REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
70
Donaldas Trumpas (nuotr. SCANPIX)

Lytis. Ji nulemia daugelio gerbiamų ir galingų vyrų pražūtį. Ir kai kurių netikėlių taip pat. Ir vos prieš kelias dienas ji pakišo koją ir garsiajam Donaldui Trumpui, rašo time.com.

70

Lytis. Ji nulemia daugelio gerbiamų ir galingų vyrų pražūtį. Ir kai kurių netikėlių taip pat. Ir vos prieš kelias dienas ji pakišo koją ir garsiajam Donaldui Trumpui, rašo time.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po išskirtinai nepraustaburniškos kampanijos, kurios metu Trumpas gyrėsi, kad net galėtų išsisukti nuo bausmės už žmogžudystę, jis sugebėjo dar apjuodinti savo (respublikonų – aut. past.) partiją pareiškimais apie abortą. Garsusis verslininkas sau leido pasakyti, kad moteris turėtų būti nubausta už pasirinkimą daryti abortą. Be to, jam ir toliau dirba kampanijos planuotojas, dėl kurio elgesio reporterė turėjo gydytis mėlynes. Ir lyg to būtų maža, jis dar įsivėlė į bjaurų ginčą su savo konkurentu senatoriumi Tedu Cruzu dėl jo žmonos.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

N-18: kaip kiaulėmis išvadintos JAV gražuolės ragina balsuoti už Donaldą Trumpą

Tai yra ryškus ir nepakeičiamas rinkimų kampanijos pareiškimas – Donaldas Trumpas nekenčia moterų. Tai pareiškimas, kurio negalima atšaukti, pamiršti ar užglaistyti. Ir jo ištrinti nepadės joks kitas diskusijas keliantis pareiškimas. O moterys Trumpui iš karto atsilygins tuo pačiu.

Jei šis faktas nebus paneigtas jis taps ypatingai reikšmingu aspektu – beveik trys ketvirtadaliai moterų rinkėjų nekenčia Trumpo. O jei jos jo nekenčia, tai greičiausiai už jį ir nebalsuos. Taigi, tai reiškia, jog nėra jokios matematinės formulės, kuri jam prognozuotų pergalę Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose, net jei jis taptų respublikonų nominuotu kandidatu. Nusistatymas prieš moteris reiškia pralaimėjimą – paskutiniuose rinkimuose balsuojančių moterų buvo daugiau nei vyrų.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Trumpo neapykanta moterims nėra naujas dalykas, jo komentarai visą šalį jaudinančiu klausimu dėl abortų suveikė taip veiksmingai, kad su tuo negali lygintis nė milijonus dolerių kainuojančios kampanijos prieš Trumpą. Jo neapykanta persisunkę pareiškimai apie moteris prieš jį suvienijo ir kairiuosius, ir dešiniuosius. Taip jis tiesiog negali nesusirasti priešų visur, kur tik pasisuka.

Praėjusią savaitę Trumpas neišsižadėjo galimybės panaudoti atominius ginklus net Europoje. Jis pasiūlė, kad Pietų Korėja ir Japonija įsigytų atominius ginklus ir pakeistų Azijoje sėkmingai veikiantį Amerikos saugumo aljansą. „Asmuo, kuris leidžia sau tokius pareiškimus, mažai žino ne tik apie užsienio politiką, branduolinę politiką, Korėjos pusiasalį bet ir apskritai pasaulį“ – pareiškė JAV prezidentas Barackas Obama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir lyg to dar būtų mažai, paviešinamas D. Trumpo „The Washington Post“ interviu, kuriame kandidatas kalba apie „didžiulę recesiją“, tačiau tvirtina, kad jis kaip prezidentas pajėgtų likviduoti skolą.

Trumpas mažai žino tiek ir apie abortų klausimą, tiek ir apie užsienio politiką, imigracijos politiką, ekonomiką ir branduolinius ginklus... Tiksliau sakant – jis mažai žino apie viską. Yra paskaičiuota, kad jis pasako klaidingus dalykus apytiksliai kas penkias minutes. Kai kurie jo pasiūlymai – tokie kaip pasitraukimas iš NATO ir Ženevos konvencijos – tiesiog kelia nusivylimą.

REKLAMA

Trumpas tuojau susidurs su Tedu Cruzu Viskonsine. Čia jam bus nelengva – apklausos duomenimis, Cruzas Trumpą jau buvo aplenkęs ir prieš didžiąją jo nusišnekėjimų savaitę. Jei Trumpas praranda didžiosios Viskonsino delegatų daugumos palaikymą, jam būtų beveik neįmanoma surinkti reikalingą 1237 delegatų daugumą, kuri jam užtikrintų nekvestionuojamą laimėjimą.

Tokia yra empirinė realybė. Kaip į ją reaguos respublikonų partija, yra jau kitas klausimas. Po daugybės mėnesių Trumpui partijos dabar reikia labiau nei jai reikia jo.

REKLAMA

Vis tik tikėtina, kad galiausiai pareiškimai apie moteris sužlugdys Trumą, kad ir kaip efektyviai jis mojuotų partijos korta. Štai kaip jis apie moteris kalbėjo dar 1997 metais: „Nėra nieko, ką mylėčiau labiau nei moteris, bet iš tikrųjų jos visai kitokios, nei atrodo. Jos yra kur kas blogesnės už vyrus, kur kas agresyvesnės“. Ir visas moterų neigiamumas dabar atsisuks prieš jį.

Daugybė vyrų viešajame gyvenime, ypač respublikonai, turi savo nuomonę apie su lytimi susijusius klausimus. Tačiau niekada neteko matyti, kad kas nors reikštų tokį priešiškumą moterims kaip Donaldas Trumpas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir koks atstumiantis tai buvo spektaklis, situacija, kai Donaldas Trumpas pralaimės dėl savo paties išreikštos neapykantos moterims, bus verta dėmesio. Kitaip nei visais ankstesniais atvejais, kai įsiūtis grasino jį sustabdyti lenktynėse dėl prezidento posto, atrodo, kad žala šį kartą bus tikra.

Amerikiečiai gali toleruoti ir pakęsti lyderius, kurie yra inovatyvūs rasistai ar netgi kvailiai, tačiau jie nepripažįsta tų, kurie autoritariškai ketina iš jų atimti sunkiai iškovotas laisves. Donaldas Trumpas puikiai prisistatė kaip tam tikrų grupių skriaudėjas – meksikiečių ir musulmonų, stiprių moterų. Ir vis tik rudenį ir žiemą atrodė, kad niekas negalėtų jo sustabdyti. Dabar, pagaliau, atrodo, kad jį pagaliau sustabdė asmuo, kuris vienintelis tai pajėgia – jis pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų