REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį turėtų gauti teisininkų išvadas dėl aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko pasisakymų, po kurių priims sprendimą dėl jo galimybės toliau eiti pareigas.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį turėtų gauti teisininkų išvadas dėl aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko pasisakymų, po kurių priims sprendimą dėl jo galimybės toliau eiti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministrui pirmininkui pavaldūs teisininkai analizuoja, ar K.Trečiokas melavo Seimo Antikorupcijos komisijai, liudydamas aplinkybes, kaip buvo priimtas Vyriausybės nutarimas dėl kurortinių zonų panaikinimo.

REKLAMA

Jeigu išaiškėtų, kad aplinkos ministras melavo, Vyriausybės vadovas žada siūlyti K.Trečiokui atsistatydinti, o šiam nesutikus - teikti prezidentei Daliai Grybauskaitei ministro atstatydinimo pareiškimą. Pats ministras atsistatydinti neketina, sakydamas, kad Seimo Antikorupcijos komisijai nemelavo.

Antikorupcijos komisija aiškinosi, ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas darė įtaką aplinkos ministrui ir kitiems Vyriausybės nariams priimti nutarimą dėl kurortinių apsaugos zonų panaikinimo. Pokalbių išklotinės parodė, kad meras tikėjosi, jog šis nutarimas bus naudingas savivaldybei teismo procese.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbių išklotinės

Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas pernai rudenį ragino Vyriausybę greičiau priimti nutarimą dėl kurortinių zonų, sakydamas, kad jis padėtų savivaldybei teisminiame procese, rodo pokalbių išklotinės. „(...) mums šį penktadienį yra teismas, kur savivaldybė dalyvauja ir kuriame išsispręstų vienas iš klausimų, jeigu būtų tas nutarimas priimtas“, - telefonu ūkio ministrui Evaldui Gustui rugsėjo 21 dieną sakė R.Malinauskas. „

Ūkio ministerijos reikalingas pritarimas ir norim, kad įtrauktų vieną iš to nutarimo punktų svarstyti šiam Vyriausybės posėdį. Reikia tik sutikti, neprieštarauti, kad jis būtų įtrauktas“, - kalbėjo Druskininkų meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į tai E.Gustas atsakė, kad jis „niekada neprieštarauja tokiems dalykams“, bet pabrėžė, kad projektą turi teikti aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas. Šis pokalbis yra Seimo Antikorupcijos komisijai pateiktose išklotinėse, kurias matė BNS. Dvi dienos po pokalbio Vyriausybės nutarimas dėl kurorto zonų reglamentavimo atsisakymo buvo priimtas praėjus dviem dienoms po aprašyto pokalbio, rugsėjo 23 dieną.

Ministrų kabineto posėdžio dieną R.Malinauskas apie jo galimą įtaką „bylai“ kalbėjosi ir su advokatu Pranu Makausku, kuris atstovauja namo Vijūnėlės parke savininkui Žilvinui Poviloniui civilinėje byloje. „Šiandien Vyriausybėje turėtų tą nutarimą priimti, būtent dėl tų punktų, lyg tai gavau informaciją, kad svarstys“, - advokatui sakė meras.

REKLAMA

„O, čia būtų, čia būtų gera naujiena čia būtų bylai“, - atsakė advokatas. „Lyg tai, kaip ir“, - atitarė meras. Meras dėkojo aplinkos ministrui Po Vyriausybės posėdžio R.Malinauskas aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui nusiuntė žinutę: „LABA VAKARA. AČIŪ JUMS LABAI“. Šį nutarimą spalio mėnesį teismas įvertino kaip papildomą motyvą atmesti prokuratūros skundą, kuriame ji ginčijo namo Vijūnėlės parke statybų teisėtumą.

Prokuratūra teigia, kad šių pokalbių negalima vertinti kaip nusikaltimo, ir R.Malinausko elgesį pasiūlė įvertinti Vyriausios tarnybinės etikos komisijai bei Seimo Antikorupcijos komisijai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų