• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Vilniuje partrenktas ne per perėją ėjęs italas nuotr. Broniaus Jablonsko

Pėstieji, regis, nepasimoko ir skaudžių nelaimių vis dar nepavyksta išvengti. Nors žiniasklaida ir kelių policija įspėja žmones būti atsargius, pėstieji dažnai į tai numoja ranka. Štai praėjusią savaitę dėl to žuvo žmogus.

16

Pėstieji, regis, nepasimoko ir skaudžių nelaimių vis dar nepavyksta išvengti. Nors žiniasklaida ir kelių policija įspėja žmones būti atsargius, pėstieji dažnai į tai numoja ranka. Štai praėjusią savaitę dėl to žuvo žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 5-osios vakarą, Vilniuje, Riovonių gatvės sankryžoje 25 metų pėstysis bėgo važiuojamąja kelio dalimi neleistinoje vietoje. Vyras žuvo nelaimės vietoje.

REKLAMA

Prienų rajono policijos vyriausiasis patrulis Juozas Aukštakalnis pasakoja, jog pasiteiravus, kodėl žmonės pažeidžia kelių eismo taisykles ir eina per gatves neleistinose vietose, dauguma sako, jog nerado perėjos patogioje vietoje. Pareigūnas pritaria, kad kai kuriose vietose perėjų išdėstymas galėtų būti labiau apgalvotas, tačiau mano, jog toks pažeidėjų atsakas, dažniausiai - tik pasiteisinimas. Perėjų vietas nustato saugaus eismo komisija, pasitardama su kelių policija, savivaldybe. Tam įtaką gali daryti ir kiekvienas žmogus. Pasigedus perėjų įvairiose vietose, galima kreiptis į policiją su prašymais.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ką turėtų žinoti visgi nusprendęs bėgti per kelią neleistinoje vietoje žmogus, J. Aukštakalnis skatina to nedaryti, tačiau taip besielgiančius žmones ragina pamąstyti: ,,Pėstysis turi suvokti, jog skaudės ne automobiliui, o jam. Būtent jis, eidamas per gatvę, ir turi daugiausiai galvoti tiek eidamas leistinose, tiek neleistinose vietose. Pėstysis turi būti atsargus, dairytis, įsiklausyti, per gatves eiti leistinose ar bent jau gerai matomose vietose“, - sako vyr. patrulis J. Aukštakalnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie tokių įvykių prevenciją, pareigūnas pamini, jog baudos daug nepadeda, nes žmonės supyksta ant juos baudžiančio policininko ir tuomet sunku vykdyti policijos pareigūnų prioritetą – būti arčiau visuomenės. Anot pareigūno, labai svarbu, jog žiniasklaidos priemonės prisidėtų prie švietimo šiuo klausimu.

Dar vienas prevencinis būdas, kurį J. Aukštakalnis adresuoja vairuotojams, tai visada tikėtis, kad bet kada kas nors gali išbėgti į kelią, vairuoti budriam ir pasirengusiam priimti staigius sprendimus.

Kalbantis apie keliuose žuvusius žmones, pareigūnas taip pat išskiria atvejus, kai žmonės automobilius palieka neleistinose vietose – 5 m. iki perėjos. Toks vairuotojų nesąmoningumas labai pavojingas, nes užstojamas matomumas, kyla didelis pavojus nepamatyti į perėją įbėgančio vaiko ar kitų pėsčiųjų.

Kelių policijos tarnybos duomenimis, lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, įvyko 2 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 4 mažiau, sužeista 8 mažiau. Šiais metais, iki gegužės 6 dienos, mūsų šalyje eismo įvykiuose žuvo 52 žmonės, tai yra 22 žmonėmis mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo pėsčiųjų – 22 ir vairuotojų – 18, tarp jų – 4 motociklų vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų