• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Girti vairuotojai nebevažinėja daugeliu Vilniaus gatvių nuotr. Broniaus Jablonsko

Nors girti vairuotojai visais būdais bando išvengti gatvių, kur Kelių policija tradiciškai rengia reidus, girtuokliams nesiseka. Naktį Vilniuje sulaikyti keturi girti vairuotojai. Iš trijų teismas greičiausiai konfiskuos automobilius – jie įkliūva ne pirmą kartą.

51

Nors girti vairuotojai visais būdais bando išvengti gatvių, kur Kelių policija tradiciškai rengia reidus, girtuokliams nesiseka. Naktį Vilniuje sulaikyti keturi girti vairuotojai. Iš trijų teismas greičiausiai konfiskuos automobilius – jie įkliūva ne pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelių policijos reidas prasidėjo Naujamiestyje, vėliau persikėlė į Olandų gatvę. Vieną girtą vairuotoją šie policininkai prieš prasidedant reidui jau sugavo Naujojoje Vilnioje Pramonės gatvėje. Tėvo automobilį pasiskolinęs 22-ejų vairuotojas įpūtė kiek mažiau nei promilę (0,79 prom.), vairuotojo pažymėjimo jis visai dar nėra turėjęs. Jei įkliūna girtas pažymėjimo neturintis asmuo, teismas gali konfiskuoti transporto priemonę, todėl pareigūnai automobilį išvežė į saugomą aikštelę. O Olandų gatvėje girtų vairuotojų nėra.

REKLAMA

Pareigūnams tebedirbant Olandų gatvėje, į Karoliniškes kviečiami ir kinologai. Čia patruliai sustabdė įtartinai važiuojantį „VW Golf“. Šis stabdomas įsuko į parduotuvės aikštelę. Vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė kiek mažiau nei promilę (0,7 prom.), bet pareigūnai dar ir rado maišelį su narkotikais. Kinologo šuo automobilyje ieško daugiau narkotikų.

Specialiai apmokytas šuo nerimsta, jis tikriausiai užuodžia, kad automobilyje buvo vežama narkotikų, tačiau daugiau jų neranda. 35-erių vyriškis, pas kurį policija rado neaiškių miltelių, neturi ir vairuotojo pažymėjimo – automobilį pareigūnai nusprendžia uždaryti į policijos aikštelę.

REKLAMA
REKLAMA

O kelių policija jau persikėlė į Pylimo gatvę. Joks šaltis čia nesustabdys alkoholio upelių. Tačiau girti vairuotojai šios vietos vengia ir pro čia nė nebando važiuoti. Štai policija sustabdo keistai išsidažiusį vyriškį. Piktasis paukščiukas važiavo iš naujametinio vakarėlio. Linksmai nusiteikęs vairuotojas visai blaivus – alkoholio matuoklis parodė nulius.

„Įmonės vakarėlis, ir buvo temų herojai, tai reikėjo išsipiešti, tai aš šituo, Angry Bird išsipiešiau“, – pasakojo vairuotojas. Vaikinas sugebėjo atsispirti pagundai – alkoholio nė neparagavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai policija sustabdo „Mitsubishi Colt“. Pareigūnai pakraupsta – visur sniegas ir ledas, o padangos vasarinės. Vairuotojas tikina nežinojęs – automobilį pirko prieš dvi savaites.

„Galinės yra žieminės, o galvojau priekinės galvojau universalios ir taip gavosi. Ir nesupratau, man autoservise sako – aš ašį keičiau – sako pasikeisk padangas, aš nesupratau kodėl, kodėl jisai sakė, galvojau kad nudilusios“, – tikino vairuotojas.

O štai pareigūnai nė nemanė nuolaidžiauti – surašė protokolą ir iš karto panaikino techninę apžiūrą. Pareigūnas nuplėšė ir apžiūros lipduką.

REKLAMA

„Žmogus paliks savo automobilį čia ir toliau neeksploatuos, rytoj pasikeis padangas, galės važiuoti atlikti pakartotinę techninę apžiūrą“, - sakė pareigūnas.

Policija netrukus kviečiama į visai šalia esančią Islandijos gatvę. Čia įvyko dviejų taksistų avarija. O kaltininkai keleiviai paspruko. Kiekviena naktis šioje gatvėje šventinė, ir net nesvarbu, ar tai savaitgalis. Su taksi atvažiavę jaunuoliai taip skubėjo linksmintis, kad šoko laukan prasidarę dureles į visas puses gatvės viduryje. Į dureles atsitrenkė kitas taksi. Jo vairuotojas džiaugiasi, kad neužkabino kolegos keleivių.

REKLAMA

„Aš važiavau, atidarė duris ir aš į tas duris. Keleivis pabėgo - tai visa kompanija“, - pasakojo vienas taksistas.

Kelių policininkai sako, kad už keleivius atsakingas jų vairuotojas, jis netinkamai sustojo išleisti žmones.

Pareigūnai braižo eismo įvykio schemą. Taksi su Dakaro lenktyninio Antano Juknevičiaus atvaizdu beveik neapgadintas, tik šiek tiek įbrėžtas, o štai blogai keleivius išleidusiam taksi teks keisti dureles.

Pylimo gatvėje girtų vairuotojų policija nesugavo. Jau paryčiais prie Prezidentūros buvo sulaikyta lengvai (0,48 prom.) apgirtusi vairuotoja, ji važiavo nepaisydama kelio ženklo „įvažiuoti draudžiama“, todėl ir buvo sustabdyta. Dar vienas girtas, daugiau nei dvi promiles (2,11 prom.) pripūtęs vairuotojas pareigūnams bebaigiant tarnybą įkliuvo Šeškinėje. Iš 40-mečio bus konfiskuotas „Honda Accord“ nes jau anksčiau buvo pragėręs vairuotojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų