REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Proteinas, o kitaip – baltymai, yra mūsų statybinė medžiaga, iš kurios sudaryti raumenys, vidiniai organai, oda, net smegenys ir trumpai tariant – be šios medžiagos, tiesiog, nebūtų mūsų. Sportuojančio žmogaus organizmas, be abejo, patiria kur kas didesnį krūvį, nei neaktyvaus žmogaus, tad jam atitinkamai reikia šios medžiagos papildymo.

Proteinas, o kitaip – baltymai, yra mūsų statybinė medžiaga, iš kurios sudaryti raumenys, vidiniai organai, oda, net smegenys ir trumpai tariant – be šios medžiagos, tiesiog, nebūtų mūsų. Sportuojančio žmogaus organizmas, be abejo, patiria kur kas didesnį krūvį, nei neaktyvaus žmogaus, tad jam atitinkamai reikia šios medžiagos papildymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kokie baltymai svarbūs mūsų organizmui, apie juos galime išgirsti daug keisčiausių mitų ir vienas iš jų – jog nuo proteino gali išsivystyti vyrų lytinė disfunkcija. Taigi, kaip yra iš tiesų?

REKLAMA

„Sporto metu žmogus „ardo“, galima sakyti, sunaikina savo raumenis, t.y. baltymus ir siekiant atstatyti pažeidimus po treniruotės būtina valgyti baltymais praturtintą maistą. Visgi, dėl laiko stokos, patogumo bei baltymų kokybės sportuojantys žmonės dažniausiai vietoj tokio maisto renkasi proteiną – baltyminius kokteilius.

Vis dėlto, atsiranda sportininkų, kuriuos vyraujantys nepagrįsti mitai apie proteiną atbaido jį vartoti. Dėl šio spriežasties aktualu pasiaiškinti detaliau, iš ko gi yra pagamintas proteinas ir kodėl nuo jo, pasak mito, stipriosios lyties atstovams gali išsivystyti lytinė disfunkcija?“, – kalba sporto entuziastas, Ironman.lt įkūrėjas Vadimas Zizas.

REKLAMA
REKLAMA

Kūdikiams skirti pieno milteliai – irgi proteinas

Pašnekovas teigia, jog dažniausiai proteinas yra gaminamas iš pieno rūgščių. Paprastai tariant, iš pieno pašalinamas skystis, o likę milteliai yra filtruojami ir tokiu būdu yra gaunamas proteinas.

„Tai kažkas panašaus į kūdikiams skirtus pieno miltelius, tačiau, manau, kad kai kurie proteinai yra kur kas kokybiškesni. Taigi, atsakykite, kodėl vaikus tokiais milteliais maitinti sveika, tokiu būdu šie auga stipresni, o vartojant suaugusiam žmogui gresia sveikatos sutrikimai? Nuo kada vyrams dėl pieno produktų atsiranda problemos su potencija?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, galite klausti, kodėl gi sportuojant geriau vartoti proteiną, nei valgyti įprastą maistą? Tam, kad atstatyti raumenis po sporto, rekomenduojama kuo greičiau suvartoti kokybišką baltyminį maistą, bet juk ne visi turime galimybę jau sporto klube ar automobilyje suvalgyti vištienos, žuvies ar kiaušinio baltymų. Kur kas paprasčiau yra gauti tokio pat kokybiško baltymo iš proteino ir tik po valandos ar dviejų tinkamai pavalgyti. Be to, įtaką gali daryti ir įtemptas gyvenimo ritmas, kadangi greitai besisukančiame kasdieniame grafike ne visada pavyksta atrasti laiko eiliniam valgiui. Tokiais atvejais itin patogu, tiesiog, suplakti baltyminį pieno kokteilį ir taip pamaitinti savo organizmą“, – tvirtina Vadimas Zizas.

REKLAMA

Kas lemia vyrų lytinę disfunkciją?

Vyrų lytinė disfunkcija ar jos sutrikimai gali atsirasti dėl daugelio priežasčių: neaktyvaus laisvalaikio, netinkamo, greito maisto, miego ar poilsio trūkumo, pastovaus kvėpavimo itin užterštu oru.

„Tenka pripažinti, kad lytinę disfunkciją gali sukelti anaboliniai steroidai, bet tai atsitinka tik tais atvejais, kada tokie preparatai yra pasirenkami pagal draugo ar pažįstamo rekomendacija, neatsižvelgiant į asmeninius tyrimus, vyraujančią hormonų pusiausvyrą bei daug kitų aspektų. Kalbant apie proteiną, paklauskite savęs: ar tikrai pieno produktas gali sukelti problemų su erekcija? Tokie mitai atsiranda dėl vienos, labai paprastos priežasties - informacijos trūkumo. Kada žmonės nesupranta, kas tai yra, jie ima išsigalvoti įvairias teorijas bei nebūtas pasekmes.

Supraskite vieną - produktus, kuriuos galima pamatyti viešai parduotuvių lentynose, neturi nieko bendro su vyrų potencija ar žmogaus (tame tarpe ir moterų) hormonais. Visi anaboliniai steroidai, t.y. hormoniniai preparatai, nėra viešai ir legaliai parduodami parduotuvėse, juos galite įsigyti vaistinėje (prieš tai be abejo gavus receptą pas gydytoją) arba juodojoje rinkoje. Nebijokite maisto papildų - jie yra sukurti papildyti mitybą bei sustiprinti sveikatą, o ne ją atimti“, – skaitytojams tvirtina sporto entuziastas V. Zizas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų