REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas „žaisliukas“ akimirksniu užkariavo visą pasaulį

Patarimai, kaip išlaikyti bateriją ilgiau

Išmaniųjų telefonų žaidimo „Pokemon Go“ neįtikėtina sėkmė pribloškė visą pasaulį. Populiarumo dėka į viršų šovė „Nintendo“ akcijos ir privertė pokemonais domėtis net tuos, kurie praleido pirmąją beprotystės bangą XX-ajame amžiuje.

Išmaniųjų telefonų žaidimo „Pokemon Go“ neįtikėtina sėkmė pribloškė visą pasaulį. Populiarumo dėka į viršų šovė „Nintendo“ akcijos ir privertė pokemonais domėtis net tuos, kurie praleido pirmąją beprotystės bangą XX-ajame amžiuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar tai – naujoji pokenomanija?

Iš tiesų taip ir yra, rašoma BBC. Šiuo metu žaidimas oficialiai veikia Naujojoje Zelandijoje, Australijoje ir JAV, dar net nespėjo pasirodyti „gimtojoje“ Japonijoje. Tačiau žaidimo kopijos plinta po visą pasaulį ir, pusiau legaliai, jos diegiamos net ir toje pačioje Lietuvoje (žaidimas yra nemokamas, tačiau oficialiai kitose nei nurodytos šalys yra nepalaikomas).

REKLAMA

Japonų bendrovės „Nintendo“ akcijos praėjusios savaitės pirmadienį ne tik išaugo daugiau nei 20 proc. dėl įspūdingos „Pokemon Go“ pradžios, tačiau ir išaugino „Nikkei“ biržos indeksą 3 proc. Bendrovės vertė pasiekė 28 mlrd. dolerių. Palyginimui – savo geriausiais laikais – 2007-aisiais, kai buvo išleista žaidimų konsolė „Wii“, japonų korporacija buvo vertinama 79,9 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Po to įmonė susidūrė su ilgais stagnacijos ir kritimo metais. Ekspertai tai aiškino nesugebėjimu įsisavinti mobiliąsias technologijas.

Praėjusią savaitę bendrovė, kuri buvo laikoma autsaidere mobiliųjų aplikacijų rinkoje, išleido išmaniesiems telefonams skirtą žinomo žaidimo „Pokemon“ versiją.

„Pokemon Go“ tą pačią dieną užkariavo „iTunes“ ir „Google store“ pirmąsias vietas pagal programos atsisiuntimus.

Svarbiausia – neatsitrenkti į stulpą

Žaidimo esmę sudaro interaktyvios užduotys, su kuriomis susiduriame kasdieniame gyvenime: pavyzdžiui, teks pervesti pokemoną per gatvę, ir atlikti tai teks realiame gyvenime su telefonu rankose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujoji pokemonomanijos banga jau privedė prie to, kad internete pasirodo „memai“, kuriuose juokaujama apie save žalojančius „Pokemon Go“ vartotojus.

Patys „Pokemon Go“ kūrėjai perspėja, kad užduotis vykdyti būtina taip, kad nepakenktumėte sau, tačiau internete jau kaupiasi istorijos apie į stulpą įsirėžusius, lygioje vietoje nukritusius ir darbo netekusius dėl žaidimo žmones.

Lietuvoje – žaidimo dar nėra, bet žaidėjų jau yra

Lietuvoje galima išbandyti žaidimo versiją nebent įdiegus neoficialią versiją iš ne visai patikimų šaltinių. Pavyzdžiui, vienas iš tokių šaltinių yra čia. Turime perspėti, kad tai nėra oficiali „Google store“ programa ir už jos naudojimo saugumą atsakyti negalime nei mes, nei patys žaidimo kūrėjai.

REKLAMA

Pats žaidimas Lietuvoje veikia puikiai. Naudoja „Google Maps“ žymes, kurios gali ir pralinksminti ir supažindinti su vietove.

Vėlgi, pats žaidimas oficialiai Lietuvoje nėra palaikomas, o kitų šalių žaidėjai susiduria su tam tikrais „nesklandumais“. Pavyzdžiui, viena britė viename iš „Pokemonspots“ aptiko jau irti pradėjusį lavoną. Siūlome atsargiai stebėti žaidimo siūlymus ir labiau vadovautis savo pačių galva, kurią užduotį reikia vykdyti.

Patarimai, kaip patogiau žaisti „Pokemon Go“

Jeigu jau neiškentėte ir parsisiuntėte šio žaidimo kopiją, štai keli patarimai, kaip išvengti staigaus baterijos išsikrovimo ar didelės sąskaitos už judriojo ryšio internetą:

REKLAMA

Pagrindinė priežastis, kodėl „Pokemon Go“ naudoja tiek daug energijos yra gana paprasta ir taip pat paprastai išsprendžia. Žaidimas naudojasi „Google Map“ – jeigu jūs parsisiųsite savo miesto žemėlapį tam, kad vėliau galėtumėte juo naudotis be interneto, galėsite išvengti stipraus baterijos išsekimo ir didelės sąskaitos už internetą.

Tam reikia prisijungti prie „Google Maps“ programos telefone. Paieškoje įvesti miesto pavadinimą. Pavyzdžiui, „Vilnius“. Paspausti ant baltos juostos ekrano apačioje. Paspausti „Atsisiųsti“ (angl. Download). Paspausti dar sykį – „Google“ parodys vietovę, kurią jūs sutinkate atsisiųsti. Viskas, nuo šiol „Pokemon Go“ naudosis jūsų telefone išsaugota žemėlapio versija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai pasijunkite prieš Wi-Fi ryšio, nes Vilniaus žemėlapis užima apie 1,5 Gb.

  • įjunkite baterijos taupymo režimą

Pačiame žaidime paspaudus ant „pokekamuolio“ iššoka meniu pasirinkimas. Viršutiniame dešiniame kampe yra nuostatų mygtukas (settings), kuriame ir reikia pažymėti varnelę „Battery saver“.

  • išjunkite kamerą

Tai sumažins paties žaidimo smagumą, bet išgelbės kažkiek telefono baterijos laiko. Patekus į „AR mode“ dešinės pusės viršuje pamatysite kameros ženkliuką. Pabraukus pirštu į kairę pusę išjungsite „realybės“ modulį. Tai sugandins visą žaidimo smagumą, bet šiek tiek gali sutaupyti baterijos energijos.

REKLAMA
  • Išjunkite ekraną, kai keliaujate iki nustatytos vietos

Nėra prasmės nuolatos žiūrėti į ekraną, jeigu žinote vietą, į kurią turite patekti. Nusistatę „taikinį“ galite drąsiai „užgesinti“ ekraną ir priartėję prie jo vėl įsijungti. Dar vienas patarimas – sumažinti ekrano ryškumą, tačiau tai jau patarimas „iš vargo“, kuris gali būti naudojamas esant pageidavimui.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų