festival“ Krokuvoje

Įvairių žanrų muzikos mėgėjus rugpjūčio 19-20 dienomis vilios Krokuvoje vyksiantis „Live Festival“, organizuojamas jau dešimtus metus iš eilės. Per ilgus gyvavimo metus keitėsi ir festivalio stilius: pradžioje buvęs tik hip hop, elektroninės ir populiariosios muzikos festivalis dabar jau kviečia ir roko muzikos fanus.

REKLAMA

Lenkijos aviacijos muziejaus teritorijoje organizuojamas festivalis visada orientavosi į žinomiausius pasaulio atlikėjus. Šiemet festivalyje lankysis elektroninės muzikos žvaigždės iš Didžiosios Britanijos – „The Chemical Brothers“, kiti ryškūs vardai: „Massive Attack“, „Sia“, „Cage the Elephant“, „The Neighbourhood“. O rugpjūčio 21 –ąją laukia papildomas Anglijos roko grupės „Muse“ koncertas. Turintiems dviejų dienų festivalio bilietą įėjimas į šį koncertą – nemokamas.

5. Ledų festivalis Florencijoje

Gera žinia smaližiams – rugsėjo 1-4 dienomis Florencijoje vyks tradicinis gelato (liet. ledai) festivalis, organizuojamas ledų „išradėjo” Bernardo Buontaleti garbei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Istorinėje Mikelandželo aikštėje geriausi atrinkti ledų gamintojai susirungs dėl nugalėtojo titulo. O festivalyje apsilankę smaližiai net keturias dienas galės ragauti įvairiausių skonių ledus ir taip išrinkti metų ledus. Norint tai daryti, tereikia įsigyti festivalio lankytojo kortelę (Gelato Card).

„Italijoje maistas – neatsiejama kultūros dalis, todėl šioje šalyje vyksta didžiausi ne tik picų, šokolado, bet ir ledų festivaliai. Florencijoje smaguriautojai rudenį pasitikti galės su įdomiausiais ledų skoniais ir netikėčiausias jų deriniais – mandarinų, mėtų šerbetas ar įprasti vaisiniai ar kavos skonio ledai pagardinti baziliku, pistacijų pesto, imbieru ar net pipirmėtėmis“, – sakė tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų