REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Oksana Pikul-Jasaitienė (nuotr. facebook.com)

Neseniai į Lietuvą iš saulėtosios Sicilijos grįžę sutuoktiniai – krepšininkas Simas Jasaitis ir „Naujos pupytės“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė – vasaros laikotarpį žada praleisti gimtinėje.

43

Neseniai į Lietuvą iš saulėtosios Sicilijos grįžę sutuoktiniai – krepšininkas Simas Jasaitis ir „Naujos pupytės“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė – vasaros laikotarpį žada praleisti gimtinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad į sceną grįžusiai Oksanai – vasara tikras darbymetis, tačiau net ir gyvenant įtemptu režimu maitintis sveikai yra būtina.

REKLAMA

Oksana pasakoja, kad šiltasis metų sezonas neabejotinai pakeitė ir jų šeimos valgymo įpročius.

„Vasarą žmogaus mityba ženkliai keičiasi. Nebesinori sunkaus maisto, norisi kažko lengvesnio. Šviežios uogos, daržovės... Mes patys neauginame, nors Simo labai prašiau, kad man pastatytų šiltnamį už namo, bet jis nusprendė, kad paprasčiau yra nusipirkti. Nesutinku su juo iki šiol“, - juokiasi krepšininko žmona.

REKLAMA
REKLAMA

Jasaičių šeima ypač dievina grilį, tokį maisto ruošimo būdą jie ypač pamilo per pastaruosius porą metų, kai Oksana savo vyrui padovanojo originalią dovaną.

„Mes labai dažnai kepame mėsą ant griliaus. Savo vyrui gimtadienio proga net padovanojau specialų grilį, kuris pradžioje nustebino savo kaina, bet vėliau įsitikinome, kad tai labai kokybiškas daiktas. Mėsa gaunasi tiesiog nuostabiai skani, net nėra ką lyginti su paprasta šašlykine. Ji įgauna dūmo skonį, kvapą. Absoliutus skonio ir kokybės skirtumas“, - pirkiniu džiaugiasi Oksana ir tikina, kad šia dovana džiaugiasi visa šeima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak atlikėjos, garbė stoti prie griliaus dažniausiai tenka jos vyrui Simui.

„Esu labai patenkinta, nes mano vyras labai dažnai kepa grilyje ir mėgsta tai daryti. Kažkokių specialių receptų neturime, tačiau mėgstame pasiimti marinuotos mėsos iš šonkaulių restorano ir ją pasikepti. Restorane dirba šefas, mūsų draugas, todėl visada, kai įsinorime ko nors ypatingo, ar tai būtų jūros gėrybės, vištiena, ėriena, jautiena ar daržovės ant iešmelio, mes visada paprašome, kad mums pagamintų, o mes atsivežame namo ir kepame. Tai puiki išeitis ir žymiai skaniau nei parduotuvėje pirkti gaminiai“, - pasakoja moteris.

REKLAMA

Garsenybė tikina, kad grilis jų namuose naudojamas itin dažnai: „Paskutinis mūsų kepinys buvo mano mamos atneštos mėsos dešrelės, skonis buvo pasakiškas. Įdomumo dėlei buvome iškepę keletą jų keptuvėje ir dalį grilyje – nebuvo ką lyginti.“

Paklausta, ar jų šeimos mityba pasikeitė grįžus į Lietuvą, Oksana pasakoja, kad pokyčiai ženklūs.

„Oi... Tikrai taip. Italijoje koks maistas... Aišku, kad pasikeitė. Ten maistas daug skanesnis, kad ir daug paprastesnis. Žinoma, man asmeniškai. Simas, ko gero, ginčytųsi, nes jis lietuviškų patiekalų mylėtojas, sakytų „ką čia nesąmones kalbi“, skonio reikalas.

REKLAMA

Mityba pakito, stengiamės išlaikyti sveikos mitybos planą ir čia. Šis planas, žinoma, ne kokios alinančios dietos, o sveika mėsa, maisto derinamas, pavyzdžiui prie mėsos atsisakome garnyro, bulvių ar ryžių, kurie, mano nuomone nedera, žinoma, aš ne dietologė. Iš esmės tiesiog stengiamės sveikai maitintis. Simas yra sportininkas, jo sveikata lemia jo darbą, todėl renkamės ekologiškus produktus“, - teigia O. Pikul-Jasaitienė.

Tiesa, kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir Jasaičių, atsiranda akimirkų, kai norisi save palepinti „nuodėmingu“ maistu.

„Kartais padarome išimčių, kadangi Simas didelis lietuviškų patiekalų gerbėjas. Jis labai mėgsta savo mamos pagamintus cepelinus, bulvinius ir žemaičių blynus, kartais gardžiuojamės Kijevo kotletu. Leidžiame kartais sau atsipalaiduoti, ypač kai Simui atostogos. O vienintelis dalykas, kuriam aš tikrai negaliu atsispirti, net ir vakare, ir gerokai po 18 valandos – mano mamos kepti lietiniai, ypač su šviežiomis uogomis“, - savo maisto silpnybėmis dalinasi pramogų verslo atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų