REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Madrido „Atletico“ – Eidhoveno PSV (nuotr. SCANPIX)
9

Antradienį UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos dvi aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Į kovą stojo Madrido „Atletico“ prieš Eidhoveno „PSV“ bei Mančesterio „City“ prieš Kijevo „Dynamo“.

REKLAMA
REKLAMA

Madrido „Atletico“* 0:0 (8:7) PSV , pirmos rungtynės 0:0

REKLAMA

Madride susitiko vietos „Atletico“ ir Eidhoveno PSV ekipos. Pirmosios rungtynės Olandijoje baigėsi be įvarčių, tad madridiečiai žinojo, kad jiems tinka bet kokia pergalė. Visgi puikiai gynyboje žaidę Eidhoveno futbolininkai atsilaikė ne tik 90 pagrindinio laiko minutes, tačiau nepraleido įvarčio ir per pratęsimą, nepaisant fakto, kad „Atletico“ žaidėjai atliko net 24 smūgius.

Kova persikėlė į „loteriją“ -11 m. baudinių seriją. Tiek vienos, tiek kitos ekipos futbolininkai nešaudė pro šalį ir rezultatas buvo 7:7. Tuomet baudinį stojo spirti 118-ąją minutę pasirodęs PSV puolėjas Luciano Narsingh. Olandų nelaimei keitimas nepasiteisino, mat L.Narsingh smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į vartų konstrukciją, o pergalingą įvartį pelnė gynėjas Juanfran.

REKLAMA
REKLAMA

Komandų sudėtys:

Madrido „Atletico“: J.Oblak; Filipe Luis, D.Godin (89' Hernandez Pi), J.Gimenez, Juanfran; S.Niguez, Gabi, A.Fernandez (56' F.Torres), Koke; A.Griezmann, Carrasco (75' M.Kranevitter).

Eidhoveno „PSV“: J.Zoet; J.Willems (75' J.Brenet), H.Moreno, N.Isimat-Mirin, J.Bruma, S.Arias; M.van Ginkel, A.Guardado, D.Propper; J.Locadia (87' M.Lestienne), L.de Jong (118' L.Narsingh).

Rungtynių eiga:

Pirmas 15-iką minučių abi komandos žaidžia lėtą futbolą, tačiau puikią progą pasižymėti turėjo „Atletico“ lyderis Antoine Griezmannas. Visgi su prancūzo smūgiu vartininkas problemų neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužaidus pusvalandį komandos ir toliau daugiau ginasi negu puola. Abi ekipos kartu smūgiavo vos trys kartus ir tik vienas smūgis skriejo į vartų plotą.

Pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkai pradėjo vis dažniau atakuoti, tačiau didžioji dalis smūgių skriejo ne į vartų plotą. Po pirmo kėlinio rezultatas lieka toks pat kaip pirmose rungtynėse – 0:0.

Praėjus 60-imt minučių žiūrovai dar neišvydo įvarčių. Auksinę progą 59-ą minutę turėjo PSV futbolininkai, tačiau J.Locadia smūgis skriejo į vartų virpstą, o L.de Jong pakartotinas spyris buvo blokuotas.

REKLAMA

Artėjant pagrindiniam laikui į pabaigą abi komandos pradėjo vis dažniau prasižengti, o žaidėjams tik atsiradus menkai progai atakuoti iškarto atliekami smūgiai į vartus.

Iki pagrindinio laiko pabaigos taip nei vienai komandai pasižymėti ir nepavyko. Kadangi pirmosios rungtynės baigėsi rezultatu 0:0 bus žaidžiamas pratęsimas.

Pirmajame pratęsimo kėlinį įvarčių ir vėl nebuvo, o „Atletico“ 15-ikos minučių kėlinuke kontroliavo rungtynių tempą.

Antrasis pratęsimo kėlinys buvo kur kas ramesnis, o žaidėjai iš nuovargio sunkiai atlikdavo tikslius perdavimus komandos draugams.

REKLAMA

Mančesterio „City“* 0:0 Kijevo „Dynamo“ , pirmos rungtynės 3:1

Anglijos vicečempionai pirmąsias rungtynes Ukrainoje laimėjo rezultatu 3:1, tad namie galės žaisti žinodami, kad turi svarią persvarą. Turėdami tokią persvarą „miestiečiai“ nesivargino ir neeikvojo daug jėgų. Per 90-imt minučių šeimininkai atliko tik 7 smūgius, o varžovams leido smūgiuoti šešis kartus. Tiesa, „City“ komandai po rungtynių džiaugtis tikrai negalėjo, mat traumas patyrė pagrindiniai komandos centro gynėjai - Vincentas Kompany ir Nicolas Otamendi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandų sudėtys:

Mančesterio „City“: J.Hart; G.Clichy, N.Otamendi (24' M.Demichelis), V.Kompany (7' E.Mangala), P.Zabaleta; Fernandinho, Fernando, D.Silva (79' R.Sterling), Y.Toure, J.Navas; S.Aguero.

Kijevo „Dynamo“: O.Shovkovsky; V.Antunes, A.Dragovic, E.Khacheridi, D.Vida; M.Veloso, O.Gusev (62' O.Yakovenko), V.Buyalskyy, D.Garmash (64' S.Sydorchuk), A.Yarmolenko; L.Teodorczyk (46' D.Gonzalez).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų