REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Poilsis Latvijos kurorte Papėje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kelionė per visas tris Baltijos šalis. Pirma stotelė – Lietuva. Tokias atostogas šią vasarą pasirinko pensininkų iš Šveicarijos ketveriukė.

25

Kelionė per visas tris Baltijos šalis. Pirma stotelė – Lietuva. Tokias atostogas šią vasarą pasirinko pensininkų iš Šveicarijos ketveriukė.

REKLAMA

Jau Lietuvos-Latvijos pasienyje esančiame Papės kurorte sutikti keliautojai pasidalijo savo įspūdžiais su tv3.lt skaitytojais.

Užbūrė kraštovaizdziai

„Apie Lietuvą teko girdėti tik iš prieš tai čia viešėjusio brolio. Galiu pasakyti, kad istoriškai mažai ką žinome apie visas Baltijos valstybes. Skaitėme, kad kovojote dėl nepriklausomybės. Esate drąsi tauta.

Bet esminis skirtumas jaučiasi dėl gamtos. Pas mus vien kalnai, o čia – lygumos. Maža to, Šveicarija neturi priėjimo prie jūros, o čia paplūdimiai – iš tiesų gražūs“, - pasakojo 70 metų Urbanas Diethelmas.

Portalo tv3.lt pašnekovas teigė, kad kompanijos tikslas – per dvi savaites pasiekti Taliną. Į Vilnių atskridusi ketveriukė Lietuvos sostinėje užtruko dvi dienas, tuomet dieną skyrė Kaunui ir vėliau persikėlė į pajūrį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aplankėme Nidą. Labai patiko. Fantastiški vaizdai, net atima žadą. Nustebino, kad sostinėje ir Kaune yra tiek daug bažnyčių. Viskas – labai skiriasi nuo mums įprastų vaizdų“, - tikino U. Diethelmas.

REKLAMA

Nustebino kainos

Apie Lietuvą ir jos žmones paklaustas šveicaras negailėjo komplimentų: „Čia gyvena labai mandagūs žmonės. Lietuviai yra linkę padėti. Ir dėl kelio drąsiai galima pasiklausti, ir kur skaniau pavalgyti pasakys. Dėmesį atkreipia dar ir tai, kad Lietuvoje yra daug aukštų žmonių.“

Šveicarų kompanija nesiskundžia ir lietuviškų kainų. Pasiteiravus dėl to, jų veiduose atsiranda šypsenos.

„Tikrai nustebome pamatę, kaip čia viskas yra pigu. Pavyzdys būtų paprastas – mes keturiese Šveicarijoje už pietus (keturios porcijos pagrindinio patiekalo ir vyno butelis) sumokame mažiausiai 200 eurų. Lietuvoje pakako – 60-80 eurų“, - pasakojo tv3.lt pašnekovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų